Serverexpert QlikView

IT & Telekom
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Migrationsverket kommer att gå över från QlikView till QlikSense och i konsultens uppdrag ingår att ge vägledning, råd och stöd vid övergången. På grund av Qlick-installationens skala och komplexitet behöver QlikView-serverexperten se till att installationerna är uppsatta enligt ”best practice” för bästa prestanda, robusthet och tillgänglighet, samt dokumentera miljön åt förvaltningen. 
 
I uppdraget ingår att presentera förändringar samt förslag på ytterligare åtgärder för den personal som arbetar inom projekt och förvaltning med QlikView på Migrationsverket.
 
Säkerhetsskyddsavtal 
Nivå 3: Företaget kan komma att få del av hemliga uppgifter i myndighetens lokaler eller av myndigheten anvisade områden eller lokaler.
 
Option
10 månader, 335 timmar
 
Teknisk och yrkesmässig kapacitet 
skall-krav
Konsulten ska ha 6 års dokumenterad arbetslivserfarenhet av systemförvaltning/systemadministration av QlikView Server. 
Konsulten ska ha 6 års dokumenterad arbetslivserfarenhet av systemförvaltning/systemadministration av QlikView Publisher. 
Konsulten ska ha 6 års arbetslivserfarenhet av Qlikview-installationer i en organisation med fler än 1000 användare. 
Konsulten ska ha (för uppdraget) relevant certifiering i QlikView System Administrator. 
Konsulten 3 års arbetslivserfarenhet av QlikSense.
Konsulten ska ha arbetslivserfarenhet av att installera, konfigurera och administrera Qlik Sense i windowsmiljö i en organisation med fler än 1000 användare. 
Konsulten ska ha arbetslivserfarenhet av drift av Qlik Sense i windowsmiljö. 
Konsulten ska ha arbetslivserfarenhet av MPM Process mining.
Bör-krav
Konsulten bör ha 3 års arbetslivserfarenhet inom området Server/Backend. Enligt Qliks kompetensmall innebär det att konsulten ska kunna hantera Technical Analytical Services med inriktning mot Platform & Infrastructure Services.
Kompetensnivå 4
KUNSKAP: Hög generalistkompetens, eller mycket hög kompetens inom aktuellt område/roll
ERFARENHET: Har utfört komplexa uppdrag inom aktuell roll och genomför Konsulttjänst med mycket hög kvalitet. Nivån uppnås normalt efter 9-12 års arbete inom aktuell roll. En konsult på nivå 4 motsvarar normalt att vara på högsta nivå sett till kunskap och erfarenhet etc. Arbete inom en viss roll eller inom ett visst kompetensområde i mer än 12 år innebär inte per automatik att en Konsult uppnår en högre nivå.
LEDNING: Tar huvudansvar för ledning av större grupp
SJÄLVSTÄNDIGHET: Mycket stor
Installation
Qlikview
Windows
Drift
Säkerhet
 Norrköping, Östergötlands län
Period
ASAP - Öppen