Verktygsspecialist - Atlassian

IT & Telekom
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Migrationsverket avser att utöka sitt engagemang i Atlassians svit av verktyg: specifikt Jira, Bitbucket och Confluence. Idag använder Migrationsverket Jira, Bitbucket och Confluence men vill förbättra strukturer kring platser och information i Confluence, projekt i Jira samt skapa en fungerande förvaltningsorganisation för dessa produkter.
 
Konsulten kommer att arbeta med förbättring av Migrationsverkets nuvarande användning av Confluence, Jira och Bitbucket samt med utbildning av personal som ska kunna agera i olika adminoch super user-roller.
 
Konsulterna ska bidra med teknisk kunskap och erfarenhet av implementation av Atlassians svit av verktyg och utföra ändringar i Jira, Bitbucket och Confluence, samt stå för drift och underhåll av nuvarande installationer av verktygen hos Migrationsverket under uppdragets längd.
 
Slutresultat är införd produktstruktur enligt Migrationsverkets önskemål i Jira, Confluence och Bitbucket.
 
Uppdraget ska delvis utföras i Migrationsverkets lokaler i Norrköping men kan delvis utföras på distans. Man kan räkna med att viss tonvikt finns på att finnas på plats i Norrköping i början av uppdraget samt vid uppstarts- och utbildningsaktiviteter
 
 
Distansarbete
Uppdraget ska delvis utföras i Migrationsverkets lokaler i Norrköping men kan delvis utföras på distans. Man kan räkna med att viss tonvikt finns på att finnas på plats i Norrköping i början av uppdraget samt vid uppstarts- och utbildningsaktiviteter.
 
Säkerhetsskyddsavtal 
Nivå 3 Företaget kan komma att få del av hemliga uppgifter i myndighetens lokaler eller av myndigheten anvisade områden eller lokaler.
 
 
Teknisk och yrkesmässig kapacitet
skall-krav
Konsulten ska ha 5 års arbetslivserfarenhet av införande, utveckling och förvaltning av Atlassians produkter Jira, Bitbucket och Confluence i organisationer som har egen systemutveckling, drift och support. 
Konsulten ska ha 5 års arbetslivserfarenhet av införande, utveckling och förvaltning av Atlassians produkter Jira, Bitbucket och Confluence i en organisation där utvecklingsarbetet har bedrivits enligt agila utvecklingsmetoder.
Bör-krav
Konsulten bör ha yrkeserfarenhet av införande, utveckling och förvaltning av Atlassians produkter Jira, Bitbucket och Confluence i en organisation som arbetar med produkter och produktstyrning.
Konsulten bör ha yrkeserfarenhet av införande, utveckling och förvaltning av Atlassians produkter Jira, Bitbucket och Confluence hos en myndighet.
Kompetensnivå 3
KUNSKAP: Hög kompetens inom aktuellt område/roll
ERFARENHET: Är förebild för andra Konsulter på lägre nivå. Nivån uppnås normalt efter 4-8 års arbete inom aktuell roll.
LEDNING: Tar ansvar för delområde, kan leda en mindre grupp
SJÄLVSTÄNDIGHET: Kan arbeta självständigt
Implementation
Installation
Jira
Systemutveckling
Confluence
Drift
Säkerhet
Bitbucket
 Norrköping, Östergötlands län
Period
ASAP - Öppen