Testleder

IT & Telekom
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Til Digitaliseringsdirektoratet søker vi en testleder.

Om oppdragsgiver
Digitaliseringsdirektoratet skal være regjeringens fremste verktøy for raskere og mer samordnet digitalisering av offentlig sektor, og skal bidra til formålstjenlig digitalisering av samfunnet som helhet.

Digitaliseringsdirektoratet er fra 1.1.2024 underlagt Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet. Direktoratet har om lag 380 ansatte fordelt på våre kontor i Brønnøysund, Leikanger og Oslo. Vi har fire fagavdelinger, fire stabs- og støtteavdelinger og et tilsyn for universell utforming av ikt, som har en særskilt uavhengig rolle.

For mer informasjon, se nettside: https://www.digdir.no/

Beskrivelse av oppdragsgivers behov
Avd. Brukeropplevelse og datadeling (BOD) i Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) har behov for 1 testleder til prosjekt 'Oppgjør etter dødsfall'.

Beskrivelse av bistanden
Avd. Brukeropplevelse og datadeling (BOD) i Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) har behov for 1 teknisk og funksjonell testleder som skal bistå Digdir å planlegge og gjennomføre testing mellom flere aktører innenfor prosjektet ‘Oppgjør etter dødsfall’.

‘Oppgjør etter dødsfall’ (OED) er et samarbeidsprosjekt mellom Digdir, Brønnøysundregistrene, domstolene, finansnæringen, Skatteetaten, Kartverket og Statens vegvesen. Prosjektet er en del av livhendelsestjenesten ‘Dødsfall og arv’, som blant annet er omtalt i Digitaliseringsstrategien.

OED skal i første omgang realisere en MVP (minimal viable product) for å realisere en digital dødsboløsning. MVP’en vil dekke prosessene fra dødsfall er registrert, til det er utstedt skifteattest for privat skifte. Det skal være mulig å bruke en digital representasjon av skifteattesten og fullmakten til fullmektig i oppgjørsprosessen. Løsningen vil også omfatte veiledning for de etterlatte over de tjenestene løsningen omfatter.

Mer om livshendelsen ‘Dødsfall og arv’: https://www.digdir.no/handlingsplanen/dodsfall-og-arv/2588
Mer om delprosjektet ‘Oppgjør etter dødsfall’: https://www.digdir.no/handlingsplanen/dodsfall-og-arv/2588

Aktuelle arbeidsområder: (listen er ikke uttømmende)
• Koordinere testing mellom flere aktører (det vil si andre instanser utover Digdir)
• Styre dialog – være fremoverlent i prosessen
• Tenor test (det vil si syntetiske brukere)
• Github – både forhold til dokumentering av hva som skal testes, lage test issues, opprette Incidenter og styre prosessen videre mot de som må rette feilene

MÅ-krav:
  • Kandidat må ha minimum 5 års dokumenter erfaring som teknisk og funksjonell testleder
  • Må beherske norsk godt – både skriftlig og muntlig

BØR-krav som evalueres
B1 Dokumentert erfaring med å koordinere testing mellom flere aktører – og være fremoverlent i prosessen
B2 Dokumentert erfaring med å bistå testing API-Connections
B3 Dokumentert erfaring ved bruk av Github

Dette er en ny rolle.

Omfang
Stillingen er 100 % i 6 mnd; opsjon på 6 mnd. Oppstart så snart som mulig.
Arbeidssted er Digdir sine lokaler i Oslo (Økern Portal)

For å søke inn på dette oppdraget må vedlegg i denne utlysningen "Skjema vedr erfaring og kompetanse - Testleder prosjekt 'Oppgjør etter dødsfall'.docx" fylles ut.
Github
Finans
 Oslo, Oslo
Period
2024-04-22 - 2024-10-21