Uppdragsledare till DIGG

Management & Strategi
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Det första uppdraget blir att leda en arbetsgrupp som ska ta fram en baseline för Tillit vid utbyte av information. Övriga uppdrag/arbetsuppgifter kommer att läggas till utifrån en gemensam backlogg och övrig prioritering inom ramen för Ena-samordningen och ev på övriga myndigheten. Det kommer att både vara att leda och att operativt delta i arbeten.
Start under april och löper minst 1år
Arbetet kan ske på distans men konsulten ska vara på Diggs kontor i genomsnitt en dag i veckan eller när verksamheten så kräver. Det kan vara mer eller mindre i olika perioder, beroende på vilken arbetsuppgift som ligger för handen. De fysiska mötena sker antingen i Stockholm eller i Sundsvall.
Ska-krav:
Ha minst fem (5) års erfarenhet av att leda utredningsuppdrag
Ha minst fem (5) års erfarenhet från verksamhetsutveckling där teknik, kundbehov, juridik och säkerhet är centrala områden, exempelvis ta fram och förbättra arbetssätt, metoder, rutiner och processer för en effektiv verksamhet.
Ha erfarenhet av arbete inom offentlig sektor, minst fyra (4) år
Erfarenhet av att arbeta tvärfunktionellt med olika kompetenser, exempelvis jurister, systemutvecklare, projektledare och arkitekter
Ha god förmåga att läsa samt tolka juridiska texter och krav
Vara van att leda workshop och hålla muntliga presentationer g) Ha erfarenhet av arbete enligt agila principer
Ha god kommunikativ förmåga, i tal och skrift, på svenska och engelska
Verksamhetsutvecklaren bör:
Ha förmåga att pedagogiskt summera komplexa diskussioner för att komma vidare till nästa steg
Ha kunskap om hur man samlar behov och tar fram användningsfall
Ha erfarenhet av att ta fram övergripande kostnadsbilder för lösningsförslag
Har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat i uppdrag som gäller den förvaltningsgemensamma nationella infrastrukturen och frågeställningar som omgärdar området
Önskvärda personliga egenskaper: För att passa in i teamet ser vi gärna att konsulten har glimten i ögat, är en positiv och lösningsinriktad person som gärna prestigelöst ”kavlar upp ärmarna och hugger i”. Även att konsulten är kommunikativ och har lätt för att samarbeta med olika kompetenser och roller inom verksamheten och med andra myndigheter, regioner eller kommuner.
Är det ett intressant uppdrag, svara med CV, kort motivering, mappning mot kraven samt pris.
Infrastruktur
Verksamhetsutveckling
Svenska
Säkerhet
Workshop
Utredning
 Stockholm , Stockholms län
Period
ASAP - Öppen