Tf Gruppchef Projekt & Teknik - Nivå 4

Management & Strategi
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Description

Uppdragsspecifikation Bakgrund
Region Stockholm har det övergripande ansvaret för att alla som bor i, eller besöker, regionen ska ha tillgång till en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik. I Trafikförvaltningens (TF) uppdrag ligger att bereda och verk­ställa beslut om inriktning och omfattning för en långsiktigt hållbar kollektiv­trafik. Dessutom ansvarar vi för styrning och uppföljning av trafikdrift samt upprätthållandet av infrastrukturens funktion, säkerhet och värde. Varje dag reser mer än 700 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken, det vill säga resor med tunnelbana, bussar, pendeltåg och lokalbanor. Som anställd eller konsult förväntas man att efterleva Trafikförvaltningens värderingar vilket är:
Öppenhet: Ett enkelt hej kan leda till så mycket. Genom att bjuda in och dela med oss skapar vi en offentlig verksamhet med ett öppet klimat. Vi jobbar för hela regionens invånare. Alla räknas.
Kompetens: Hos oss vågar vi välja en riktning, men vi har också modet att tänka om. Vi tar tillvara på varandras kunskap och vill hela tiden lära mer. Här finns möjligheter att växa och utvecklas.
Pålitlighet: Tillsammans levererar vi kollektivtrafik och utvecklar den för fram­tiden. Vi är tydliga med både förväntningar och utmaningar. Om något inte fungerar förklarar vi varför och tar ansvar.
Samverkan: Hos oss är alla en del av helheten, det ger energi. Vi inkluderar alla som behövs för att vi ska kunna nå de gemensamma målen.
Teknikavdelningen (TE) ansvarar för trafikförvaltningens förvaltning av befintliga underhållsavtal och upprätthållande av SL-trafikens infrastruktur
1       Beskrivning av sektion Projekt till Förvaltning
Inom Teknikavdelning finns sektionen Projekt till Förvaltning, sektionen är uppdelad i två grupper. Uppdraget är att leda övergången från projekt till förvaltning och har ett ansvarar för att Trafikförvaltningen är redo i tid att förvalta de nya tillgångarna.
I sektionens ansvar ingår även mottagning och förvaltning av teknisk dokumentation samt hantering av externa intressenter som bygger i närheten av TF:s anläggningar.
Utbyggd tunnelbana, bussterminalen i Katarinaberget och förlängningen av Tvärbanan till Helenelund är några av de nya tillgångar som ska ledas till förvaltning.
2       Beskrivning av uppdraget
Uppdraget är tillförordnad Gruppchef för Projekt och Teknik som består av cirka 12 medarbetare (3 intern personal och 9 konsulter) med teknik och projektledarroller. Rekrytering av ytterligare intern personal pågår och kommer att fortsätta under resten av 2024. Gruppen leder Trafikförvaltningens förberedelse inför förvaltning av Utbyggd tunnelbana, bussterminalen i Katarinaberget och förlängningen av Tvärbanan till Helenelund.
Det huvudsakliga ansvarsområdena för rollen är:
·        Prioritera, leda och fördela arbetet
·        Säkerställa framdriften i respektive projekt med avseende på mottagning
·        Delta och medverka i gruppens operativa arbete där det behövs
·        Arbetsmiljöansvar för gruppens medarbetare
·        Verka som tf Projektledare eller tf Delprojektledare för mottagning av Bussterminal Slussen till dess resurs är rekryterad (pågår, annonsskede)
·        Leda samverkansforum mellan projekt och förvaltning
·        Bidra till rekrytering
2.1      Utrustning
Trafikförvaltningen tillhandahåller en dator samt en arbetsplats på Trafikförvaltningens kontor.
 
2.2       Placering
Uppdraget möjliggör för närvarande både arbete på distans och på plats på kontoret på Kungsholmen i Stockholm. Dagar och tider för detta styrs efter behov i organisationen och efter beställarens godkännande
3      Uppdragsstart och uppdragsavslut
3.1       Uppdragsstart
Innan uppdragsstart ska konsulten ta del av och signera sekretessavtalet (sekretessförbindelse m.m. konsulter) i Magnits portal.
Konsulten kan komma att kontaktas för inhämtning av personuppgifter i samband med en kontraktering i onboarding syfte.
3.2       Uppdragsavslut
I samband med uppdragsavslut genomförs ett slutmöte där resurskonsulten och den som arbetslett resurskonsulten medverkar. Mötet syftar till att återföra erfaren­heter av genomfört uppdrag.
4       Tidplan och omfattning
Start: 2024-06-03
Slut: 2024-12-31
Förlängningsoptioner: Beställaren har möjlighet att med befintliga kontraktsvillkor förlänga kontraktstiden med ytterligare 6 mån * 3
4.1       Uppdragets omfattning: 40 timmar per vecka


5       Övriga villkor
Konsulten ska kunna arbeta övertid vid behov.
Konsulten kommer att genomgå säkerhetsprövning och behöver godkännas i denna för rollen.
5.1       Övertid
Övertidsarbete (enkel övertid och kvalificerad övertid) kan tillkomma under uppdragets gång.
Konsultbolag hittar utförlig beskrivning om samtliga tidarter under referensbiblioteket i portalen. Se dokument ”Trafiknämnden_riktlinjertidarterförutomordinarietidver1.2”.
5.2      Obekväm arbetstid
I de fall där konsult har förlagd arbetstid utanför ordinarie arbetstid (08:00-17:00) kan Obekväm arbetstidstillägg utgå. Endast efter skriftligt godkännande av behörig beställare kan kompensation utges för obekväm arbetstid (OB1, OB2, OB3 & OB4).
Konsultbolag hittar utförlig beskrivning om samtliga tidarter under referensbiblioteket i portalen. Se dokument ”Trafiknämnden_riktlinjertidarterförutomordinarietidver1.2”.


Förtydligande av tidsåtgång vid behov av säkerhetsprövning: 
Trafikförvaltningen omfattas av säkerhetsskyddslagstiftningen vilket innebär att detta uppdrag är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning av leverantör/konsult krävs.  

Säkerhetsprövningens omfattning meddelas vid senare steg i urvalet. Processen för upprättande av Säkerhetsskyddsavtal och genomförande av registerkontroll beräknas ta ca tolv (12) till sexton (16) veckor från tilldelning av uppdraget, men kan ta längre tid. Konsultens arbetsuppgifter kan inte påbörjas innan denna process har genomförts och startdatum meddelats av Trafikförvaltningen.
 Stockholm, Stockholms län
Period
2024-06-03 - 2024-12-31