Projektledare

Management & Strategi
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.

Vår kund Västra Götalandsregionen söker efter en Projektledare
 
Nummer: 5213
Ramavtal: Adda Inköpscentral - IT-konsulttjänster
Kompetensnivå: 5
 
 
Omfattning: 100% med placering i Göteborg
Avtalstid: 2024-05-15—2025-12-31 (max 36 månaders förlängning)
 
Uppdragsbeskrivning:
Projektet syftar till att utveckla metodik samt upphandla ett eller flera systemstöd, utbilda och införa rutiner på verksamhetsnivå gällande produktion- och kapacitetsplanering. Metodiken ska säkerställa regiongemensamma rutiner, registrering, kunskap och arbetssätt. Systemstödet ska stödja metodiken och förenkla för verksamheterna att genomföra en kvalificerad detaljplanering på lokal nivå och samtidigt möjliggöra regionala uppföljningar för att säkra en jämlik vård i hela regionen. Effekthemtagning ska främst ske genom ökad produktivitet hos utförarna men även att mindre resurser går åt till administration och på så vis kan mera resurser gå till direkt patientarbete samtidigt som hela regionens resurser blir transparanta och kan användas för en tillgänglig och jämlik vård
 
Projektledaren ansvarar för att etablera ett genomförandeprojekt genom att ta fram en projektplan utifrån uppdraget och projektdirektivet, bygga en organisation med bemanning för genomförande i delprojekt samt säkra ekonomi och tidplan. Projektledaren har det övergripande ansvaret för att projektets olika delar levererar enligt mål och tidplan samt inom budget.
 
Projektledaren ansvarar för att:             
det utvecklas standardiserade metoder, termer och begrepp för detaljplanering inom hälso- och sjukvården i regionen. I arbetet ingår att beskriva hur detaljplaneringen hänger ihop inom och mellan olika vårdområden och hur dessa samverkar med övriga planeringsnivåer.
det genomförs en upphandling av ett eller flera IT-system och att det tas fram en implementeringsplan. Implementeringen inleds genom ett antal piloter eller testverksamheter som efter en period övergår i drift och nya testverksamheter introduceras i systemet.
det etableras en drift- och utvecklingsorganisation för PKS samt att en regional ledningsstruktur utvecklas och speglas lokalt med hållbara organisationer för PKS
utvecklingen av PKS samordnas med införandet av Millenium och övriga system som står inför ett införande såsom kompetensmatriser, schemamotor mm. PKS ska ingå i den samlade systemmiljön för en effektiv styrning och planering. Utfasningsplaner ska tas fram för de applikationer som successivt ersätts av det nya IT-systemet för PKS. En plan för integration av kringliggande applikationer utarbetas och genomförs succesivt.
utbildningsmaterial utvecklas och en utbildningsorganisation skapas samt att det genomförs en allmän kunskapsutveckling inklusive verksamhetsutveckling om produktionsplaneringens syfte och metoder. Syftet är att stödja verksamheterna i det förändringsarbete som kommer att inledas med utvecklingen av detaljplaneringen.
säkerställa att IT arkitektur och datalager harmonierar med behoven gällande KPS
säkerställa följsamhet till ekonomiska ramar för projektet och vid driftsäkra att kostnaden övergår till DÖK.
Då projektet avslutas år 2029 förväntas alla verksamheter inom hälso- och sjukvård arbeta enligt den standardiserade metoden för PKS i de av regionen valda systemet(n).
 
SKA-KRAV:
Projektledaren behöver ha en gedigen kompetens inom projektledning, upphandling av IT-stöd för verksamhetsprocesser, samt produktion- och kapacitetsplanering. Det är en fördel om det finns erfarenhet inom hälso-och sjukvård.
 
Det innebär
relevant högskolekompetens på minst kandidatnivå
stor erfarenhet av att arbeta i större projekt
erfarenhet av att skapa samverkan mellan olika kulturer och organisationer
erfarenhet av facklig samverkan
erfarenhet av att samordna en större projektorganisation med flera delprojekt
vana av att skriva rapporter på svenska
vana vid att leda möten både digitalt och fysiskt
vana vid att göra muntliga och skriftliga presentationer
 
BÖR-KRAV:
Huvudansvarigs kompetens och erfarenhet från motsvarande uppdrag samt teamets sammansättning (kompetens och erfarenhet) bedöms utifrån CV. Av anbudet ska framgå vilka resurstyper som avses användas
Tidigare erfarenhet av uppdrag för motsvarande utvecklingsprojekt, gärna inom hälso- och sjukvård, upphandling och implementering av verksamhetssystem Skriftlig presentation av referensuppdrag begränsas till max 5 A4-sidor, Times new Roman 12 punkter
Lösningsförslag – sammansättning av eventuellt team och projektets koppling till anbudsgivarens totala kompetens
 
CV:
Ska inkludera beskrivningar av hur konsulten uppfyller ska- och börkrav genom tidigare erfarenhet.
 
REFERENSUPPDRAG:
Konsulten ha erfarenhet av ett liknande uppdrag. Detta styrks genom att ramavtalsleverantören till anbudet bifogar en beskrivning av ett motsvarande uppdrag.
 
Följande uppgifter ska framgå:
Beskrivning av referensuppdrag
Uppdragsgivare
Kontaktperson hos uppdragsgivare
Telefonnummer till kontaktperson
E-postadress till kontaktperson
För att kontrollera att angivna uppgifter är korrekta kan referenten komma att kontaktas via e-post eller telefon.
Referenten ska vara vidtalad.
 
INTERVJU:
VGR kommer att genomföra intervju
VGR beräknar att intervjuerna kommer att genomföras på plats/ via teams under perioden 2024-05-06—2024-05-10.
 
Tidsram för intervjun:
10 min – teamlead får presentera sig
20 min – Intervjufrågor
 
Placering:
Göteborg
 
Avtalstid:
Omgående efter signering av kontrakt
Arbetet ska utföras under perioden 2024-05-15—2025-12-31
VGR har ensidig rätt att förlänga hela eller delar av avropet 3 gånger med högst 12 månader per gång, sammanlagt max 36 månaders förlängning
 
Omfattning:
100% av en heltid
 
Svarstid & svarssätt:
Vänligen inkom med er intresseanmälan och cv senast 2024-04-19
Förändringsarbete
Projektledning
Verksamhetsutveckling
Svenska
Produktion
Budget
 Göteborg, Västra Götalands län
Period
ASAP - Öppen