Arbetsmiljösamordnare/Arbetsmiljöhandläggare BAS-U för projekt utbyggd Depå i Högdalen

Övrigt
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Description

Bakgrund
Region Stockholm har tillsammans med fyra kommuner och staten avtalat om utbyggnad av Tunnelbanan och nya bostäder i 2013 års Stockholmsförhandling. Inom regionen ansvarar Förvaltning för utbyggd tunnelbana för utbyggnaden av:
  • Tunnelbana till Nacka och söderort
  • Tunnelbana till Barkarby
  • Tunnelbana till Arenastaden
  • Tunnelbana till Älvsjö
  • Depå i Högdalen

Förvaltningen är organiserad i fem avdelningar: Verksamhetsstyrning, Planering, Söder, Norr och Väst. Avdelningarna Söder, Norr och Väst är projektavdelningar som driver planeringen, projekteringen och genomförandet av utbyggnaderna enligt Stockholmsförhandlingen. Verksamhetsstyrning och Planering är stabsavdelningar.
Därutöver pågår ett projekt för depåutbyggnad som behövs för den utbyggda tunnelbanan.
Projekt Utbyggd depå i Högdalen är organiserat i följande delprojekt, ”Hus & BEST”, ”Berg & Anläggning”.
Projekt Utbyggd depå i Högdalen omfattar större anläggningsdelar som utbyggnad av befintlig depå i Högdalen, ny uppställningshall under jord, anslutningsspår i tunnel till Farstabanan mm.
 
Utbyggd depå i Högdalen
Den befintliga depån i Högdalen byggs ut för att ge plats åt de nya tåg som behövs när tunnelbanan växer. Dessutom måste depån kunna serva både Grön och Blå linjes tåg.
Befintlig depå kommer att utvidgas söderut i marknivå för att ge plats åt nya uppställningshallar, städhallar, klotter- och saneringshallar, verkstadsbyggnad, mm inklusive utökade rangerytor och spår.
Utöver detta kommer en ny uppställningshall byggas under jord, och nya spår dras under jord för att koppla den Gröna Farstagrenen med Hagsätragrenen som i framtiden blir Blå.
Byggstart för ordinarie arbeten påbörjas under 2021 och byggtiden är ca 5 år.
 Beskrivning av uppdraget
Uppdraget innebär att för projekt utbyggd depå i Högdalen stödja projektet inom arbetsmiljö.
Din huvuduppgift är att se till att våra entreprenörer och vår egen organisation i alla skeden av projektering och produktionsplanering identifierar och beaktar arbetsmiljösynpunkter i byggskedet. Du ska också under byggtiden tillse att våra entreprenörer genomför de skydds- och säkerhetsåtgärder som planerats.
I en av entreprenaderna i projektet är FUT BAS U. Du ska i det projektet handlägga BAS U arbetsuppgifter.
Du ska även aktivt bidra till att projektet arbetar proaktivt i arbetsmiljöarbetet. Det innebär att säkerställa att våra konsulter har ett arbetsmiljöperspektiv, en riskmedvetenhet i de tekniska lösningar de projekterar.
På förvaltningsnivå finns en arbetsmiljöstrategi och tillsammans med förvaltningens strateg och avdelning Norrs hållbarhetssamordnare ska du implementera arbetet i projektet.
I uppdraget ingår bland annat att:
  • Planera och organisera BAS-P och BAS-U arbetet
  • Handlägga BAS U arbetsuppgifter inklusive att hålla arbetsmiljöplanen uppdaterad
  • Säkerställa att olyckor och tillbud utreds och rapporteras internt och till berörda myndigheter
  • Följa upp att arbetsmiljöplaner upprättas och efterlevs samt att erforderliga riskanalyser och arbetsberedningar genomförs.
  • Delta på skyddsronder samt genomföra arbetsplatskontroller ute på byggarbetsplatserna
  • Säkerställa att krav på arbetsmiljöutbildningar inom vår egen organisation och hos konsulter och entreprenörer genomförs enligt plan
  • Delta i erfarenhetsutbyte inom FUT samt med andra liknande infrastrukturprojekt

Vi har höga ambitioner när det gäller mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökande som kompletterar vår förvaltning avseende jämställdhet och mångfald.
 Tidplan och omfattning
Uppdraget är planerat att påbörjas 2 maj 2024. Uppdragets omfattning är heltid. Omfattningen under ett inledande skede fastställs vid kontraktstecknande.
Arbetsplatsen är på plats i Högdalen och Hökarängen.
Beställaren tillhandahåller flexibel arbetsplats samt dator och Region Stockholm mailadress.
Konsulten förväntas medverka vid förvaltningsgemensamma konferenser och genomgå förvaltningens utbildningar som bedöms som obligatoriska för genomförande av uppdraget.
Uppdraget pågår t.o.m. 2027-05-03. Därefter ska beställaren ha möjlighet till förlängning av uppdraget.
 Stockholm, Stockholms län
Period
2024-05-02 - 2027-05-03