Mjukvaruarkitekt

IT & Telekom
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Migrationsverket står idag med en låg förmåga att snabbt ställa om verksamhet, och att räcka till när efterfrågan på det fysiska servicemötet ökar. Både med anledningar av förändringar i omvärlden, men också på grund av att fler tillstånd är tidsbegränsade. Den låga förmågan att möta sökandes behov leder till att den sökande drabbas i och med en fördröjd etablering i det svenska samhället. Det fysiska mötet säkerställer service med hänsyn till individens förutsättningar och behov.
 
Projektet kommer att utveckla Statens servicecenters servicekontor och ge systemåtkomst till Migrationsverket, för att möjliggöra exempelvis biometriupptagning. Utöver detta kommer även projektet att utbilda ca 430 handläggare på 35 servicekontor. Projektet bidrar till ökad krisberedskap, ökad kvalitet i servicemötet och mer tillgänglig service. Att servicen utförs inom samverkan med andra myndigheter bidrar även till en livshändelsebaserad service, som underlättar etablering och bidrar till en snabbare integration för den nyanlända.
 
Migrationsverket söker för närvarande en erfaren mjukvaruarkitekt med bred erfarenhet av frontendarkitektur och i synnerhet microfrontendarkitektur. Myndigheten utvecklar en extern webbportal där de kommer att exponera olika tjänster med hjälp av microfrontends (MFE)
 
Som mjukvaruarkitekt kommer du vara ledande i att designa och implementera ramverket för webbportalen samt sätta riktlinjer för vidareutveckling. Du behöver ha förmågan att diskutera, förklara samt motivera dina arkitekturella val. Du förväntas även ha lång erfarenhet som utvecklare och en öppenhet för att skriva, granska och felsöka kod i rollen som mjukvaruarkitekt. Dessutom ska du upprätta systemdokumentation för lösningen samt ha en pedagogisk förmåga att överföra kunskap till de andra utvecklarna i teamet.
 
Säkerhetsskyddsavtal 
Nivå 3: Företaget kan komma att få del av hemliga uppgifter i myndighetens lokaler eller av myndigheten anvisade områden eller lokaler
 
Möjlighet till distansarbete
Enligt överenskommelse
 
Option
2024-09-30
 
 
Teknisk och yrkesmässig kapacitet: skall-krav
Skall-krav
Konsulten ska ha 6 års arbetslivserfarenhet som mjukvaruarkitekt. 
Konsulten ska ha 6 års arbetslivserfarenhet inom webutveckling med React. 
Konsulten ska ha 2 års arbetslivserfarenhet av microfrontends.
Bör-krav
Konsulten bör ha 2 års arbetslivserfarenhet inom webutveckling med Single-SPA-ramverket.
Konsulten bör uppnå kompetensnivå 4.
KUNSKAP: Hög generalistkompetens, eller mycket hög kompetens inom aktuellt område/roll
ERFARENHET: Har utfört komplexa uppdrag inom aktuell roll och genomför Konsulttjänst med mycket hög kvalitet. Nivån uppnås normalt efter 9-12 års arbete inom aktuell roll. En konsult på nivå 4 motsvarar normalt att vara på högsta nivå sett till kunskap och erfarenhet etc. Arbete inom en viss roll eller inom ett visst kompetensområde i mer än 12 år innebär inte per automatik att en Konsult uppnår en högre nivå.
LEDNING: Tar huvudansvar för ledning av större grupp
SJÄLVSTÄNDIGHET: Mycket stor
Kompetensnivå 3
KUNSKAP: Hög kompetens inom aktuellt område/roll
ERFARENHET: Är förebild för andra Konsulter på lägre nivå. Nivån uppnås normalt efter 4-8 års arbete inom aktuell roll.
LEDNING: Tar ansvar för delområde, kan leda en mindre grupp
SJÄLVSTÄNDIGHET: Kan arbeta självständigt
Svenska
Säkerhet
Dokumentation
 Norrköping, Stockholms län  •  +1  Stockholm
Period
ASAP - Öppen