CMJ Solutions AB

1 anställd
Sverige

Experienced system architect / backend developer (C#/.NET, ActiveMQ, AWS)

Jag är utbildad till civilingenjör och har sedan 1989 arbetat med mjukvaruutveckling, både som fast anställd och konsult.
 
Sedan 2022 är jag konsult på Volkswagen Financial Services i Södertälje. Där jobbar jag som arkitekt i ett scrum team som utvecklar olika applikationer med .Net/C# för Windows-miljö. Applikationerna körs både ”on-premise” och i AWS-molnet. Vi har en hybrid-lösning där man mestadels jobbar hemifrån, men är på kontoret minst en dag i veckan.  Jag trivs bra med att arbeta på distans och skulle gärna fortsätta att jobba hemifrån 3-4 dagar i veckan.
 
Dessförinnan har jag arbetat som konsult på Kronofogdemyndigheten i Sundbyberg. Min huvuduppgift var att införa produkten ActiveMQ Artemis för att integrera olika system. Detta är nu helt i produktion och i senare delen av uppdraget jobbade jag även med  .NET-utveckling och DevOps. Större delen av detta uppdrag utfördes på distans p g a pandemin.
 
Jag har även arbetat som konsult hos lastbilstillverkaren Scania i Södertälje, på avdelningar för uppkopplade och självkörande fordon. Jag har haft lite olika roller som systemarkitekt, scrum master och backendutvecklare. Utvecklingen gjordes för att köras i Amazons molntjänst AWS och den primära utvecklingsmiljön har varit .NET Core och C#.
 
En av mina styrkor är att jag kan prata med programmerare på deras språk och samtidigt presentera status och funktioner för produktägare och ledning på ett begripligt sätt som gör det lätt att fatta beslut. Jag tycker att det är viktigt och roligt att jobba med ”hands-on” arbetsuppgifter, som till exempel programmering, testning, versionskontroll, installation, konfiguration och CI/CD. Då är man är ajour med vad utvecklare och testare gör och kan ta fram bättre lösningar.
 
Längre tillbaka, år 1999, grundade jag företaget MobilEyes tillsammans med en kompanjon. MobilEyes var pionjärer inom att utveckla mjukvara för smarta telefoner. Företaget växte från 2 till 60 anställda innan det såldes till det då börsnoterade HiQ.
 
Jag har lätt för att sätta sig in i olika problemställningar, strukturera information, och ta fram en övergripande design/arkitektur för hur problemet ska lösas. Jag är en mycket god skribent på både svenska och engelska. Förutom att vara entreprenör och varit verksam i ett startup-företag har jag jobbat för flera multinationella företag som Ericsson, Motorola, Scania och Cap Gemini.
 

Tillgänglig konsult

Platser

Stockholm

Kompetensområden

IT & Telekom
Teknik & Konstruktion
1 anställd
|
Sverige
|

Vill du veta mer?

Logga in för att se kontaktuppgifter och en hel del annat!