Tiimin Agile Valmentaja

IT & Telekom
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.

Etsimme asiakkaalle kahta kokenutta Agile Coachia julkishallinnon projektiin. Tämän roolin työtehtävät kohdistuvat mm. tiimien valmentamiseen ketteriin menetelmien sekä niihin liittyvien roolien ja seremonioiden käyttöönotossa ja soveltamisessa tiimien erilaisiin tehtäväkenttiin ja tilanteisiin. Osa-alueen toimeksiannoissa asiantuntijat käyttävät työskentelymuotona pääasiassa osallistavia työpajoja, mutta toimeksiannot sisältävät myös muita työskentelymuotoja, kuten henkilökohtaista- ja ryhmä-coachausta sekä erilaisten oppimista tukevien materiaalien tuotantoa. Pääsääntöisesti valmentajat tekevät työtä etäyhteyksin erilaisia yhteistyö- ja yhteiskehittämisalustoja (esim. Teams, Miro, Howspace tai vastaava) hyödyntäen. Tarvittaessa asiantuntijoiden on kuitenkin pystyttävä työskentelemään tilaajan määrittelemässä paikassa. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi yksiköiden henkilöstöpäivät tai kehittämispäivät.
Olet ideaali henkilö tehtävään, mikäli sinulla on: 
-Kokemus ketterien menetelmien valmentamisesta: Asiantuntija on valmentanut asiantuntija- ja palvelutiimejä erilaisten ketterien menetelmien käyttöönotossa ja soveltamisessa omassa toimintakentässä. 
Vähintään 300 htp kokemus ketterien menetelmien, (esim. Kanban, Scrum, PI planning) käyttöönoton ja käytön vakiinnuttamisen valmentamisesta erilaisissa tiimeissä. Korkeintaan 2/3 kokemusta saa olla kertynyt tietojärjestelmä- tai ohjelmistokehitystä tekevien tiimien parissa. Vähintään 150 htp kokemuksesta tulee olla kertynyt oman organisaation ulkopuolisista toimeksiannoista. Kokemuksen on tullut kertyä 1.1.2019 jälkeen
- Kokemus palveluomistajan/tuoteomistajan ja Scrum Masterin roolin valmentamisesta: Asiantuntija on valmentanut asiantuntijoita toimimaan palveluomistajan (Service Owner)/tuoteomistajan (Product Owner) ja Scrum Masterin roolissa. 
Vähintään 200 htp kokemusta palveluomistajan (Service owner)/tuoteomistajan (Product Owner) ja Scrum Masterin rooleihin kuuluvien vastuiden, toimintamallien, käytöntöjen ja työkalujen valmentamisesta asiantuntijoille. Korkeintaan 2/3 kokemusta saa olla kertynyt tietojärjestelmä- tai ohjelmistokehitystä tekevien tiimien parissa. Vähintään 100 htp kokemuksesta tulee olla kertynyt oman organisaation ulkopuolisista toimeksiannoista. Kokemuksen on tullut kertyä 1.1.2019 jälkeen.
- Kokemus ketterän organisaation seremonioiden valmentamisesta: Asiantuntija on valmentanut johtajia, esihenkilöitä ja tiimejä ketterän organisaation seremonioiden käyttöönotossa ja juurruttamisessa osaksi työnteon rutiineja. 
Vähintään 100 htp kokemusta sprinttien suunnittelun (sprint planning), demoamisen (sprint review) ja parantamisen (sprint retrospective), työjonon määrittelyn ja järjestelyn (backlog refinement), sekä "kvartaalisuunnittelun" (PI planning) valmentamisesta. Vähintään 1/3 kokemuksesta tulee olla kertynyt johtajien ja esihenkilöiden valmentamisesta ja vähintään 1/2 tiimien valmentamisesta. Vähintään 1/3 kokemuksesta tulee olla kertynyt julkisesta organisaatiosta. Kokemuksen on tullut kertyä 1.1.2019 jälkeen.
- Kokemus fasilitoinnista ja yhteiskehittämisalustoista: Asiantuntijalla on tehtävässä tarvittava ihmisten motivointia, sitouttamista ja vuorovaikutuksen rakentamista tukeva fasilitoinnin ja yhteiskehittämisen kokemus suomen kielellä erilaisissa yhteistyö- ja työpajatilanteissa, mukaan lukien työskentely etäyhteyksillä (esim. Miro, Teams tai vastaava).
Vähintään 100 htp kokemusta fasilitoinnista ja yhteiskehittämisestä tilaajaorganisaatioissa suomen kielellä; sisältäen työpajojen suunnittelun ja toteutuksen. kokemuksen tulee olla kertynyt vähintään kolmesta (3) eri asiakastoimeksiannosta. Kokemuksen on tullut kertyä 1.1.2019 jälkeen.
Scrum
Agile
Kanban
 Helsinki, Uusimaa
Period
ASAP - Öppen