Senior IT-säkerhetskonsult med personalansvar

IT & Telekom
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Senior IT-säkerhetskonsult med personalansvar, 6 mån heltidsuppdrag
 Vår kund söker efter en senior IT-säkerhetskonsult som kommer ha en viktig roll med att säkerställa att kundens IT-system och data är skyddade mot cyberhot och andra säkerhetsrisker. Konsulten kommer även ansvara för ca 6 personer vilka har rollerna IT-säkerhet och informationssäkerhet. 6 månaders konsultuppdrag då kunden ska dra igång en rekrytering så detta är för att täcka upp tills de hittat en anställning. Vi söker endast frilansare till detta uppdrag.
Typiska arbetsuppgifter:
   Säkerhetsanalyser och riskbedömningar: Genomföra regelbundna analyser av IT-systemens sårbarheter och identifiera potentiella risker för datasäkerheten.
    Utveckling och implementering av säkerhetspolicyer: Skapa och genomföra IT-säkerhetspolicyer och riktlinjer för att säkerställa att alla anställda följer bästa praxis för datasäkerhet.
    Säkerhetsutbildning: Ge utbildning och utbildningsprogram för anställda för att öka medvetenheten om datasäkerhet och förebygga säkerhetsincidenter.
    Incidenthantering: Hantera säkerhetsincidenter och intrångsförsök genom att analysera och reagera på säkerhetshot samt implementera åtgärder för att förhindra framtida incidenter.
    Säkerhetsgranskningar och revisioner: Genomföra regelbundna granskningar och revisioner av IT-system för att säkerställa efterlevnad av säkerhetspolicyer och regleringar.
    Samarbete med andra avdelningar: Samarbeta med andra IT- och verksamhetsavdelningar för att integrera säkerhetsåtgärder i alla aspekter av sjukhusets verksamhet.
    Uppdatering av säkerhetsåtgärder: Hålla sig uppdaterad om de senaste trenderna och utvecklingen inom IT-säkerhet för att kontinuerligt förbättra och uppdatera sjukhusets säkerhetsåtgärder.
Personalansvar: ansvara för ca 6 personer vilka har rollerna IT-säkerhet och informationssäkerhet så det är fördelaktigt att du även har viss erfarenhet av informationssäkerhet, dock har denna roll tyngd i IT-säkerhet.
Informationssäkerhet
Vision
It-säkerhet
 Stockholm , Stockholms län
Period
ASAP - Öppen