Verksamhetsutvecklare/Förändringsledare, Nivå 4

Management & Strategi
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.

KORT SVARSTID! - Vår kund Uppsala Kommun söker efter en Verksamhetsutvecklare/Förändringsledare, Nivå 4
 
Kompetensnivå: 4
 
 
Uppdragsbeskrivning:           
Uppsala kommun upphandlar nytt boknings- och bidragssystem som sedan kommer att implementeras inom kommunens organisation samt hos uppdragstagare, Uppsala kommun Arenor och fastigheter AB. För att få bästa möjliga ingång och förutsättning för att kunna implementera systemet vill man i samband med införandet av nytt system även ser över nuvarande processer. I detta arbete behövs en erfaren resurs som har stor vana att införa systemlösningar i tvärfunktionella arbetsgrupper och van vid verksamhetsutveckling och förändringsledning i offentlig verksamhet.
Efter uppdraget ska det finnas tydliga processer för att kunna boka och hyra lokaler samt bidragsgivning till föreningar, privatpersoner och företag. Kommunens verksamheter och uppdragstagare ska vara väl insatt och ha omfamnat det nya systemet och nya rutiner och processer. Efter genomgången implementation ska det finnas en tydligt gemensam målbild inom och mellan organisationerna.
         
KOMPETENSKRAV:
Konsulten har en flerårig erfarenhet av att implementera nya systemstöd i tvärfunktionella grupper och över organisationsgränser. Konsulten ska även ha mångårig vana av förändringsledning och verksamhetsutveckling. Konsulten ska ha en sådan profil att man lätt skapar relationer och fångar upp verksamhetens behov. Viktigt är att alla känner sig hörda och därmed sedda och säkra att användarna får delta i processutvecklingen.
Konsulten ska lägga stor vikt på att krav och processer genomarbetas ordentligt.
Konsulten ska ha flerårig vana av att stötta organisationer, ta fram tydliga roller, skapa goda relationer, har ett intresse och en vilja att få fram effektiva processer, arbetssätt och framförallt skapa förståelse bland användarna samt arbetsledning kring förändringsarbetet.
Konsulten ska ha flerårig vana av att arbeta med olika kulturer där det finns olika kunskapsnivåer och ibland särintressen
Konsulten får gärna ha erfarenhet av arbete med föreningslivet inom olika nivåer.
Uppdraget kräver att konsulten har en särskild förmåga och kombination av tekniska, mjuka och ledarkompetenser.
Konsulten ska visa erfarenhet av starkt ledarskap och förmåga att inspirera och motivera andra. Konsulten bör även ha god förståelse för hur man leder och styr organisationer och hur man upprätthåller motivation och engagemang hos medarbetarna.
Konsulten ska visa erfarenhet av kommunikationserfarenheter, då kommunikation är centralt i förändringsledning. Man förväntas kommunicera effektivt med olika intressenter på olika nivåer inom organisationen. Man bör även kunna kommunicera visionen för förändringen, övertyga tveksamma medarbetare men även ledningen om behovet.
Konsulten ska visa erfarenhet av analytisk förmåga, problemlösningskompetens samt påvisa strategiskt tänkande. Konsulten ska kunna identifiera kritiska problem och utmaningar samt även bedöma den kultur som råder vilket kommer påverka förändringsprocessen.
Konsulten bör således ha erfarenhet av förändringsteori och metodik och besitta flertalet tekniker och ha en gedigen verktygslåda att jobba med, när det gäller workshops och coachning.
Konsulten ska ha flerårig projektledarerfarenhet, med planering, verksamhetsutveckling, genomförande och utvärdering som självklara kunskaper.
Konsulten ska vara empatisk, kunna skapa goda relationer och därmed förtroende samt besitta en hög social kompetens för att kunna hantera eventuella känslor som kan dyka upp under en förändrings och implementationsprocess.
 
 
CV:
Ska inkludera beskrivningar av hur konsulten uppfyller kompetenskraven genom tidigare erfarenhet.
 
REFERENSUPPDRAG:
2 stycken referensuppdrag som styrker efterfrågad erfarenhet ska bifogas för offererad konsult.
 
INTERVJU:
Beställaren ska på begäran kunna ha intervjuer med utvalda offererade konsulter. 
 
Placering:
Uppdraget kommer kunna både utföras på plats Uppsala kommuns lokaler samt vid behov på distans.
Det kommer att krävas att konsult är mer än 50% på plats.
 
Avtalstid:
2024-04-01 till 2024-08-31 med godkännande av förlängning kvartalsvis.
Förlängning sker automatiskt, om köparen ej meddelar annat, till och med 2025-02-28. Varvid avtalet därefter upphör.
 
Omfattning: 
Uppdraget beräknas omfatta halvtid under införandet, men kan komma att variera under perioden.
 
Svarstid & svarssätt:
Vänligen inkom med er intresseanmälan och cv senast 2024-03-20
Förändringsarbete
Förändringsledning
Implementation
Processutveckling
Verksamhetsutveckling
Vision
Kommunikation
Coachning
Workshop
 Uppsala, Uppsala län
Period
ASAP - Öppen