Projektskyddssamordnare - Nivå 2

Övrigt
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Description

Konsultanskaffning via Magnit
Team säkerhetsskydd: Säkerhetsskyddssamordnare/ projektsskyddssamordnare trafikavdelningen (TA)
 UppdragsspecifikationBakgrund
Region Stockholm har det övergripande ansvaret för att alla som bor i, eller besöker, regionen ska ha tillgång till en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik. I Trafikförvaltningens (TF) uppdrag ligger att bereda och verk­ställa beslut om inriktning och omfattning för en långsiktigt hållbar kollektiv­trafik. Dessutom ansvarar vi för styrning och uppföljning av trafikdrift samt upprätthållandet av infrastrukturens funktion, säkerhet och värde. Varje dag reser mer än 700 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken, det vill säga resor med tunnelbana, bussar, pendeltåg och lokalbanor. Som anställd eller konsult förväntas man att efterleva Trafikförvaltningens värderingar vilket är:
 
Öppenhet: Ett enkelt hej kan leda till så mycket. Genom att bjuda in och dela med oss skapar vi en offentlig verksamhet med ett öppet klimat. Vi jobbar för hela regionens invånare. Alla räknas.
 
Kompetens: Hos oss vågar vi välja en riktning, men vi har också modet att tänka om. Vi tar tillvara på varandras kunskap och vill hela tiden lära mer. Här finns möjligheter att växa och utvecklas.
 
Pålitlighet: Tillsammans levererar vi kollektivtrafik och utvecklar den för fram­tiden. Vi är tydliga med både förväntningar och utmaningar. Om något inte fungerar förklarar vi varför och tar ansvar.
 
Samverkan: Hos oss är alla en del av helheten, det ger energi. Vi inkluderar alla som behövs för att vi ska kunna nå de gemensamma målen.
 
1       Organisationsbeskrivning
1.1       Teknikavdelningen (TA)
Trafikavdelningen (TA) ansvarar för trafikförvaltningens utveckling, upphandling och förvaltning av trafikavtal för bland annat: buss, sjötrafik och spårtrafik. TA ansvarar även för upphandling av tjänster inom trafiksäkerhet och trygghetsarbete inom kollektivtrafiken. Inom avdelningen finns också operativa verksamheter som exempelvis trygghetscentralen som koordinerar olika trygghetsresurser inom kollektivtrafiken.
 
TA har olika sektioner med ett särskilt ansvar för förvaltningen av ett visst trafikslag. Inom sektionerna utvecklas, upphandlas och förvaltas affärsavtal för olika trafikslag. Sektion inköp och upphandling (IU) vid avdelning Ledningsstaben (LS) ansvarar för själva genomförandet av upphandlingen på uppdrag av förvaltningschef och den berörda sektionen på TA.
 
1.1.1       Uppdrag inom upphandlingsprojekt
Följande konsultavrop är den första tiden primärt fokuserad spårtrafikaffärerna E40 (tunnelbana) och E24B/ E49 (pendeltåg).
 
Inom E24B (pendeltåg) pågår för tillfället en överlämning mellan MTR och den nya utföraren SJ. Detta är en tillfällig lösning då nuvarande avtal blev uppsagt på grund av leveransproblem. Samtidigt pågår ett arbete med att förbereda en ny pendeltågsupphandling (E49). Båda projekten omfattas av krav på säkerhetsskydd.
 
1.1.2       Andra uppdrag och projekt
Uppdraget är öppet för kunna tillgodose fler än de nämnda upphandlingarna och linjeverksamheten inom ramen för TA:s uppdrag. Beroende på bakgrund hos den aktuella konsulten kan även samordningsuppdrag, utvecklingsuppdrag mot TA och säkerhetsavdelningen bli aktuellt.
 
1.2      Säkerhetsavdelningen
Säkerhetsavdelningen (SÄK) på trafikförvaltningen fungerar som stöd till avdelningarna i alla typer av säkerhetsfrågor. Avdelningen har även i uppdrag att övervaka säkerhetsarbetet inom hela trafikförvaltningen och att utarbeta samt ge ut övergripande säkerhetsstyrande riktlinjer och dokument.
 
Sektion säkerhetsskydd och civil beredskap leder och stödjer förvaltningens arbete inom sektionens ansvarsområden. I sektionens ansvarsområden (funktionsområden) ingår säkerhetsskydd, signalskydd, civil beredskap (krisberedskap och civilt försvar) och security. 

Se bifogat för mer information.
 Stockholm, Stockholms län
Period
2024-05-06 - 2024-12-31