Stödresurs hållbarhet

Management & Strategi
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Description
Bakgrund
Region Stockholm har tillsammans med fyra kommuner och staten avtalat om utbyggnad av Tunnelbanan och nya bostäder i 2013 års Stockholmsförhandling. Inom regionen ansvarar Förvaltning för utbyggd tunnelbana för utbyggnaden av:
 
  • Tunnelbana till Nacka och söderort
  • Tunnelbana till Barkarby
  • Tunnelbana till Arenastaden
  • Depå i Högdalen
     
    I den efterföljande Sverigeförhandlingen avtalades det även om utbyggnad av ny tunnelbana mellan Fridhemsplan och Älvsjö.
    Förvaltningen är organiserad i fem avdelningar: Ledningsstab, Strategi och projektstöd, Norr, Söder och Väst. Avdelningarna norr, söder och väst ansvarar för att genomföra själva utbyggnaden av tunnelbanan.
     
     Beskrivning av uppdraget
    Uppdraget som stödresurs hållbarhet är placerat inom Avdelning söder som ansvarar för utbyggnaden av tunnelbanan till Nacka och Söderort.  Avdelningen är uppdelad i flera projekt och en stab. Som hållbarhetshandläggare kommer du tillhöra funktionen hållbarhet inom staben och stötta avdelningens fyra projekt; Nacka, Södermalm, Söderort samt Installationer och BEST. På avdelningen finns idag sex hållbarhetshandläggare och en hållbarhetssamordnare som du kommer att arbeta i nära samverkan med för att planera och genomföra uppdraget.
     
    Som stödresurs hållbarhet kommer du att hjälpa och stötta övriga handläggare.
     
    Som stödresurs hållbarhet förväntas du arbeta självständigt med hög kvalitetsmedvetenhet och med god kommunikation och samarbetsförmåga. Du är gruppens stödresurs för hållbarhetsfrågor och hjälper till att arbeta stödjande och stöttande inom projekten med hållbarhetsfrågor.
     
    I din roll deltar du i olika mötesserie och rapporterar till samordnare hållbarhet och stabschef.
     
    Arbetsuppgifter
    Vidareutveckla och följa upp avdelningens hållbarhetsarbete som inkluderar, men inte är begränsat till, nedan:
    -          Är hållbarhetsgruppens stödresurs för hållbarhetsfrågor, arbeta stödjande och samordnande i frågor kring hållbarhet
    -          Stötta handläggarna i deras arbete med att samordna projektens och entreprenörernas Ceequalarbete.
    -          Delta på tillsynsmöten och hjälpa handläggarna att hantera anmälningar/dispenser från miljöbalken till tillsynsmyndigheten som behövs i entreprenaderna
    -          Hjälpa handläggarna att hantera samråd/godkännande av överskridande av bullerkraven enligt miljödomen till tillsynsmyndigheten
    -          Vara med och genomföra hållbarhetsutbildningar inom avdelningen 
    -          Stödja samordnare hållbarhet i avdelningen söders förbättringsarbete i form av exempelvis framtagande av arbetssätt, checklistor m.m.
    -          Implementera framtagna arbetssätt inom området
    -          Delta vid miljöronder
    -          Stödja handläggarna i deras arbete med att följa upp entreprenörens hållbarhetsarbete
     
    Konsulten förväntas medverka vid förvaltningsgemensamma konferenser och gå på förvaltningens utbildningar som bedöms som obligatoriska för genomförande av uppdraget.
     Övrigt
    Uppdragslängden är 18 månader med möjlighet till förlängning.
     
    Uppdraget är ett heltidsuppdrag med en omfattning om 80-100 %.
     
    Arbetsplatsen är på Ljusslingan 4 i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Beställaren tillhandahåller kontorsplats (flexibel plats i kontorslandskap) och dator.
     Utvärdering
    Som anbud krävs att konsulten sänder in CV och en redogörelse för hur kraven och önskemålen på erfarenhet och kompetens uppfylls genom en ifylld kravtabell.
     
    Kompetens och erfarenhet enligt insänd CV samt redogörelse för uppfyllelse av krav och önskemål på erfarenhet och kompetens kommer att utvärderas.
     
    Eventuell intervju med den/de konsulter som bedöms ha bäst erfarenhet och kompetens. Vid intervjun kommer de personliga egenskaperna ha betydelse. (Kvalitetsmedveten, kommunikativ, samarbetsförmåga, lyhördhet, ”ordning och reda”, effektiv, målinriktad, kan arbeta självständigt och kan hantera arbete i en miljö där förutsättningarna förändras.)
 Stockholm, Stockholms län
Period
2024-04-01 - 2025-10-31