Byggledare Bana El Signal Tele

Bygg & Anläggning
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Description

Bakgrund
Region Stockholm har tillsammans med fyra kommuner och staten avtalat om utbyggnad av Tunnelbanan och nya bostäder i 2013 års Stockholmsförhandling. Inom regionen ansvarar Förvaltning för utbyggd tunnelbana för utbyggnaden av:
  • Tunnelbana till Nacka och söderort
  • Tunnelbana till Barkarby
  • Tunnelbana till Arenastaden
  • Depå i Högdalen

I den efterföljande Sverigeförhandlingen avtalades det även om utbyggnad av ny tunnelbana mellan Fridhemsplan och Älvsjö.
Förvaltningen är organiserad i fyra avdelningar: Verksamhetsstyrning, Planering, Söder och Norr. Avdelningarna Söder och Norr är projektavdelningar som driver planeringen, projekteringen och genomförandet av utbyggnaderna enligt Stockholmsförhandlingen. Verksamhetsstyrning och Planering är stabsavdelningar. Därutöver svarar avdelning Planering för planeringsfasen av tunnelbanan mellan Fridhemsplan och Älvsjö.1                                         Beskrivning av uppdraget
Byggledare Bana El Signal Tele

För att möjliggöra anslutning av tunnelbanans Arenastadslinje till befintlig Grön linje genomförs just nu förberedande arbeten vid Odenplans stations norra spårområde.
 
Projektet förbereder även en kommande upphandling av samtliga BEST-arbeten i ny tunnelbaneanläggning mellan Odenplan och Arenastaden.
 
Uppdraget ”Byggledare BEST” omfattar att bevaka och kontrollera och vara behjälplig i planering och uppföljning under upphandlings- och produktionsfasen i samtliga pågående BEST-entreprenader under projekt Arenastaden.

Övriga arbetsuppgifter är bland annat att säkerställa kvalitet, bevaka risker och riskhantering samt delta i byggarbetsmiljösamordningsmöten, byggmöten och vara delaktig i produktionstekniska lösningar på plats.
För att lyckas som byggledare BEST behöver du vara lösningsorienterad och ha god samarbetsförmåga samt vara stresstålig, drivande och förtroendeingivande.
Arbetet sker i samarbete med övriga medlemmar i beställarens projektorganisation.
Utöver att leda och styra byggledning så ska byggledare delta i träffar och relevanta mötesserier med olika parter avseende förutsättningar för arbetets genomförande, t.ex. Trafikförvaltningen och andra intressenter.
Vi har höga ambitioner när det gäller mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökande som kompletterar vår förvaltning avseende jämställdhet och mångfald.

2                                       Tidplan och omfattning
Byggledare BEST är ett uppdrag på 100% och enligt planering påbörjas 2024-04-01.
Arbetsplatsen är på FUT:s kontor på Solnavägen 1E, Stockholm samt vid byggarbetsplatserna i tunnelbaneanläggningen, Odenplan-Arenastaden.
Beställaren tillhandahåller flexibel arbetsplats på Solnavägen 1E.
Beställaren tillhandahåller dator och Region Stockholms mailadress.
Konsulten förväntas medverka vid förvaltningsgemensamma konferenser och genomgå förvaltningens utbildningar som bedöms som obligatoriska för genomförande av uppdraget.
Uppdraget pågår i en första del t.o.m. 2028-12-31, därefter ska beställaren ha möjlighet till förlängning av uppdraget.

 
Konsulten ska räkna med att arbete kan ske på obekväm arbetstid. Att vara i beredskap kan också bli aktuellt.  Obekväm arbetstid Övertidsersättning som påslag av timarvode A måndag –fredag, 21.00 –24.00 25% B måndag –lördag, 00.00 –07.00 40% C lördag – söndag från lördag 07.00 tills söndag 24.00 50% D från 07.00 på 6 januari, 1 maj, kristihimmelsfärdsdag, svenska nationaldagen och alla helgons dag tom 00.00 första dagen efter alla ovanstående helgdagar. 50% E från 18.00 på nyårsafton, pingstdagen och torsdagen innan påsk och från 7:00 på midsommarafton och julafton tills 00.00 första dagen efter alla ovanstående helgdagar. 100%
 
Vid beredskap utgår ersättning om 200 kr/timme.
Obekväm arbetstid eller beredskapsersättning utgår endast då arbetet först överenskommits med projektledaren.
 Stockholm, Stockholms län
Period
2024-04-01 - 2028-12-29