Senior konsult med ansvar för införandekoordinering till Region Sörmland

Management & Strategi
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.

Vi söker nu en Sussa samverkan – Senior konsult med ansvar för införandekoordinering till Region Sörmland. 
Konsulten ska uppnå kompetensnivå 3 i efterfrågad roll, se bilaga ”Kompetensnivåer för konsultuppdrag”.
Vi söker nu en senior konsult med ett operativt ansvar för införandekoordinering till Sussa samverkans FVIS-program.
 
Sussa samverkansorganisation är en kundgrupp bestående av regionerna Västerbotten, Västernorrland, Sörmland, Örebro, Blekinge, Norrbotten, Gävleborg, Dalarna och Halland. 
Dessa nio regioner har gemensamt upphandlat ett nytt vårdinformationsstöd, en helhetslösning som kommer att ersätta många av de digitala lösningar som regionerna har idag. Cambio Healthcare AB är leverantör av det upphandlade vårdinformationstödet.
 
De ingående regionerna befinner sig i en komplex införandefas och Sussa samverkans regionsgemensamma FVIS-program stöttar och skapar förutsättningar för de regionala införandena via en effektiv och ändamålsenlig införandekoordinering. Koordineringen omfattar bland annat att sammanställa, vidmakthålla och följa upp mot en gemensam införandeplan, att säkra en regionsgemensam röst i dialog med tjänsteleverantör, att säkerställa en kontinuerlig lärandeprocess mellan regionerna och mellan regionerna och leverantören, att över tiden förfina och effektivisera det ramverk som är framtaget för att beskriva och styra de regionala införandena med fokus på gränsytan mot leverantör samt att bistå avtalsansvariga i komplexa affärsdialoger med leverantör.
 
Införandekoordineringen sammanhålls av den Sussa-gemensamma programledningen. För att stärka upp denna funktion söker vi nu en senior konsult som tar ett operativt helhetsansvar för denna införandekoordinering.
 
I rollen ingår att leda och driva den operativa införandekoordineringen vilket innebär dagliga kontakter med de regionala införandeprogram- och projektledarna samt med leverantörens införandeteam, löpande rapportering till programledningen och programstyrgruppen, att upprätthålla en korrekt lägesbild med mera. För att klara detta krävs omfattande erfarenhet från komplexa införandeprojekt, från en ledande position som påvisar erfarenhet från samtliga införandeaspekter så som djup förståelse inom områden som applikation, tjänsteleverans/tjänsteavtal, teknik, integration, test, utbildning, go-live, förändringsledning med mera. 
 
En viktig del av arbetet är samverkan, kommunikation och framdrift i en stor och komplex organisation med många involverade parter från Sussa samverkan, från regionerna liksom från leverantör och andra gränsytor. Givet programmets läge är det en stor fördel om vald konsult kan ”starta springandes” varpå tidigare förståelse för Sussa samverkan och FVIS-programmet värderas högt.
 
Då arbetet är inne i en mycket intensiv fas förväntas belastningen på detta programledningsstöd vara hög under hela den planerade införandeperioden. 
 
Då programledningen geografiskt utgår från Stockholm ska efterfrågad konsult kunna medverka fysiskt från centrala Stockholm minst tre dagar i veckan. Ingående regioner är utspridda över hela Sverige och resor till dessa kan förekomma.
Skallkrav
Ska ha erfarenhet av att leda planering och genomförande av införandefasen i systemimplementationsprojekt i stora, komplexa organisationer med flera aktörer, verksamma inom hälsa/sjukvård eller medicinteknik
Ska ha god erfarenhet av förändringsarbete, kommunikation och förankring i komplexa situationer.
Ska ha erfarenhet av tjänsteleverantörsstyrning i komplexa situationer.
Ska ha erfarenhet av arbete inom offentlig sektor.
Konsulten skall behärska svenska språket väl i både tal och skrift.
Ska ha relevant akademisk utbildning
Ska ha minst 10 års erfarenhet som konsult verksam inom området komplex systemimplementation.
Börkrav
Bör ha erfarenhet av komplexa driftsättningar via ledande befattning.
Bör ha tidigare förståelse för Sussa samverkans FVIS-program.
Bör ha erfarenhet av att leda och koordinera parallella införanden inom en och samma organisation.
Bör ha omfattande erfarenhet av tekniskt integrationsarbete.
Bör ha erfarenhet av komplex systemimplementation avseende målverksamhet med höga krav på informations- och cybersäkerhet.
Bör ha erfarenhet av projektleverans inom ramen för programform.
Förändringsarbete
Förändringsledning
Implementation
Programledning
Svenska
Kommunikation
Säkerhet
 Stockholm, Stockholms län
Period
ASAP - Öppen