Administratör med inriktning säkerhetsskydd

Övrigt
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Description

 UppdragsspecifikationBakgrund
Region Stockholm har det övergripande ansvaret för att alla som bor i, eller besöker, regionen ska ha tillgång till en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik. I Trafikförvaltningens (TF) uppdrag ligger att bereda och verk­ställa beslut om inriktning och omfattning för en långsiktigt hållbar kollektiv­trafik. Dessutom ansvarar vi för styrning och uppföljning av trafikdrift samt upprätthållandet av infrastrukturens funktion, säkerhet och värde. Varje dag reser mer än 700 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken, det vill säga resor med tunnelbana, bussar, pendeltåg och lokalbanor. Som anställd eller konsult förväntas man att efterleva Trafikförvaltningens värderingar vilket är:
 
Öppenhet: Ett enkelt hej kan leda till så mycket. Genom att bjuda in och dela med oss skapar vi en offentlig verksamhet med ett öppet klimat. Vi jobbar för hela regionens invånare. Alla räknas.
 
Kompetens: Hos oss vågar vi välja en riktning, men vi har också modet att tänka om. Vi tar tillvara på varandras kunskap och vill hela tiden lära mer. Här finns
möjligheter att växa och utvecklas.
 
Pålitlighet: Tillsammans levererar vi kollektivtrafik och utvecklar den för fram­tiden. Vi är tydliga med både förväntningar och utmaningar. Om något inte fungerar förklarar vi varför och tar ansvar.
 
Samverkan: Hos oss är alla en del av helheten, det ger energi. Vi inkluderar alla som behövs för att vi ska kunna nå de gemensamma målen.
 
1        Organisationsbeskrivning
1.1        Säkerhetsavdelningen
Säkerhetsavdelningen (SÄK) på trafikförvaltningen fungerar som stöd till avdelningarna i alla typer av säkerhetsfrågor.
 
Inom säkerhetsavdelningen finns Grupp säkerhetsskydd som leds av en gruppchef. Gruppen utvecklar, leder och samordnar arbetet inom säkerhetsskydd. Inom gruppen finns centrala specialister och strateger som arbetar med strategisk utveckling och säkerhetsskyddssamordnare som arbetar operativt mot verksamhetens olika avdelningar och projekt.
 
2        Beskrivning av uppdraget
2.1        Sammanfattning
Uppdraget som administratör med inriktning på säkerhetsskydd handlar om att stötta gruppchefen med administrativa uppgifter och fungera som ett stöd mot avdelningarnas säkerhetsskyssamordnare.
 
Uppdraget är självfinansierande vilket innebär att den tid som läggs mot respektive avdelning också debiteras direkt till den avdelningen.
 
Alla rutiner och arbetsuppgifter kommer ske under upplärning och det ställs därför intet krav på erfarenhet för respektive uppgift. Istället söker vi en strukturerad, flexibel person som kan lösa problem på egen hand och som är väldigt serviceinriktad. Det krävs att personen är van vid IT-system och är lättlärd inom IT.
 
 
 
 
 
 
 
2.2        Arbetsuppgifter
2.2.1        Ekonomi och kontroll
  • ·         Hantera fakturor och kontera kostnader på varje sponsor.
  • ·         Hantera konsultdagböcker.
  • ·         Genomföra kontroller av konsultdagböcker och fakturor.
  • ·         Föra egen dagbok och debitera ut timmar på respektive avdelning.

 
2.2.2        Administrativt stöd
  • ·         Beställa IT-utrustning till konsulter och säkerhetsskyddssamordnare.
  • ·         Beställa SÄK-PC och tillbehör till konsulter och säkerhetsskyssamordnare.
  • ·         Beställa behörigheter till system.
  • ·         Genomför praktisk on-boarding och off-boarding.

 
2.2.3        Diarieföring
  • ·         Säkerställa att säkerhetsskyssamordnare genomför diarieföring på korrekt sett genom instruktion och utbildning.
  • ·         Säkerställ att säkerhetslogg fylls i för säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter.

