Projektledare Externa Diagnostikutförare

Management & Strategi
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
För vår kund söker vi Projektledare - Externa Diagnostikutförare.

Observera att ansökan för detta uppdrag kräver:
  • CV skrivet på svenska som redovisar samtliga av nedan ställda skallkrav
  • Ifylld kompetensmatris (se bifogat)
  • Referensuppdrag som beskriver:

- Beskrivning av referensuppdrag
- Uppdragsgivare
- Kontaktperson hos uppdragsgivare
- Telefonnummer till kontaktperson
- E-postadress till kontaktperson

Ofullständig ansökan kommer automatiskt att diskvalificeras.

Inledning
Det här är en anbudsinbjudan från vår kund som genomförs med förnyad konkurrensutsättning enligt Adda Inköpscentrals ramavtal IT-konsulttjänster 2021, projektnummer 10539.

Beskrivning av avropande myndighet

Kunden arbetar för att du som bor i Västra Götaland har tillgång till god hälso- och sjukvård. Det gör de bland annat genom sjukhus, vårdcentraler och Folktandvården. De ansvarar för att det finns kollektivtrafik i hela Västra Götaland och äger Västtrafik. De driver egna kulturverksamheter som Göteborgsoperan, Göteborgs Symfoniker, Regionteater Väst och flera museer. De ska också utveckla området Västra Götaland genom att bidra till att det finns utbildning, jobb och en bra fritid.

Om Koncernstab digitalisering (KSD)
Kunden är en av Sveriges största organisationer inom området. De är runt 900 personer som arbetar med allt från strategi till support med ansvar för utveckling, arkitektur, IT-säkerhet, förvaltning, drift och support av IT-stöd för deras olika verksamheter. Kunden strävar efter att alltid ligga i framkant när det gäller kompetens och teknik. Deras storlek och breda verksamhet gör att det finns unika möjligheter att utvecklas hos dem.

Vår kund har spännande saker framför sig. Just nu digitaliserar de lödet i vården för att möta morgondagens utmaningar och möta invånarnas behov av vård på ett mer patientnära och effektivt sätt. De ska också utveckla nya sätt att använda data för att skapa värde för såväl patienter som medarbetare och göra den digitala arbetsmiljön bättre för deras 56 000 medarbetare. Samtidigt ser de till att deras IT-miljö fortsätter att rulla på stabilt och säkert.

Vår kund söker efter kvalificerade, engagerade och utvecklingsorienterade konsulter. Som en av Sveriges största arbetsgivare kan de erbjuda intressanta arbetsområden. Hos dem får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete där du med dina insatser bidrar till deras vision ”det goda livet”, samtidigt som du får ett intressant arbetsinnehåll.

Typ av uppdrag
Vår kund söker en projektledare för Externa diagnostikutförare inom projekt SIDU i Program Millennium. Offentliga och privata vårdgivare som använder Millennium ska kunna använda de externa diagnostikutförare (radiologi- och laboratorietjänster) som de ingått avtal med. De privata vårdgivarna ska erbjudas funktionalitet som ger lika villkor som de offentliga vårdgivarna inom Västra Götaland.

SIDU har tillsammans med Cerner (Oracle Health) ansvar för konfigurering av utbudskatalog/analysförteckning som kan innefattas i den design som har skapats i Millennium, samt ansvar på ett övergripande plan för sammanhållningen av dessa flöden till/från externa diagnostikutförares systemmiljöer.

En förutsättning för att genomföra uppdraget Externa diagnostikutförare inom SIDU är att externa diagnostikutförare organiserar, driver och finansierar en egen projektorganisation. Externa diagnostikutförare äger sin egen utbudskatalog/analysförteckning och ansvarar för validering av utförd konfiguration i Millennium.

Beskrivning av uppdraget
Vår kund i Västra Götaland skapar en modern vårdinformationsmiljö som ger invånarna en tillgänglig hälso- och sjukvård med hög kvalitet och stor delaktighet. Program Millennium (f.d. Framtidens vårdinformationsmiljö) är den mest omfattande digitaliseringssatsningen i Västra Götalandsregionens hälso- och sjukvård. Det är ett långsiktigt förändringsprogram som i sin nuvarande form pågår till våren 2027 och är ett samarbete mellan vår kund, dess privata utförare och kommunerna i Västra Götaland.

Program Millennium är ett omfattande program som till stor del genomförs och styrs tillsammans med Cerner (Oracle Health). Programmet består av ett tjugotal projekt i kombination med aktiviteter i verksamheten som syftar till att uppnå programmets effektmål. Projekt SIDU (Standardisering och Innehåll Diagnostik och Utredning) inom programmet driver tre delar: Medicinsk bild, Laboratoriediagnostik och Medicinsk teknik.

