Utredare nattrafik

Övrigt
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Description
Bakgrund
Region Stockholm har det övergripande ansvaret för att alla som bor i, eller besöker, regionen ska ha tillgång till en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik. I Trafikförvaltningens (TF) uppdrag ligger att bereda och verk­ställa beslut om inriktning och omfattning för en långsiktigt hållbar kollektiv­trafik. Dessutom ansvarar vi för styrning och uppföljning av trafikdrift samt upprätthållandet av infrastrukturens funktion, säkerhet och värde. Varje dag reser mer än 700 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken, det vill säga resor med tunnelbana, bussar, pendeltåg och lokalbanor. Som anställd eller konsult förväntas man att efterleva Trafikförvaltningens värderingar vilket är:
 Öppenhet: Ett enkelt hej kan leda till så mycket. Genom att bjuda in och dela med oss skapar vi en offentlig verksamhet med ett öppet klimat. Vi jobbar för hela regionens invånare. Alla räknas.
 Kompetens: Hos oss vågar vi välja en riktning, men vi har också modet att tänka om. Vi tar tillvara på varandras kunskap och vill hela tiden lära mer. Här finns möjligheter att växa och utvecklas.
 Pålitlighet: Tillsammans levererar vi kollektivtrafik och utvecklar den för fram­tiden. Vi är tydliga med både förväntningar och utmaningar. Om något inte fungerar förklarar vi varför och tar ansvar.
 Samverkan: Hos oss är alla en del av helheten, det ger energi. Vi inkluderar alla som behövs för att vi ska kunna nå de gemensamma målen.
Strategisk utveckling (SU) ansvarar för utvecklingsprocessen som omfattar trafikförvaltningens strategiska och långsiktiga arbete och säkerställer att det bedrivs som en helhet.1        Beskrivning av planeringssektionen
Planeringssektionen ansvarar för att visa på helheten och utvecklingsbehov för kollektivtrafiken för att möta vision, mål och strategier i den regionala utvecklingsplanen för Stockholmsregionen, RUFS. Vi för dialog och påverkar i tidiga planeringsskeden för att ge de bästa förutsättningarna för kollektivtrafiken i regionen och för ett hållbart resande.
 Under 2024 ansvarar sektionen för fördjupad utredning nattrafik.
 Under 2023 togs en behovsanalys för nattrafik fram. Den fördjupade utredningen är en fortsättning på det arbetet. Utredningen ska redovisa förslag på framtidens nattrafiksystem i form av linjenät och övergripande trafikupplägg. Därutöver ska effektredovisning med kostnader och nyttor redovisas, likaså en redovisning av hur systemet kan införas. Uppdraget innebär att ta fram förslag på olika nattrafikkoncept och jämföra dem med varandra inom ramen för en arbetsprocess som inkluderar dialog med olika interna och externa intressenter.    2        Beskrivning av uppdraget
Konsultens uppgift är att delta i arbetet att utarbeta framtida nattrafikkoncept genom att ta fram kunskapsunderlag, analyser, effekt- och kostnadsbedömningar samt kartor. Den exakta fördelningen av arbetsuppgifterna specificeras under arbetets gång. Arbetet leds av en arbetsgrupp på trafikförvaltningen. Konsulten stöttar arbetsgruppens arbete genom att:
-          Ta fram och sammanställa kunskapsunderlag från databaser och andra källor
-          Delta i arbetet att ta fram förslag och analysunderlag för beslut om framtida nattrafikkoncept, t ex linjesträckningar, tidtabeller, resandeflöden, täckningsgrad med mera
-          Delta i arbetet med effektbedömning avseende tillgänglighet, restider, trygghet, fördelningseffekter med mera
-          Delta i arbetet med kostnadsbedömning av olika nattrafikkoncept
-          Förbereda underlag för dialogmöten med externa och interna intressenter
-          Ta fram kartor med linjenät, hållplatser, täckningsgrad etc
-          Dokumentera arbetsprocessen och vid behov delta i framtagande av rapport   2.1        Utrustning
 Konsultens arbetsgivare har tillgång till programvarulicens för ArcGIS, Q-GIS eller motsvarande som kan nyttjas av konsulten för det aktuella uppdraget.                         
 Trafikförvaltningen tillhandahåller ingen utrustning. 2.2        Placering
Uppdraget kan ske både på distans och på plats på kontoret på Kungsholmen i Stockholm. Dagar och tider för detta styrs efter behov i organisationen och efter beställarens godkännande. Större delen av uppdraget kan utföras på distans men konsulten förväntas kunna vara på plats vid behov.  3        Uppdragsstart och uppdragsavslut 3.1        Uppdragsstart
 Innan uppdragsstart ska konsulten ta del av och signera sekretessavtalet (sekretessförbindelse m.m. konsulter) i Magnits portal.
 Konsulten kan komma att kontaktas för inhämtning av personuppgifter i samband med en kontraktering i onboarding syfte.  3.2        Uppdragsavslut
 I samband med uppdragsavslut genomförs ett slutmöte där konsulten och den som arbetslett konsulten medverkar. Mötet syftar till att återföra erfaren­heter av genomfört uppdrag.  4        Tidplan och omfattning
 Start: 2024-03-11
 Slut: 2024-12-31 Förlängningsoptioner: Beställaren har möjlighet att med befintliga kontraktsvillkor förlänga kontraktstiden med ytterligare 1 år 4.1        Uppdragets omfattning: 10 timmar per vecka Option om utökning av uppdragets omfattning
Beställaren har rätt att utöka upp till 100 % av uppdragets omfattning i timmar per vecka. Uppdragets omfattning får dock aldrig överstiga 40 timmar per vecka.
 Anbud:
Vi söker 1-2 konsulter till uppdraget. I de fall konsultbolag väljer att lämna anbud bestående av 2 konsulter behöver båda konsulterna uppfylla de två första obligatoriska kraven. Konsulterna kan komplettera varandra vid uppfyllnad av övriga obligatoriska krav samt mervärdeskraven.
                       Konsultbolag behöver inkomma med: 
  • CV på svenska för respektive konsult
  • En (1) gemensam kravmatris där kravuppfylland framgår för respektive konsult
  • Ett word/PDF dokument där en uppskattning av procentuell fördelning av omfattningen mellan konsulterna framgår samt timpris per konsult.
 Stockholm, Stockholms län
Period
2024-03-11 - 2024-12-31