Datasamordnare för – Tunnelbanan – Ombyggnad av likriktarstationer

Övrigt
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Description

 UppdragsspecifikationBakgrund
Region Stockholm har det övergripande ansvaret för att alla som bor i, eller besöker, regionen ska ha tillgång till en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik. I Trafikförvaltningens (TF) uppdrag ligger att bereda och verkställa beslut om inriktning och omfattning för en långsiktigt hållbar kollektivtrafik. Dessutom ansvarar vi för styrning och uppföljning av trafikdrift samt upprätthållandet av infrastrukturens funktion, säkerhet och värde. Varje dag reser mer än 700 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken, det vill säga resor med tunnelbana, bussar, pendeltåg och lokalbanor. Som anställd eller konsult förväntas man att efterleva Trafikförvaltningens värderingar vilket är:
 
Öppenhet: Ett enkelt hej kan leda till så mycket. Genom att bjuda in och dela med oss skapar vi en offentlig verksamhet med ett öppet klimat. Vi jobbar för hela regionens invånare. Alla räknas.
 
Kompetens: Hos oss vågar vi välja en riktning, men vi har också modet att tänka om. Vi tar tillvara på varandras kunskap och vill hela tiden lära mer. Här finns möjligheter att växa och utvecklas.
 
Pålitlighet: Tillsammans levererar vi kollektivtrafik och utvecklar den för framtiden. Vi är tydliga med både förväntningar och utmaningar. Om något inte fungerar förklarar vi varför och tar ansvar.
 
Samverkan: Hos oss är alla en del av helheten, det ger energi. Vi inkluderar alla som behövs för att vi ska kunna nå de gemensamma målen.
 
Investeringsprojekt (IP) ansvarar för genomförandet av trafikförvaltningens projekt och program. I ansvaret ingår att säkerställa en god kvalitet avseende styrning och ledning.
 Beskrivning av projektet
Upprustningen av likriktarstationer syftar till att säkerställa en fungerande anläggning i många år framöver. Likriktarstationerna har nått sin tekniska livslängd och behöver rustas upp. Upprustningen måste genomföras för att säkra driften av tunnelbanan på sträckorna framöver. Likriktarstationerna som ska upprustas är Ls Albano och Ls Kungsklippan i sin helhet inkluderat: Ställverk 33kV, ställverk 750V, transformatorer, likriktare, kontrollutrustning, renovering av byggnaden, sanering av PCB och asbest, rivning av vissa byggnadsdelar och nytt kablage 750V. Nya 750 VDC-kablar mellan likriktarstation och frånskiljarskåp i spårtunnel ingår för några av likriktarstationerna.
Detta uppdrag avser Datasamordnare vid ombyggnation av Likriktarstationer Albano och Kungsklippan.
 
I rollen som Datasamordnare är du viktig för att medverka och bidra till sektionens totala leverans. Inom portföljen har vi ambitionen att uppnå ett standardiserat arbetssätt med enhetlig dokumentation.
 Beskrivning av uppdraget
I rollen som Datasamordnare blir du en del i projektgruppen och ansvarar för att CAD-kravspecifikationen följs och att filer levereras enligt beställarens villkor. Centralt för rollen är att hantera underlag och informationsflöden inom projektorganisationen och ansvara för projektets struktur.
 
Datasamordnaren medverkar på projektets sammanträden för projektets framdrift, projekteringsmöten, samt kallar till och håller i CAD-samordningsmöten.
 
I Rollen ingår även att stödja projektets dialog med Kravställarande- och Mottagningsorganisation, samt framtagning och överlämning av teknisk dokumentation.

 
I arbetsuppgifterna ingår att:
-          Förse projekt med ritningar i CAD- och PDF-format från lagringsytor och system.
-          Strukturell granskning av CAD-filer.
-          Se över och förbättra projektens dokumentplaner.
-          Medverka vid kravställning gällande den tekniska dokumentationen till projektörer.
-          Följa upp kvalitet och riktighet i leveranser från projektörer.
-          Underhålla och följa strukturer rörande projektets dokumenthanteringssystem.
-          Att samordna arbetet med projektens övriga funktioner inom CAD och dokumenthantering.
-          Att löpande granska projektörernas arbete i avseende på dokumentutformning, hantering, och digital information samt bistå med support.
 
Arbetsuppgifter med Överlämning och Mottagning, i urval:
-          Operativt samordna överlämning av projektets tekniska dokumentation till mottagare i förvaltningsorganisationen.
-          Samordna leveranser av relationshandlingar och förvaltningsdata från projektörer till mottagare i förvaltningsorganisationen.
-          Operativt vid behov samordna utbildningsinsatser för mottagare i förvaltningsorganisationen.
-          Administrativt bistå projektledarna avseende nya och ändrade krav från mottagare i förvaltningsorganisationen.
-          Ta fram mall för leverans- och mottagningsverifikat och administrera dessa vid överlämningen till mottagare i förvaltningsorganisationen.
-          Bistå projektledarna vid projektarkivering och stängning.
-          Att samordna godkännande och arkivering av relationshandlingar och förvaltningsdata.
 
Avdelningen Investeringsprojekt kan komma att nyttja konsult i andra program/projekt inom avdelningen Investeringsprojekt, förutsatt att rollen är densamma, samt att beställare för detta uppdrag avser Datasamordnare vid ombyggnation av ny Likriktarstation Albano och Kungsklippan godkänt nyttjandet i de andra programmen/projekten i tid och omfattning. Tid och omfattning för nyttjandet inom de andra nämnda programmen/projekten kommer inte att vara större än det i ombyggnation av ny Likriktarstation Albano och Kungsklippan där konsultens huvudsakliga uppdrag ska genomföras.

 
Uppdragets omfattning i timmar per vecka: 8
 
Uppdragets omfattning bedöms att vara 8 tim/vecka.
Vid projektets leveranser kan omfattningen vara högre.
 

Beställaren har rätt att utöka upp till 100 % av uppdragets omfattning i timmar per vecka. Uppdragets omfattning får dock aldrig överstiga 40 timmar per vecka.>
 
 
Start- och slutdatum
Start: 2024-03-01
 
Slut: 2025-02-28
 
Ev. optioner på förlängning: 1 år
 Utvärdering
Utvärdering av kandidat görs mot ställda obligatoriska och meriterande krav samt pris. Därför är det viktigt att ni som anbudsgivare tydligt anger i kravmatrisen hur konsulten uppfyller ställda krav, samt hänvisar till stycke/uppdrag i CV där vi kan utläsa kravuppfyllnad.
Därefter kan kandidat komma att bli kallad till intervju. Vid intervju kommer de personliga egenskaperna ha betydelse. (social förmåga, samarbetsförmåga, sunt förnuft, självständighet och ordningssinne).
 
Allt som produceras ska levereras till trafikförvaltningen i överenskomna mallar och filformat. Konsulten ska fylla i trafikförvaltningens timrapporteringsmall vid rapportering samt skriva på sekretessförbindelse vid start av uppdrag. Trafikförvaltningens riktlinjer ska följas.
 Stockholm, Stockholms län
Period
2024-03-01 - 2025-02-28