Konsulten ska:
  • Driva projektet enligt beslutad projektplan
  • Leda det fortsatta arbetet utifrån genomförd förstudie som innehåller:
  • en kartläggning av hur nyttjande av externa diagnostikutförare ser ut
  • en nulägesbeskrivning av digitala beställnings-/svarsfunktioner och volymer
  • en kartläggning av hur befintliga avtal och avtalslängder ser ut
  • nulägesbeskrivning av hur integrationer är uppsatta idag
  • Ansvara för kommunikation och information till externa diagnostikutförare i samråd med projektledning SIDU.
  • Upprätta detaljerade planer och övriga dokument som krävs för genomförande såsom riskanalys, tids- och aktivitetsplaner
  • Ansvara för att dokument som behövs för konfigurationen färdigställs, ex. datainsamlingsdokument
  • Dokumentera kravställningar på området från projektets intressenter
  • Rapportera veckovis till projektledare SIDU gällande progressen för leveranserna

Uppdraget ska utföras i nära samarbete med leverantören Cerner (delvis engelsktalande kontakter) och övriga projekt inom programmet.

Erbjudet konsulten ska ha
  • Ha mycket god kunskap om och erfarenhet av Program Millennium och SIDU-projektets arbete
  • Ha erfarenhet av att driva stora komplexa projekt, förändringsarbete, verksamhetsutveckling, gärna inom Hälso- och sjukvård
  • Ha arbetat strategiskt och utvecklat verksamhet, processer och medarbetare
  • Ha mycket god kommunikativ förmåga, vana att kommunicera på ledningsnivå och ha förmåga att bygga starka relationer med programdeltagare på alla nivåer i en engelskspråkig miljö
  • Erfarenhet av vårdinformationsmiljö och vårdprocesser och särskild inriktning mot diagnostiska processer
  • Erfarenhet av införande och konfiguration av diagnostiska system

Krav på tidigare erfarenhet ska styrkas av till avropssvaret bilagda CV för alla i teamet. Det ska tydligt framgå vem i teamet som bemannar respektive roll som efterfrågas. Konsulten/konsulterna ska ha erfarenhet av ett liknande uppdrag. Detta styrks genom att ramavtalsleverantören till anbudet bifogar en beskrivning av ett motsvarande uppdrag. Följande uppgifter ska framgå:
  • Beskrivning av referensuppdrag
  • Uppdragsgivare
  • Kontaktperson hos uppdragsgivare
  • Telefonnummer till kontaktperson
  • E-postadress till kontaktperson

För att kontrollera att angivna uppgifter är korrekta kan referenten komma att kontaktas via e-post eller telefon. Referenten ska vara vidtalad.

Form, innehåll och språk
Anbudet ska vara skrivet på svenska. Bevis, enstaka ord, vedertagna begrepp, förkortningar och tekniska beskrivningar får vara på engelska. Ramavtalsleverantören ska på den avropande myndighetens begäran ombesörja och bekosta översättning om inte annat anges i anslutning till visst krav i denna avropsförfrågan.

Utvärderingsmodell
Den ramavtalsleverantör som uppfyller ställda krav i avropsförfrågan och som har lämnat det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet kommer att tilldelas kontrakt.

Uppdragets genomförande, tider och omfattning:

Startdatum: 2024-04-05
Slutdatum: 2025-12-31
Option på förlängning: Option på att förlänga hela eller delar av avropet med högst 12 månader per gång, sammanlagt max 12månaders förlängning.
Omfattning: Avropet avser en Projektledare till 100 %.
Plats för genomförande: Uppdraget ska genomföras på plats på Flöjelbergsgatan i Mölndal och distansarbete enligt överenskommelse.
Ersättningsform: Löpande (SEK/h). Det utgår inte ersättning för resor eller restid.
Fakturaplan: Månadsvis fakturering baserad på rapporterad tid i Ework time (tidrapporteringssystem)
Fakturainformation: PayExpress är standard på alla våra kontrakt. Se information nedan. Annars gäller 30 dagars betalningstid + 1-5 dagar för administration.
  • Uppdragsvillkor är enligt ramavtal.
  • Vi offererar ofta löpande. Det innebär att vi ibland tar bort uppdraget från vår webbsida tidigare än sista ansökningsdag. Är du intresserad av ett uppdrag rekommenderar vi dig att ansöka omgående.


PayExpess:
Vi erbjuder nu en snabb och smidig betalningslösning, så du slipper långa väntetider. Med oss får du din betalning inom 3-5 dagar efter att din tidrapport har blivit godkänd. Denna fördel ingår som standard i nästan alla våra avtal utan extra arbete från din sida. Läs mer på nedan länk: https://knowledge.eworkgroup.com/payexpress-get-paid-within-days-not-months
Förändringsarbete
Projektledning
Kravställning
Verksamhetsutveckling
Vision
Svenska
Kommunikation
It-säkerhet
Utredning
Riskanalys
Finans
 Göteborg, Västra Götalands län  •  +1  Mölndal, Västra Götalands län
Period
2024-04-05 - 2025-12-31