Prosjektstøtte til Digitale pasient- og samhandlingstjenester

Administration
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Oppdragsbeskrivelse:
Prosjektet skal utvikle og innføre digitale tjenester som sørger for bedre samhandling mellom helsetjenestenivå inkludert pasienten selv og gir positive gevinster for sykehusene. I 2026 skal helsepersonell i regionen kunne jobbe i team sammen med pasienten fra sitt eget fagsystem (f.eks Dips). Pasienter og brukere skal oppleve sammenhengende tjenester på tvers av sykehus og kommuner. Pasienter som trenger det, vil i større grad møte spesialisthelsetjenesten hjemme hos seg selv. Dette innebærer utvikling av ulike komponenter og tjenester som sammen blir en helhetlig tjeneste for pasienter og helsepersonell.
Helse Nord arbeider i to dimensjoner for å oppfylle formålene: Sammenhengende pasientforløp på tvers av helsetjenesten og effektive pasientforløp i sykehus. Det vektlegges å se disse i sammenheng der vi vil gjenbruke tjenester utviklet i én dimensjon til ulike formål, f.eks. kan timer vist for pasienten på Helsenorge bidra til bedre koordinerte kommunale tjenester.

Prosjektet består av delprosjekter av ulik størrelse og i ulike faser. Konsulenten vil bidra i dette arbeidet sammen med ulike prosjektledere etter behov.

Prosjektet har behov for prosjektstøtteressurs / delprosjektleder som skal bistå prosjektleder med prosjektadministrasjon som møter, referat, prosjektdokumentasjon og yte bistand til andre prosjektleveranser. Det er også ønskelig at ressursen kan bidra med visualisering, prosessbeskrivelser, og gevinstkart.  

Helse Nord RHF har ambisjoner om fortløpende målinger av regionale gevinsteffekter knyttet til innføring av delprosjektene i Helse Nords datavarehus, levert av SAS Institute.  Konsulenten skal bidra i arbeidet med operasjonalisering av gevinstkart.

Prosjektet utvikler flere tjenester som vil bli tatt i bruk av andre helseregioner og andre offentlige helseaktører som kommuner.  Konsulentens bidrag vil også omfatte samarbeid med disse, f.eks bistand til bredding av  tjenester.
Ansvarsområde / hovedoppgaver:
Bistand til prosjektdokumentasjon: Innkalling til møter, referat, presentasjoner og annet.
Bistand til prosessbeskrivelser og visualisering
Bistand til risiko- og sårbarhetsvurderinger
Bistand til gevinstkartlegging
Kompetanse og erfaring
Må ha solid, dokumentert erfaring fra prosjekter i offentlig sektor. Erfaring fra helsesektor/spesialisthelsetjenesten er en fordel og vil vektlegges.
Må ha kjennskap til/erfaring med prosjektrammeverk, som for eksempel Prince2, Prosjektveiviseren
Må ha svært god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk (Klart språk). Personlig egnethet vil vektlegges:
Gode samarbeids- og kommunikasjonsferdigheter
Strukturert og grundig
Må være serviceinnstilt og evne til å yte det lille ekstra for å være en proaktiv og selvgående støtteressurs
Bør ha kjennskap til, og en overordnet forståelse for, nasjonale E-helseløsninger som for eksempel Helsenorge, Kjernejournal og sentrale interessenter i helsesektoren
Bør ha kjennskap til eller erfaring med visualisering 
Bør ha kjennskap til eller erfaring med prosessbeskrivelser
Bør ha kjennskap til eller erfaring med risikovurderinger

Det forventes at valgt konsulent har god forståelse for den kliniske virksomhet og kan utnytte denne kunnskap godt, for i samarbeid med helseforetakene beskrive endringene i helseforetakene med tilhørende gevinster.
Omfang og varighet: 1 konsulent i 80-100 % stilling, Fra 01.04.2024  til 31.12.2024
Arbeidssted: Sted for utførelse vil primært være Helse Nord lokaler i Tromsø.  Tilstedeværelse avtales direkte mellom Prosjektleder og Konsulenten.
Søknadsfrist: 13.3
SAS
Prince2
 Tromsö, Troms
Period
ASAP - Öppen