Samordnande BAS-P handläggare

Övrigt
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Description

Bakgrund

Region Stockholm har tillsammans med fyra kommuner och staten avtalat om utbyggnad av Tunnelbanan och nya bostäder i 2013 års Stockholmsförhandling. Inom regionen ansvarar Förvaltning för utbyggd tunnelbana för utbyggnaden av:
  • Tunnelbana till Nacka och söderort
  • Tunnelbana till Barkarby
  • Tunnelbana till Arenastaden
  • Depå i Högdalen

 
I den efterföljande Sverigeförhandlingen avtalades om utbyggnad av ny tunnelbana mellan Fridhemsplan och Älvsjö.
Förvaltningen är organiserad i fem avdelningar:
strategi och projektstöd, ledningsstab, söder, norr och väst.
 
Avdelningarna söder och norr är projektavdelningar som driver planeringen, projekteringen och genomförandet av utbyggnaderna enligt Stockholmsförhandlingen. Avdelning väst driver planering, projektering och genomförandet av utbyggnad enligt Sverigeförhandlingen. Strategi och projektstöd samt ledningsstab är två stabsavdelningar.
 Beskrivning av uppdraget
För tunnelbanan till Älvsjö som genomförs i avd väst har beslut fattats om att genomföra tunneldrivningen med TBM-teknik och segmentbyggd vattentät betonginklädnad. Vidare har beslut fattats om att i så stor utsträckning som möjligt genomföra bygget av stationerna genom att dessa sprängs ut från markytan genom det permanenta hisschaktet. Avdelningen kommer dessutom att ta fram nytt trafikeringssystem inkl. nya fordon och en ny depå. Arbete med systemhandlingar och upphandlingsstrategier pågår.
 
I systemhandlingsskedet har Byggherren, Förvaltningen för utbyggd tunnelbana, utsett sig själv till BAS-P. Projekteringen genomförs i flera uppdrag som har beroenden till varandra. Uppgifter som BAS-P ansvarar för delas därför upp på flera handläggare. Hos byggherren finns kontaktperson BAS-P och samordnande BAS-P-handläggare som samordnar projektörernas BAS-P-handläggare. Avdelning väst söker nu en samordnande BAS-P handläggare.
 
Systemhandlingsuppdragen kommer att avslutas 2024 och bygghandlingsprojekteringen kommer att påbörjas hösten 2024. Ett liknande upplägg, att respektive bygghandlingsprojektör tillhandahåller BAS-P-handläggare för sitt respektive uppdrag och att vi som beställare samordnar BAS-P handläggningen, kommer eventuellt att tillämpas för bygghandlingsprojekteringen.
 
Arbetsuppgifterna i rollen omfattar i huvudsak: 
  • Samordna arbetsuppgifter kopplade till byggherrens arbetsmiljöansvar.
  • I systemhandlings- och bygghandlingsprojekteringen samordna alla BAS-P handläggare och dokumentera arbetsmiljöarbetet.
  • Initiera och leda risk-workshops samt uppdatera den gemensamma risklistan kopplad till arbetsmiljö.
  • Löpande följa upp risker kopplat till arbetsmiljö i projektet.
  • Löpande informera kontaktperson BAS-P om status för arbetsmiljöarbetet.
  • Delta i ledningen av projekteringen för att samordna aktörer och medverka till att arbetsmiljörisker identifieras och förebyggs både i bygg- och driftskedet.
  • Säkerställ utifrån tidplaner att arbetsmoment inte krockar i tid och rum och att tid finns för säkert utförande.
  • Genomföra överlämningsmöte samt sammanställa slutdokumentation för överlämning både till nästa skede och för slutlig överlämning till driftsorganisation.
     
    Eventuellt tillkommande arbetsuppgifter:
  • Upprätta och löpande uppdatera arbetsmiljöplanen.
  • Ta fram arbetsmiljömål och följa upp dessa löpande.
  • Utforma kommande BAS-P uppdrag för bygghandlingsprojektering och BAS-U uppdrag för kommande entreprenader.
  • Delta med kompetens inom byggherrens arbetsmiljöansvar i framtagande av förfrågningsunderlag för kommande bygghandlingsuppdrag och entreprenader.
  • Fungera som avdelning västs stöd med kompetens inom arbetsmiljölagstiftningen (arbetsmiljölagen, arbetsförordningen och AFS:ar)
  • Delta i nätverk samt fånga upp erfarenheter i frågor kopplade till arbetsmiljö inom förvaltningenÖvrigt
    Igångsättningstid:
    Tjänsten påbörjas så snart som möjligt, dock senast 2024-05-01.
     
    Färdigställandetid:
    Avtalet gäller till 2025-05-01 med option att förlänga avtalet årsvis 1 + 1 + 1 + 1 + 1 år.
     
    Uppdraget bedöms vara 50-100% av en heltidstjänst. Avtalat timpris ska täcka periodvisa behov av arbete utanför normala kontorstider på kvällar, nätter och helger. För att uppnå detta ska konsulten i möjligaste mån utnyttja lugnare perioder för att kompensera arbete under mer intensiva perioder. Detta sker genom kompledighet (timme för timme).
     
    Semester ska i första hand tas ut under industrisemestern vecka 28-31 alternativt i nära anslutning till dessa veckor. Semester kan även i mån av tid planeras in runt jul och nyår (vecka 52 (53) och 1). Längre sammanhängande semester längre än 1 vecka under övriga delar av året ska anmälas till projektledare för delprojekt Systemhandling, tunnlar och stationer i god tid (min 2 månader) och därefter godkännas av projektledaren innan semester planeras in. 
     
    Arbete på raster (lunch, fika, etc) räknas inte som arbetstid. Transporter till och från arbetet räknas inte som arbetstid och milersättning för transportmedel utgår ej.
     
    Periodvis kan den samordnande BAS-P handläggaren även stötta andra projekt inom FUT, Förvaltningen för utbyggd tunnelbana.
     
    Arbetsplatsen är idag på Solnavägen 1E, Stockholm, men det kommer att bli aktuellt att flytta till ett avdelningskontor inom ett eller ett par år. Avdelningskontoret kommer att vara beläget i Stockholm i närhet till sträckan som ska byggas mellan Fridhemsplan och Älvsjö.
    Beställaren tillhandahåller kontorsplats (flexibel plats i kontorslandskap) och dator. Beställaren tillhandahåller skyddshjälm, skyddsjacka och skyddsbyxor. Övriga kläder och utrustning såsom skyddsskor, m m tillhandahålls inte. 
     Utvärdering
    Som anbud krävs att konsulten sänder in CV och en redogörelse för hur kraven och mervärden på erfarenhet och kompetens uppfylls genom en ifylld kravtabell. 
    Kompetens och erfarenhet enligt insänd CV samt redogörelse för uppfyllelse av krav och mervärden på erfarenhet och kompetens kommer att utvärderas.

     
    Eventuell intervju med den/de konsulter som bedöms ha bäst erfarenhet och kompetens. Vid intervjun kommer de personliga egenskaperna ha betydelse. 
 Stockholm, Stockholms län
Period
2024-05-01 - 2025-04-30