Interimschef Infra/BEST - Nivå 4

Management & Strategi
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Description

 
UppdragsspecifikationBakgrund
Region Stockholm har det övergripande ansvaret för att alla som bor i, eller besöker, regionen ska ha tillgång till en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik. I Trafikförvaltningens (TF) uppdrag ligger att bereda och verk­ställa beslut om inriktning och omfattning för en långsiktigt hållbar kollektiv­trafik. Dessutom ansvarar vi för styrning och uppföljning av trafikdrift samt upprätthållandet av infrastrukturens funktion, säkerhet och värde. Varje dag reser mer än 700 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken, det vill säga resor med tunnelbana, bussar, pendeltåg och lokalbanor. Som anställd eller konsult förväntas man att efterleva Trafikförvaltningens värderingar vilket är:
 
Öppenhet: Ett enkelt hej kan leda till så mycket. Genom att bjuda in och dela med oss skapar vi en offentlig verksamhet med ett öppet klimat. Vi jobbar för hela regionens invånare. Alla räknas.
 
Kompetens: Hos oss vågar vi välja en riktning, men vi har också modet att tänka om. Vi tar tillvara på varandras kunskap och vill hela tiden lära mer. Här finns möjligheter att växa och utvecklas.
 
Pålitlighet: Tillsammans levererar vi kollektivtrafik och utvecklar den för fram­tiden. Vi är tydliga med både förväntningar och utmaningar. Om något inte fungerar förklarar vi varför och tar ansvar.
 
Samverkan: Hos oss är alla en del av helheten, det ger energi. Vi inkluderar alla som behövs för att vi ska kunna nå de gemensamma målen.
 
Teknikavdelningen (TE) ansvarar för trafikförvaltningens förvaltning av befintliga underhållsavtal och upprätthållande av SL-trafikens infrastruktur. Teknikavdelningen ansvarar för att säkerställa att trafikförvaltningens tillgångar, dvs fastigheter, infrastruktur omhändertas, utvecklas och förvaltas ur ett livscykelperspektiv, från nybyggnation till avveckling. Vi är på väg i en spännande förändringsresa där vi stärker vår tillgångsförvaltning med hjälp av ISO 55 000. Det för att klara av att kunna förvalta både våra befintliga tillgångar men även kunna ta emot och förvalta nya tillgångar då vi nu bygger ut kollektivtrafiken i Stockholm.
 
 
1      Beskrivning av sektion Infra-BEST
Sektion Infra-BEST består av ca 60-70 medarbetare fördelat på 5 grupper, Berg – och konstruktion, Spårsystem, Elsystem, Signalsystem och Telesystem. Sektionen ansvarar för all spårbunden infrastruktur.
 
2      Till sektionen Infra-BEST söker vi nu en interrim sektionschef.
 
 
3      Beskrivning av uppdraget
Uppdraget består av att leda sektionen med fullt resultatansvar.
Sektionen genomgår en stor förändringsresa då vi byter underhållsleverantörer för merparten av våra anläggningar och också tar hem ansvarsuppgifter från nuvarande leverantör. Det innebär verksamhetsutveckling och mycket förändringsledning.
 
Du får bland annat jobba med:
 
  • Säkerställa övergången från befintlig till nya drift- och underhållsleverantörer sker enligt plan med hjälp tex EXIT-projekt och förberedelseperioder.
  • Vidareutvecklar avdelningens och sektionens arbetssätt och processer för att öka mognadsgraden i tillgångsförvaltning enligt ISO 55000
  • Ansvar för budget och ekonomiuppföljning och bidra till sektionens verksamhetsplan samt analyser och rapportering av resultat
  • Ansvara för sektionens investeringsbudget, prioritering och styrning av ersättningsinvesteringar

 
Som sektionschef leder du arbetet med sektionens ledningsgrupp och säkerställer i nära samarbete med ledningsgruppens chefer sektionens leveransförmåga och vidareutveckling. Du ingår i Teknikavdelningens ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschefen.
 
3.1      Utrustning
 
Följande utrustning krävs för uppdraget: 
  • Mobiltelefon (exempel)

  •  
    Trafikförvaltningen tillhandahåller en dator samt en arbetsplats på Trafikförvaltningens kontor.
     
     
    3.2      Placering
     
    Uppdraget möjliggör för närvarande både arbete på distans och på plats på kontoret på Kungsholmen i Stockholm. Dagar och tider för detta styrs efter behov i organisationen och efter beställarens godkännande
     
     
    4      Uppdragsstart och uppdragsavslut
    4.1      Uppdragsstart
     
    Innan uppdragsstart ska konsulten ta del av och signera sekretessavtalet (sekretessförbindelse m.m. konsulter) i Magnits portal.
     
     
    Konsulten kan komma att kontaktas för inhämtning av personuppgifter i samband med en kontraktering i onboarding syfte.
     
     
    4.2      Uppdragsavslut
     
    I samband med uppdragsavslut genomförs ett slutmöte där resurskonsulten och den som arbetslett resurskonsulten medverkar. Mötet syftar till att återföra erfaren­heter av genomfört uppdrag.
     
     
    5      Tidplan och omfattning
     
    Start: 2024-06-10, Beställaren önskar start så snart efter att säkerhetsprövning är godkänd. Därav ska startdatum ses som ett estimat. 
    Slut: 2024-12-31
     
    Förlängningsoptioner: Beställaren har möjlighet att med befintliga kontraktsvillkor förlänga kontraktstiden med ytterligare 6 mån
     
    5.1      Uppdragets omfattning: 40 timmar per vecka
     
    5.2      Konsult kan komma att nyttjas i andra uppdrag
     
     Förtydligande av tidsåtgång vid behov av säkerhetsprövning: 

    Trafikförvaltningen omfattas av säkerhetsskyddslagstiftningen vilket innebär att detta uppdrag är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning av leverantör/konsult krävs.  

    Säkerhetsprövningens omfattning meddelas vid senare steg i urvalet. Processen för upprättande av Säkerhetsskyddsavtal och genomförande av registerkontroll kan ta ca tolv (12) till sexton (16) veckor från tilldelning av uppdraget. Observera att prövningstiden även kan ta längre tid. Konsultens arbetsuppgifter kan inte påbörjas innan denna process har genomförts och startdatum meddelats av Trafikförvaltningen. 
     
     
     Stockholm, Stockholms län
    Period
    2024-06-10 - 2024-12-31