Organisaation Lean/Agile valmentaja

Management & Strategi
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.

Etsimme asiakkaalle kokenutta Lean/Agile valmentajaa julkishallinnon projektiin. Tämän roolin työtehtävät kohdistuvat mm. johdon ja tiimien valmentamiseen tavoitejohtamiseen ja sitä tukevien ketterien menetelmien, toimintamallien ja seremonioiden käyttöönottoon ja soveltamiseen sekä hajautetun päätöksenteon ja jatkuvan oppivan organisaation käytänteiden jalkauttamiseen organisaatiossa. Osa-alueen toimeksiannoissa asiantuntijat käyttävät työskentelymuotona pääasiassa osallistavia työpajoja, mutta toimeksiannot sisältävät myös muita työskentelymuotoja, kuten henkilökohtaista- ja ryhmä-coachausta sekä erilaisten oppimista tukevien materiaalien tuotantoa. Pääsääntöisesti valmentajat tekevät työtä etäyhteyksin erilaisia yhteistyö- ja yhteiskehittämisalustoja (esim. Teams, Miro, Howspace tai vastaava) hyödyntäen. Tarvittaessa asiantuntijoiden on kuitenkin pystyttävä työskentelemään tilaajan määrittelemässä paikassa. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi yksiköiden henkilöstöpäivät tai kehittämispäivät.
Olet ideaali henkilö tehtävään, mikäli sinulla on: 
-Kokemus ketterien menetelmien valmentamisesta: Asiantuntija on valmentanut johtoryhmiä ja niiden jäseniä sekä asiantuntija- ja palvelutiimejä ja niiden jäseniä lean/agile-toimintamallien ja työskentelytapojen suunnittelussa, kehittämisessä ja käyttöönotossa. 
Vähintään 300 htp kokemusta ketterien menetelmien, (esim. Kanban, Scrum, PI planning) käyttöönoton ja käytön vakiinnuttamisen valmentamisesta erilaisissa tiimeissä ja erilaisissa toimintakentissä. Korkeintaan 2/3 kokemusta saa olla kertynyt tietojärjestelmä- tai ohjelmistokehitystä tekevien tiimien parissa. Vähintään puolet kokemuksesta tulee olla kertynyt yli100 henkilön organisaatiosta ja Vähintään 150 htp kokemuksesta tulee olla kertynyt oman organisaation ulkopuolisista toimeksiannoista. Kokemuksen on tullut kertyä 1.1.2019 jälkeen.
- Kokemus ketterän organisaation seremonioiden valmentamisesta: Asiantuntija on valmentanut johtajia, esihenkilöitä ja tiimejä ketterän organisaation seremonioiden käyttöönotossa ja juurruttamisessa osaksi työnteon rutiineja.
Vähintään 100 htp kokemusta sprintin suunnittelu (sprint planning), sprintin katselmointi (sprint review) ja sprintin arviointi (sprint retrospective),  työjonon määrittely ja järjestely (backlog refinement), sekä "kvartaalisuunnittelu" (PI planning) -menetelmien sekä weeklyjen ja dailyjen käytön valmentamisesta johtajille, esihenkilöille ja tiimeille. Vähintään 1/3 kokemuksesta tulee olla kertynyt julkisesta organisaatiosta. Kokemuksen on tullut kertyä 1.1.2019 jälkeen.
- Kokemus organisaation valmentamisesta tavoitejohtamiseen ja yhteisen tilannekuvan ylläpitoon: Asiantuntija on valmentanut tiimejä ja niiden jäseniä oppimaan ja omaksumaan periaatteet ja käytänteet lyhyen ja pitemmän aikavälin tavoitteiden asettamiseen ja pilkkomiseen pienempiin toteutettaviin osiin yhdessä, tuottamaan systemaattisesti toteuman seurannan ja  muutos- ja reagointitarpeiden tunnistamisen vaatimaa tietoa sekä käyttämään aktiivisesti virtuaalisia tilannehuoneita yhteisen tilannekuvan ylläpidossa.
Vähintään 100 htp kokemusta tiimien ja niiden jäsenten valmentamisesta OKR-mallin (tai vastaavan) mukaiseen tavoiteasetantaan (ylätason tavoitteiden (objective) pilkkominen avaintuloksiin (key results) ja edelleen mitattaviin tehtäviin (tasks) sekä tilannehuoneiden käyttöönottoon ja käyttöön niiden seuraamiseksi. Vähintään 50 htp kokemuksesta tulee olla kertynyt oman organisaation ulkopuolisista toimeksiannoista. Kokemuksen on tullut kertyä 1.1.2019 jälkeen.
- Kokemus jatkuvasti oppivan organisaation toimintamalleista ja käytänteistä: Asiantuntija on auttanut asiantuntija- tai palveluorganisaation johtoa, esihenkilöitä ja työntekijöitä kehittämään organisaation toimintamalleja ja käytänteitä, jotka mahdollistavat jatkuvan oppimisen kulttuurin syntymisen. 
Vähintään 100 htp kokemusta johtoryhmien jäsenten, esihenkilöiden ja tiimien konsultoinnista ja valmentamisesta 70/20/10 oppimismallin rakentamiseen ja omaksumiseen organisaatiossa. Voi olla kertynyt joko omassa organisaatiossa tai asiakastoimeksiantona. Vähintään puolet kokemuksesta tulee olla kertynyt yli 100 työntekijän organisaatiossa. Kokemuksen on tullut kertyä 1.1.2019 jälkeen.
- Kokemus hajautetun päätöksenteon jalkauttamisesta: Asiantuntija on auttanut organisaatioita implementoimaan hajautetun päätöksenteon periaatteet ja käytänteet kaikille organisaatiotasoille.
Vähintään 30 htp kokemusta vähintään kahden eri organisaation johtajien, esihenkilöiden ja työntekijöiden valmentamisesta hierarkisesta päätöksenteosta hajautettuun, neuvonantoprosessiin perustuvaan päätöksentekoon. Kokemuksen on tullut kertyä 1.1.2019 jälkeen.
- Kokemus fasilitoinnista ja yhteiskehittämisalustoista: Asiantuntijalla on tehtävässä tarvittava ihmisten motivointia, sitouttamista ja vuorovaikutuksen rakentamista tukeva fasilitoinnin ja yhteiskehittämisen kokemus Suomen kielellä erilaisissa yhteistyö- ja työpajatilanteissa, mukaan lukien työskentely etäyhteyksillä (esim. Miro, Teams ja vastaavat).
Vähintään 100 htp kokemusta fasilitoinnista ja yhteiskehittämisestä tilaajaorganisaatioissa Suomen kielellä; sisältäen työpajojen suunnittelun ja toteutuksen. Asiantuntijan tulee ilmoittaa vähintään kolme (3) asiakastoimeksiantoa, jotka osoittavat asiantuntijan kokemuksen vaatimuksesta. Kokemuksen on tullut kertyä 1.1.2019 jälkeen.
Agile
Kanban
LEAN
Miro
 Helsinki, Uusimaa
Period
ASAP - Öppen