Upphandlare, Nivå 5

Juridik & Inköp
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.

Vår kund Adda Inköpscentral söker efter en Upphandlare, Nivå 5
 
Kompetensnivå: 5
 
Uppdragsbeskrivning:
Inköpscentralen är i behov av en konsult för ett resursuppdrag som upphandlingsstöd till pågående nationell upphandling av Digitala och fysiska utskickstjänster i enlighet med vad som framgår ovan. Avropet avser ett konsultuppdrag inom kompetensområdet Verksamhetsutveckling och strategi i enlighet med kompetensnivå 5. Den roll som efterfrågas för uppdraget är inte uteslutande enligt någon av de exempelroller som ramavtalet specificerar. Den roll som efterfrågas för det aktuella uppdraget kan beskrivas som ”Upphandlare med teknisk kompetens” vilket kan definieras som en blandning mellan rollerna ”teknisk projektledare” och ”IT-strateg”. Se vidare avseende beskrivna arbetsuppgifter nedan för en fördjupad bild av rollens innebörd.
 
Uppdraget består i huvudsak av att driva upphandlingen framåt tillsammans med upphandlingsteamet. Inköpscentralen önskar deltagande projektledare för att bland annat upprätta och färdigställa upphandlingsdokument inklusive omarbetning och uppdatering av kravställning och villkor, föra dialog med leverantörer och referensgrupp samt samverka med DIGG, vara proaktiv i lösningar för att tillgodose inköpscentralen och upphandlande myndigheters behov, annonsera upphandling och hantering av frågor och svar under annonseringstiden, genomföra utvärdering och prövning av anbud, upprättande av tilldelningsbeslut samt rapporter och andra uppgifter, hantering av sekretess vid utlämnande av handling, upprättande av ramavtal inför signering, vara behjälplig med framtagandet av avropsvägledning samt delta på avtalsmöten för ramavtalen med de avropsberättigade parterna och leverantör/er.
 
                 
SKA-KRAV:
1.       Offererad konsult ska ha erfarenhet av arbete med Digitala och fysiska utskickstjänster i enlighet med avropsförfrågan:
2.       Offererad konsult ska ha erfarenhet av minst två projekt som innebär upphandling av digitala tjänster eller utskickstjänster. Minst ett uppdrag ska ha innefattat framtagande av krav och villkor avseende fysiska och/eller digitala utskickstjänster och minst ett uppdrag innefattat krav gällande informationssäkerhet, samt omfattas av LOU inom offentlig sektor under de senaste tre åren
 
BÖR-KRAV:
1.    Projektledarerfarenhet.
2.       Omfattande erfarenhet av upphandling och av LOU,
3.       God kunskap inom olika kravställningstekniker (funktionskrav m.m.), olika varianter på utvärderingsmetoder speciellt anpassade för IT/digitala tjänster, vad som är viktigt att tänka på när man skriver avtal samt hur man utformar, avgränsar och paketerar denna typ av ramavtalsupphandling.
4.       Erfarenhet av nationella upphandlingar av digitala tjänster (dvs där både kommuner och regioner är målgrupp),
5.       Erfarenhet av och mycket god kunskap om förmedlingstjänster; fysisk post (kuvert, försändelser m.m.), porto, IT- och informationssäkerhet samt om Digital post/Mina meddelanden, inklusive upphandling och/eller kravställning inom nämnd erfarenhet.
 
 
CV:
Ska inkludera beskrivningar av hur konsulten uppfyller ska- och börkrav genom tidigare erfarenhet.
 
INTERVJU:
Med hänsyn till omfattningen av det aktuella uppdraget och att uppdraget också innebär ett mycket nära samarbete mellan konsulten och Inköpscentralen, samt med andra parter, vill Inköpscentralen ha möjlighet att ta hänsyn till den offererade konsultens personliga egenskaper.
I det fall genomgång av den skriftliga redovisningen i avropet inte anses tillräcklig förbehåller sig Inköpscentralen därför rätten att kalla till intervju (som varar högst en timme).
 
Vid sådan intervju kommer nedanstående punkter att bedömas
·         Förmåga att se helheten
·         Förmåga att lösa och hantera komplicerade frågor och sammanhang
·         God samarbetsförmåga
·         Analytisk
·         Förmåga att tänka strategiskt och affärsmässigt
·         Noggrann och strukturerad
·         Självgående
 
Eventuell(a) intervju(er) kommer att genomföras digitalt och Inköpscentralen skickar en inbjudan under utvärderingsprocessen.
Kallelse till eventuell(a) intervju(er) kan komma med kort varsel.
 
Placering:
Uppdraget ska kunna genomföras på plats i Inköpscentralens lokaler i Stockholm i kombination med distansarbete (om så önskas).
 
Avtalstid:
Kontraktsstart: tidigast 25 mars 2024, senast 2 april 2024
Planerad kontraktslängd: Till och med 2024-12-31, med möjlighet till förlängning upp till 3 månader som längst till 2025-03-31
 
Omfattning:  %
Uppdragets omfattning uppskattas till 50-100 % av en heltidstjänst och Inköpscentralen stämmer kvartalsvis av den uppskattade omfattningen för kommande period tillsammans med konsulten.
Om Inköpscentralen väljer att utnyttja optionen/förlängningen kommer den procentuella omfattningen av uppdraget att reduceras till 30-60% av en heltidstjänst. Inköpscentralen har möjlighet att styra den procentuella omfattningen från månad till månad.
 
Svarstid & svarssätt:
Vänligen inkom med er intresseanmälan och cv senast 2024-03-15
Upphandling
Kravställning
Verksamhetsutveckling
Lagen om offentlig upphandling
 Stockholm, Stockholms län
Period
ASAP - Öppen