En specialist inom informationssäkerhet

IT & Telekom
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.

Vår kund Sundsvalls Kommun söker efter en Specialist inom informationssäkerhet
 
Uppdragsbeskrivning:
Sundsvalls kommun behöver fortsätta sitt arbete med att införa ett systematiskt informationssäkerhetarbete (LIS), där även It-säkerhet ingår, och dataskyddsarbete i hela organisationen. Med anledning av detta efterfrågas nu främst ett operativt stöd som ska kunna avropas under en viss tidsperiod.
För att stötta i detta arbete söker vi nu en senior informationssäkerhetspecialist med relevant erfarenhet som inte tvekar att arbeta operativt. Uppdraget kan även innefatta arbetsuppgifter som handlar om att leda aktiviteter inom området. Erfarenhet från projektledning är därför meriterande.
Som person ser man till teamets och uppdragets bästa, men vågar också driva frågor som man ser kräver förändring. Man håller sig uppdaterad inom sitt område och delar med sig av sina kunskaper. Det personliga ledarskapet bygger på eget driv som man tydligt förmedlar, samtidigt som man är lyhörd för andra.
 
Detta är inte ett uppdrag som det kan sättas ett fast pris för, därför söker vi en partner att jobba med under en given tid. Där tiden kan gå upp och ned under uppdraget men där vi tror att vi behöver minst en 75% resurs totalt över tid.
Vi kommer sedan att över tid kunna justera detta både uppåt och nedåt i nära dialog.
Vi har även förståelse för att området informationssäkerhet och dataskydd är brett och att en konsult inte kan täcka samtliga områden, därför kan konsulten även stöttas upp av andra personer kring enskilda aktiviteter under uppdragets gång.
  
Kompetens och erfarenhet:
·         Kompetens och erfarenhet av att ha jobbat med informationssäkerhet. Erfarenhet senare år är i fokus. Se ”uppdragsbeskrivning” för mer information.
·         Vilket stöd företaget kan leverera som uppbackning till offererad resurs vid behov. Bifoga en beskrivning av kompetensområden över vad ni som företag kan stötta upp offererad konsult med vid behov samt hur ni avser att stötta resursen i uppdraget från företagets sida.
              
SKA-KRAV:
Konsulten ska ha erfarenhet av att jobbat med informationssäkerhet där projektledaregenskaper är meriterande.
Konsulten ska sitta på plats i Sundsvalls kommunhus under 100% av tiden under förutsättning att inget annat överenskommits
Konsulten ska kunna ta samtliga möten på plats i Sundsvalls kommuns lokaler.
Samtliga resekostnader mm ska ingå i offererat timpris
Ska kunna inleda arbetet på minst 25% den 2024-05-06 och på minst 50 % den 2024-05-20
 
CV:
Ska inkludera beskrivningar av hur konsulten uppfyller kompetenskraven genom tidigare erfarenhet.
 
REFERENSUPPDRAG:
Två exempel på uppdrag/anställningar (inkl. referenspersoner som vi kan kontakta) som offererad konsult bedrivit/haft som liknar detta uppdrag med beskrivning över vilka delar offererad konsult bidrog i inom uppdraget.
 
INTERVJU:
Sundsvalls kommun kan komma att genomföra intervjuer i syfte att styrka den offererade konsultens kompetens och erfarenhet.
 
Avtalstid:
Avtalstiden kommer att vara from 2024-04-08 tom 2024-12-31 med möjlighet som längst till ramavtalets utgång (2025-05-30).
Detta under förutsättning att avtalet har undertecknats av båda parter.
 
Svarstid & svarssätt:
Vänligen inkom med er intresseanmälan och cv senast 2024-03-13
Projektledning
It-säkerhet
 Sundsvall, Västernorrlands län
Period
ASAP - Öppen