Lösningsarkitekt

IT & Telekom
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Vår kund söker just nu en senior lösningsarkitekt till deras avdelning inom Intraservice. De driver och kommer starta ett antal projekt som syftar till att ta fram, förfina och implementera lösningar inom områden som e-arkivering/digitalt bevarande, dokument och ärendehantering samt närliggande verksamhetsprocesser. Befintliga lösningar kund tillhandahåller inkluderar bland annat Ciceron dokument och ärendehantering och Ciceron e-arkiv. Flera av dessa It-lösningar befinner sig i införandefas där nya kunder ansluts löpande.
 
Omfattningen av uppdraget är 80-100%
Plats: Göteborg
Start: ASP - årsskiftet
 
Rollen som lösningsarkitekt har till uppgift att planera, driva, utföra och följa upp insatser för att säkerställa att arkitekturen och de olika tekniska lösningarna stödjer att projektens mål uppnås. Vidare ska lösningsarkitekten bidra till att nya tjänster fungerar varje gång ett införande genomförts samt att kommande integrationer sätts upp enligt de krav som finns både ur kunds kunders perspektiv och utifrån kunds befintliga IT-arkitektur. 
I rollen ingår även att inneha och ge råd utifrån en djup teknisk kompetens för att bistå med att styra valet av tekniska lösningar för respektive bolag och förvaltning. Eftersom lösningarna även införs mot bolag som inte är en del av stadens miljö idag förväntas denna roll också genomföra en rad tekniska utredningar för att fånga upp kommande tekniska utmaningar för projekten vid införandet av dessa bolag.
 
Uppgifter
Leda arkitekturarbetet inom ett eller flera projekt och samarbeta med de resurser som avsätts till teknik- och lösningsarbetet på Intra­service, från systemleverantörer och ute hos kunderna.
 Ansvara för övergripande strategi kring arkitekturen samt att det finns tekniska krav som införandena och integrationerna ska utgå ifrån
Ansvar för att arkitekturen för projektens integrationer genomförs inom ramen för den process, metod och tidplan som tagits fram
Ansvar för utredning av tekniska utmaningar för bolag, som inte är fullt anslutna till Intraservice infrastruktur tjänster
 Delta i olika utredningar med teknisk karaktär, redovisa resultat och ge rekommendationer för arbetet framåt
Vid behov ta rollen teknisk specialist och utföra operativt arbete mot de tekniska lösningarna när så är nödvändigt.
 
Krav
Dokumenterad praktisk erfarenhet av komplexa organisationer och miljöer
Dokumenterad praktisk erfarenhet av arbete med flera samtidiga tekniska områden och dess samband inom digital infrastruktur(som exempelvis konto och behörighetstjänster, driftstjänster, applikationshantering, integrationslösningar etc)
Minst 3 års dokumenterad praktisk erfarenhet av självständigt ar
ASP
Utredning
IT-arkitektur
Rapid application development
 Göteborg, Västra Götalands län
Period
ASAP - Öppen