Projektledare

Management & Strategi
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Start Omgående - 2024-123-1 Omfattning 30% Ansök senast 2024-03-07
Uppdraget:
 
Regionen upphandlade för många år sedan systemet Prator för samordnad individuell plan samt in- och utskrivningsprocessen mellan kommunen och region. Prators avtal går ut 2024-12-31. Regionen sköter upphandlingen av ett nytt system.
Socialkontoret har ca 600 användare idag i Prator: alla handläggare, alla chefer samt all legitimerad Hälsa- och sjukvårdspersonal etc. Behovet finns på alla enheter där samverkan finns mellan primärvård, slutenvård, specialiserad öppen vård och psykiatrisk öppenvård.
Detta är ett projekt och förändringsarbete för stora delar av socialkontoret där tidsfönstret för byte av verksamhetssystem är knappt. Förändringsarbetet ägs och utförs av chefer, projektledaren fungerar som stöd och skapar förutsättningar för förändringen.
Projektet planerar och stöttar vid införande av systemlösning som upphandlas av regionen. Projektledarens uppgift är bland annat att ta fram uppskattat resursbehov (projekt, verksamheter) och en kostnadskalkyl. Leverablerna kommer främst att vara dokumentering av interna arbetssätt och rutiner, t.ex. hur vi hanterar medarbetaruppdrag och brevlådor samt en utbildningsplan för personalen.
Projektledaren kommer att delta i regionens arbetsgrupp för införande av interimslösningen (regionen ansvarar bl.a. för upphandling och för att dokumentera övergripande processer för in och utskrivning mellan kommun och region).
Skellefteå kommun arbetar enligt projektmodellen PPS.
 
 SKA-krav:
  • Hög kompetens inom aktuell roll, uppnås normalt efter 4-8 års erfarenhet. 
  • Historiska uppdrag relevanta för aktuell roll. 
  • Vara en god kommunikatör
  • Utbildad projektledare
  • Konsulten ska ha erfarenhet av att leda förändringsarbeten. 
  • 2 referensuppdrag inom projektledning de senaste 3 åren.
 Ovan uppgifter ska tydligt framgå från CV och bör markeras i CV:et.
      Omfattning: 30%Placeringsort: Arbetet utförs till ca 30 % på plats med möjlighet till distans utöver detta.Avtalstid: Omgående - 2024-12-31
      Svarstid och svarssätt:
      Vi ser fram emot din intresseanmälan senast 2024-03-07 innehållande:
      • CV i Word format
      • Referens
      • Översikt över kravuppfyllnad ska-krav med tydlig beskrivning av kunskaper, erfarenhet inom relevant område samt referensuppdrag
      • Önskat timpris
      Förändringsarbete
      PPS
      Projektledning
       Skellefteå
      Period
      ASAP - Öppen