Fagekspertise innen moderne IKT-forvaltning og støtte til prosjektleder

Management & Strategy
This assignment is no longer available.
Beskrivelse av oppdraget/bustanden
Helse Nord IKT har de siste årene fått økt ansvar innenfor flere områder av IKT drift, forvaltning og sikkerhet. Dette ansvaret inkluderer nå også helhetlig ansvar for forvaltning av applikasjonsporteføljen som understøtter driften i alle sykehusene i Helse Nord. De siste årene har denne forvaltningen vært delt, der Helse Nord IKT har ivaretatt teknisk og merkantil forvaltning, mens den funksjonelle delen av IKT-forvaltning har vært ivaretatt av helseforetakene selv.
Helse Nord IKT har gjennomført en konseptfase etter prosjektveiviseren for å utrede hvordan dette helhetsansvaret for applikasjonsforvaltning skal ivaretas i praksis. Arbeidet ledes av avdeling for applikasjonstjenester og prosjektgruppen bekles med ressurser fra alle deler av definert målsetting og krav til god løsning (designkriterier), med utgangspunkt i teams som teammodell og forslag til mulige team for de store kliniske områdene. Prosjektet går nå over i neste fase for planlegging og gjennomføring av foreslåtte modeller. Det planlegges gjennomføring av tre piloter og legges opp til en agil tilnærming med kontinuerlig læring og erfaringsoverføring. Prosjektet har lagt opp til en involverende workshoåbasert arbeidsform. Målsettingen er at denne iterative planleggings- og gjennomføringsfasen skal være gjennomført i løpet av 2024.
For å stykre prosjektgruppen som skal gjøre vurderingene ønsker vi å knytte til oss en seniorkonsulent/spesialist som skal fungere som rådgiver og støtte i prosjektet. Tilbudte konsulenter må ha inngående kjennskap og erfaring med moderne IKT-forvaltning og utvikling. Vurdering av arbeidsformer/organisering som team, dev-ops, produktorientering og lignende vil være typiske konsepter som skal utredes, og tilbude konsulenter må ha dybdekunnskap om disse temaene. Erfaring fra omorganiseringsprosesser, gjerne fra sammenliknbare selskap til også være en fordel.
Rollebeskrivelse
Ansvarsområde:
Støtte til prosjektleder i prosjektet
Fagekspertise innen moderne IKT-forvaltning
Hovedoppgaver:
Bistå prosjektleder med utarbeidelse av styrende dokumenter
Bistå prosjektleder med prosjektplanlegging, metode, fasilitering og gjennomføring av workshops
Dokumentasjonsstøtte, kommunikasjonsmateriell og administrative oppgaver
Kompetanse og erfaring:
Dokumentert erfaring med prosessledelse og endringsledelse, og fortrinnsvis sertifiseringer som understøtter dette
Erfaring med fasilitering og ledelse av workshoper
Dokumentert kunnskap og erfaring med moderne IT-drift og utvikling. Herunder teamorganisering, dev-ops, produktorganisering osv
Kjennskap til IKT-drift innenfor spesialisthelsetjenesten vil være en fordel, men ikke et krav
Oppstart: Så snart som mulig, og senest 02.05.2024
Varighet: 31.12.2024 med mulighet for forlengelse
Arbeidssted: Remote, noe reisevirksomhet må påregnes
Omfang: 100%
Workshop
 Oslo
Duration
ASAP - 31/12/2024