Informationssäkerhetsexpert till Nynäshamns kommun

IT & Telekom
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.

Vi söker nu en Informationssäkerhetsexpert till Nynäshamns kommun.
Nynäshamns kommun har genomgått organisationsförändringar och behov av kompetens har uppstått inom framför allt informationssäkerhet, där vi behöver komplettera med en konsult tillfälligt.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som informationssäkerhetsexpert kommer du att ingå i funktionsområdet Informationssäkerhet. Din uppgift blir att tillsammans med övriga medarbetare på IT-enheten bidra till att på ett strukturerat sätt säkerställa och kontinuerligt vidareutveckla kommunens arbete med informationssäkerhet. I arbetet ingår ett omfattande internt samarbete, bland annat i tvärfunktionella grupper, liksom extern samverkan med andra kommuner och myndigheter. Du verkar för ökad kunskap och ett ökat informationssäkerhetsmedvetande bland kommunens medarbetare.
 
Du kommer ta fram förslag och delta i vidareutvecklingen av styrdokument inom området och utvecklar och tillämpar rutiner för uppföljning och kontroll av informationssäkerheten. Du bidrar till att utveckla metoder för att identifiera skyddsvärden och göra riskanalyser samt att arbeta med generella samt specifika riskanalyser inom informationssäkerhetsområdet. I rollen ingår även att handlägga informationssäkerhetsincidenter och bistå med omvärldsbevakning inom området. I uppdraget ingår även att ta fram utbildningsunderlag för kompetenshöjning av kommunens medarbetare inom informationssäkerhet. Vidare kommer du även att bidra med dina specialistkunskaper som deltagare i projekt som bedrivs inom kommunen.
 
Arbetet kräver en nära dialog och samverkan med driftsleverantören Tieto och att även ordinarie arbetsuppgifter med att beställa och följa upp nya/modifierade tjänster kan ingå. Du kommer att samverka med kommunens systemförvaltare och verksamheter i upphandlingar av nya system där informationssäkerhet är en viktig aspekt, likväl som att leda arbetet med informationssäkerhetsklassningar enligt SKR:s verktyg Klassa och hjälpa verksamheterna att genomföra handlingsplaner som blir resultatet av dessa.
 
Vi kan även se att andra uppdrag/projekt under avtalstiden kan komma att behöva insats av konsulten inom ramen för de dagliga uppgifterna för en IT-avdelning. Du kan komma att behöva agera stöd till IT-chef och avdelningens övriga medarbetare i processarbete med framtagande av rutiner för bland annat projektdokumentering, samarbete och informationsflöde mellan förvaltningar och enheter, delta i mötesforum med vår nätverksleverantör med mera.
Nätverk
Riskanalys
 Nynäshamn, Stockholms län
Period
ASAP - Öppen