Nettverkskonsulent

IT & Telecom
This assignment is no longer available.
Vi er på utkikk etter en dedikert og dyktig nettverksspesialist i Stavanger, for et spennende prosjekt med oppstart snarest og frem mot sommeren. Arbeidet vil være inntil 2 arbeidsdager i uken.
Ansvarsområder:
Båndbredde og Shaping: Du vil arbeide med implementering og forvaltning av båndbredde- og trafikkstyringsregler for å sikre optimal ytelse og ressursbruk.
VSAT/4G/Starlink-tilkoblinger: Erfaring med satellittkommunikasjon (VSAT), 4G LTE, og Starlink bredbåndsløsninger vil bli verdsatt, da prosjektet involverer arbeid med disse teknologiene for å sikre stabil og pålitelig internettforbindelse under varierte forhold.
Nettverkssegmentering: Du vil jobbe med segmentering for å forbedre sikkerhet og ytelse, samt håndtere firewall-konfigurasjoner.
Fortinet SD-WAN: Prosjektet vil benytte seg av Fortinets SD-WAN-løsninger. Dette omfatter konfigurasjon, administrasjon, og optimalisering av SD-WAN for å forbedre nettverksytelsen og effektiviteten ved å bruke flere transportmedier. Erfaring med å implementere policybasert ruting og applikasjonsstyring innenfor en SD-WAN-arkitektur er fordel.
FortiGate: Innebærer arbeid med FortiGates, inkluderer konfigurering, vedlikehold, og overvåkning av firewall-regler, VPN-tunneler, og trusselbeskyttelsesmekanismer. Kunnskap om og erfaring med FortiManager for sentralisert administrasjon av disse enhetene er fordelaktig, samt evnen til å effektivt utnytte FortiAnalyzer for detaljert nettverksanalyse og rapportering.
Support og feilsøking: Tilby support relatert til nettverkstreghet og andre nettverksutfordringer, samt effektivt identifisere og løse problemer ved hjelp av diagnostiske verktøy som FortiAnalyzer.
Dokumentasjon og opplæring: Utarbeide dokumentasjon av nettverkskonfigurasjoner og -prosedyrer, samt veilede og trene internt personell for å sikre best mulig kunnskapsoverføring og selvstendighet i håndtering av nettverkssystemer.
Kvalifikasjoner:
Relevant utdanning innen IT, nettverksteknologi eller lignende felt.
Erfaring med nettverksadministrasjon og -teknologier, spesielt innen VSAT/4G/Starlink, nettverkssegmentering, og Fortinet-produkter (SD-WAN, Fortigate, FortiManager, FortiAnalyzer)
 
Omfang og varighet: Oppstart asap - juni/juli - inntil 2 arbeidsdager i uken
Arbeidssted: Stavanger
Søknadsfrist: 27.3
SD-WAN
 Stavanger, Rogaland
Duration
ASAP - Open