Systemtekniker nivå 3 - Server Lagring Operativsystem

IT & Telekom
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Vi söker nu en Systemtekniker - Server Lagring Operativsystem!

Bakgrund
Tullverkets IT-avdelning har inom leveransområdet IT-produktion behov av en konsult med kunskaper inom server, Linux, virtualisering, lagring och backup. Tullverket har idag en serverpark som är till 90% virtualiserad med hjälp av VMware samt en lagringslösning med SVC, Pmax och Ceph. Teamet som ansvarar för detta område ingår i IT-driftenheten.

Uppdragsbeskrivning
Uppdraget består i att förstärka teamet med kompetens inom området backup och lagring i det dagliga arbetet så som konfigurering, patchning och installationer inom bland annat lagring, backup, Linux och VMware. Felsökning i nya och befintliga lösningar ingår och arbete kan förekomma utanför ordinarie arbetstid. Arbetet kan dessutom innebära att man deltar som tekniskt expertstöd vid olika utvecklingsprojekt. I teamet ingår nio personer med kompetens inom Linux, VMware, backup, lagring och hårdvara.

Generell rollbeskrivning Systemtekniker - infrastruktur Tullverket
Avser arbete inom infrastruktur. Med infrastruktur avses den grundläggande tekniska plattformen som är en förutsättning för andra tillämpningar (applikationer, komponenter eller integrationer). Området är under omfattande utveckling och förändringstakten är hög. Inom samtliga områden behövs kunskap i teknisk kravställning och utvärdering av lösningsförslag. Virtualisering, automation, mobilitet och hög tillgänglighet ställer höga krav på både infrastrukturella lösningar och IT säkerhet.
  • Server, Lagring, Operativsystem

Området avser arbete med serverteknik och operativsystem på olika plattformar. Arbetet innefattar arkitektur och design av tekniska lösningar, standardisering, effektivisering, säkerhet och drift av kritiska applikationer i komplexa miljöer. Arbetet innefattar även att i enlighet med gällande IT-infrastruktur, projektering, installation, konfiguration och dokumentation av webb-, terminal-, applikations- och tjänsteservar samt databashanterare. Inom området Lagring avses arbete inom storagelösningar som exempelvis lagring, backup, restore/återläsningsteknik och arkivering.

Nivå 3
Kunskap – hög kompetens inom området
Erfarenhet – 4-8 år som konsult inom aktuellt område.
Ledning – tar ansvar för delområde, kan leda en mindre grupp
Självständighet – kan arbeta självständigt

Ska-krav – Förtydliga i bifogad kompetensmatris. OBS – Denna ska bifogas tillsammans med CV för att ansökan ska anses som komplett
  • Konsulten ska uppfylla krav för rollen Systemtekniker - Server, Lagring, Operativsystem enligt nivå 3 (se ovan).
  • Minst 2 års erfarenhet gällande lagring.
  • Minst 2 års erfarenhet gällande Linux.

Bör-krav - Förtydliga i bifogad kompetensmatris. OBS – Denna ska bifogas tillsammans med CV för att ansökan ska anses som komplett
  • Erfarenhet av EMC Networker
  • Erfarenhet av Redhat Ceph
  • Erfarenhet av VMware
  • Erfarenhet av Shell script
  • Erfarenhet av Ansible
  • Erfarenhet av VMware Orchestrator

OBS! Konsulten kommer att behöva säkerhetsklassas inom ramen för uppdraget och uppdraget kan inte påbörjas innan säkerhetsklassning är klar. Säkerhetsklassningen kräver svenskt medborgarskap.

Uppdraget avser perioden: Avtalsstart är 2024-05-02 och löper till och med 2025-04-30.
Option: Möjlighet till 1 förlängning på 12 månader. Förlängning av leveransavtalet sker automatiskt om inte Tullverket skriftligen senast en (1) månad före respektive avtalsperiod upphör meddelar att man ej önskar förlänga avtalet.
Uppsägning: Båda parter har rätt att säga upp Leveransavtalet med en (1) månads uppsägningstid, uppsägningen ska vara skriftlig.
Plats: Arbetet utförs till största delen på plats i Tullverkets lokaler i Luleå. Viss möjlighet till distansarbete är möjligt. Ingen ersättning utgår för resor.
Omfattning: 60-100%. Spannet i omfattning beror på vilken tillgänglighet konsulten har. Vi behöver en konsult på minst 60%, vilket man behöver uppfylla för att lämna anbud.
Språk: Svenska

 
Infrastruktur
Installation
Storage
Kravställning
Linux
VMware
Svenska
Drift
Produktion
Automation
Säkerhet
Dokumentation
Ansible
RedHat
Ceph
Virtualisering
 Luleå, Norrbottens län
Period
2024-05-02 - 2025-04-30