 
2.2.4        Säkerhetsadministration
  • ·         Säkerställ tillgång till säkerhetsskåp. Genomför samförvaringsbeslut, lägg till användare/ ta bort användare, hantering av glömt lösen. Genomför kontroll av säkerhetsskåp.
  • ·         Tilldela Kurir-nycklar.

 
2.2.5        Systemadministratör SÄK-PC
  • ·         Lägg till/ ta bort användare.
  • ·         Bistå vid uppdateringar av programvara enligt instruktion.
  • ·         Genomför genomgång av SÄK-PC och användarregler.
  • ·         Ta ut säkerhetslogg och genomför analys enligt mall.
  • ·         Registrera utrustning i centralt register.

 
2.2.6        Bereda ärenden
  • ·         Bereda beslut till gruppchef (säkerställa rätt format, rätt mall, rätt datum, rätt diarienummer mm).
    2.2.7        Utbilda
  • ·         Genomföra enklare användarutbildning inom olika system.
     
    2.2.8        Övriga uppgifter
  • ·         Fler uppgifter kan komma att läggas till löpande.

 
2.3        Rapportering och arbetsledning
Administratören ligger organisatoriskt under gruppchef säkerhetsskydd men arbetsleds operativt av en strateg som håller ihop och samordnar alla säkerhetsskyssamordnare i verksamheten samt en central handläggare som ansvarar för administrativa processer inom verksamheten.
 
2.4        Personliga egenskaper
  • ·         Strukturerad, flexibel person som kan lösa problem på egen hand och som är väldigt serviceinriktad. Det krävs att personen är van vid IT-system och är lättlärd inom IT.
  • ·         Uppdraget präglas av god pedagogik, kommunikation, goda skrivkunskaper i svenska, samarbetsförmåga och mycket hög integritet och säkerhetstänkande.

 
2.5        Utrustning
Trafikförvaltningen tillhandahåller en dator samt en arbetsplats i trafikförvaltningens lokaler på Lindhagensgatan 100.
 
Trafikförvaltningen tillhandahåller även övrig utrustning godkänd för behandling av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter.
 
2.6        Placering
Med anledning av uppdragets art är arbetet till stor del beroende av tillgång till säkerhetsskåp och lokalt lagrad information. Det krävs därför att personen är på plats vid uppdraget.
 
3        Uppdragsstart och uppdragsavslut
3.1        Uppdragsstart
Innan uppdragsstart ska konsulten ta del av och signera sekretessavtalet (sekretessförbindelse m.m. konsulter) i Magnits portal.
 
Konsulten kan komma att kontaktas för inhämtning av personuppgifter i samband med en kontraktering i onboarding syfte.
 
3.2        Uppdragsavslut
I samband med uppdragsavslut genomförs ett slutmöte där resurskonsulten och den som arbetslett resurskonsulten medverkar. Mötet syftar till att återföra erfaren­heter av genomfört uppdrag.
 
 
 
4        Tidplan och omfattning
Start: 2024-04-08
Konsulten får endast påbörja uppdraget efter godkänd säkerhetsprövning (grundutredning & registerkontroll). Uppdraget kan komma att påbörjas tidigare efter dialog med konsulten.
 
Slut: 2024-12-31
 
Förlängningsoptioner: Beställaren har möjlighet att med befintliga kontraktsvillkor förlänga kontraktstiden med ytterligare 1+1+1+1+1 år.
 
4.1        Uppdragets omfattning: 10timmar per vecka
Uppdragets omfattning per vecka varierar över månaden och beror mycket på tillströmning av säkerhetsskyssamordnare konsulter i verksamheten. En månad när en ny säkerhetsskyssamordnare ska on-boardas beräknas tiden vara 10 timmar per säkerhetsskyssamordnare.
 
I dagsläget finns 8 säkerhetsskyssamordnare som redan är på plats. En uppskattning är att varje säkerhetsskyssamordnare och gruppchef totalt behöver 5 timmar stöd per månad per samordnare. Det blir i dagsläget 10 timmar per vecka.
 
En dialog om omfattning sker löpande mellan beställaren och uppdragstagaren.
 Stockholm, Stockholms län
Period
2024-04-08 - 2024-12-31