Projektskyddssamordnare investeringsprojekt (IP) - för Program Roslagsbanan till city

Övrigt
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Description

Uppdragsspecifikation
Sammanfattning
Inom Sverigeförhandlingen har avtalats om utbyggnad av Roslagsbanan till city. Projektet finansieras av staten, Stockholms stad, Täby kommun, Vallentuna kommun, Österåkers kommun samt Region Stockholm. Sverigeförhandlingen bygger på en princip om att staten med regioner och kommuner gemensamt finansierar infrastrukturutbyggnad mot att berörda kommuner tillser att nya bostäder och infrastruktur för cykeltrafik byggs.
Roslagsbanan till city omfattar en ny järnvägssträcka om cirka fyra kilometer i tunnel från Universitet till T-Centralen via Odenplan. Sträckan Universitetet – Östra station tas ur bruk och Östra station läggs ner. Arbetet sker i samverkan med Österåkers kommun, Vallentuna kommun, Täby kommun, Stockholms stad samt Trafikverket. 
Ansvaret för att planera, projektera och bygga Roslagsbanan till city ligger hos Region Stockholm, trafikförvaltningen.

Trafikförvaltningens planering av projektet startade år 2020 med att ta fram en lokaliseringsutredning samt säkerställa den tekniska genomförbarheten. Lokaliseringsutredningen är i stort sett klar, men kommer att, för anläggningens anslutande del mot befintlig spårväg i norr, fortskrida till halvårsskiftet 2024. Systemhandlingsprojektering startar Q1 2024.
Projektsskyddssamordnare
Vid bland annat byggprojekt och upphandlingsprojekt som omfattas av säkerhetsskyddslagen ska den verksamhet som genomför upphandlingen eller projektet säkerställa att det finns kompetens och resurser för att ta omhand krav inom säkerhetsskyddslagen. Rollen benämns som Projektskyddssamordnare och följande konsultavrop är den nämnda rollen. I linjeverksamheten kallas rollen för Säkerhetsskyddssamordnare med motsvarande arbetsuppgifter och uppdrag.Se hela uppdraget i bifogad fil
 Stockholm, Stockholms län
Period
2024-04-15 - 2026-03-03