Masterdata manager

IT & Telekom
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Masterdatamanager
Vi söker en person som inte är en renodlad arkitekt, informatiker, förändringsledare, inte heller en processguru eller ”tekniknörd”, men en person som kan göra lite av alla dessa roller utifrån informationens synvinkel. Som Masterdata manager kommer du att vara en nyckelperson i etableringen av masterdata hos kunden, vilket innebär att hantera många intressenter, verksamhetsprocesser och IT-komponenter.
Kunden etablerar en mer strategisk informationshantering och en långsiktigt hållbar digital miljö för att utveckla hälso- och sjukvården inom regionen och för att skapa förutsättning för kommande digitalisering. Nu söker vi någon som brinner för styrning av data och som förstår vikten av datastandarder, livscykelhantering och regelverk. Rollen ingår i ett program, Masterdataprogrammet, för att etablera masterdata hos kunden och samarbeta bl a med arkitekter, informatiker och verksamhetsrepresentanter.
Arbetsorten är Stockholm, med 2-3dagar i veckan på kontoret.
Arbetsuppgifter
Rollen syftar till att strukturera, utveckla och förvalta masterdata inom hela organisationen, tätt tillsammans med verksamhet och kundens programmet.
I denna roll:
Definierar du strategier och tar fram lösningar samt processer för hantering av verksamhetsövergripande masterdata under hela livscykeln från skapande via bearbetning till användning.
Hanterar du masterdatafrågor och, tillsammans med intressenter, bygger upp och styr hantering och bearbetning av verksamhetskritiska masterdata för kunden.
Säkerhetsställer du en hög och kontinuerlig kvalitet av all den data du hanterar inom ditt masterdataområde samt synkroniserar och hanterar masterdatarelaterade aktiviteter inom och mellan kunden och andra intressenter.
Upprättar och implementerar du masterdataprocesser och definitioner för att säkerställa en hög datakvalitet.
Bidrar du till utveckling av hantering av masterdata över flera processer och system.
Bidrar du till upprättande av styrning och förvaltning av masterdata.
Kvalifikationer
Du har en adekvat utbildning.
Du är van vid arbete med data och information som gett dig en stark förståelse för principer, metoder och tillämpning av informationshantering samt förståelse av strategier för data som används tvärsöver system och processer samt datakvalitetslösningar.
Du uttrycker dig väl både muntligt som skriftligt i både svenska och engelska.
 
Meriterande
Du har kunskap om informationsmängder som behövs inom hälso- och sjukvårdssystemet
Erfarenhet av att ha utbildat intressenter inom organisationen.
Erfarenhet från arbete i offentlig sektor
 
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är lösningsfokuserad, relationsskapande, strukturerad, serviceinriktad, ansvarstagande och pedagogisk. Du har en vilja att hantera utmaningar och förmågan att snabbt fånga upp information. Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Svenska
Säkerhet
 Stockholm, Stockholms län
Period
ASAP - Öppen