IT-tekniker med kunskap om infrastruktur och applikationsdrift

IT & Telekom
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Roll: IT-tekniker med kunskap om infrastruktur och applikationsdrift

Uppdragets längd: 2024-04-01 till 2024-12-31

Omfattning: 100%

Uppdragsplats: Sundsvall

Beskrivning: Vi söker nu en underkonsult som kan ta sig an rollen som IT-tekniker och som har kunskap om infrastruktur och applikationsdrift

Uppdraget omfattar att i rollen delta i ett av Sundsvall kommun strategiska transitionsprojekt, samt även det dagliga arbetet på sektion IT Produktion, avdelning Digitalisering och IT. Över tid kommer arbetet att växla över mer mot det senare men då kan andra projekt också komma i fråga. 
 
  • Transitionsprojektets arbetsuppgifter kommer att vara varierande, tex att inventera servrar, system/applikationer, beroenden, nätverk samt att säkerställa innehåll för migreringen samt upprättade av dokumentation (inventering, drift- och avbrottsdokumenation).
  • Dagliga arbetet på sektion IT-produktion, avdelning Digitalisering och IT, kommer att vara varierande problemutredningar till att resursförstärka i sektions IT Produktions leveranser av drifttjänster.
Konsulten ska kunna resa till Sundsvalls grannkommuner om arbetet kräver så (ca 10 dagar).

Då arbetet är kopplat till IT system förekommer att arbete planeras in utanför kontorstid både för transitionsprojektet men även sedan i löpande drift t.ex. i samband med servicefönster.

Konsulten ska ha:
  • Erfarenheter av systemtransitioner som genomförts enligt en fördefinierad process (strukturerat arbete)
  • Erfarenheter av systemtransitioner där arbetsuppgifterna omfattat att inventera servrar, system/applikationer, beroenden, nätverk samt att säkerställa innehåll för migreringen samt dokumentation (inventering, drift- och avbrottsdokumenation)
  • Förmågan att se och beakta omvärlds-/påverkansfaktorer i förberedelserna
  • Erfarenheter av arbete där ingått att förbereda mottagande part inför överlämningar till tjänsteproduktion (etableringar)
  • Mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift liksom vana att dokumentera upp lösningar där språket är anpassat för målgruppen (kan vara både tekniker och verksamhet).
  • Goda kunskaper i engelska.
Svar önskas senast: 2024-03-03
Drift
Infrastruktur
Svenska
Nätverk
Dokumentation
 Sundsvall, Västernorrlands län
Period
2024-04-01 - 2024-12-31