7 september 2021
Brainville, marknadsplatsen för frilansare och konsulter, och egenanställningsbolaget Workamo vill genom ett nytt samarbete minska barriärer för konsulter och skapa en enkel väg till att fakturera utan eget bolag.
20 september 2021
I Brainvilles konsultrapport över första halvåret 2021 går det att läsa att ett för konsulter angenämt problem uppstått. Det finns fler uppdrag än konsulter just nu, och precis som på bostadsmarknaden är det säljarens, alltså konsultens, marknad. Wint ser liknande vindar både där fler konsulter efterfrågar en lösning för att lätta arbetsbördan, men också att fler nya bolag startas.
18 september 2021
Pandemin innebar en svalare marknad för it-konsulterna. Men nu noteras rekordefterfrågan i spåren på de stora digitaliseringskliven som många företag nu tar.
7 september 2021
Konsultbolagens tillväxt var riktigt stark under andra kvartalet, och detsamma gäller siffran för antalet annonserade konsultuppdrag. För en konsultmarknad som nu går på högvarv igen är det tydligt var den största utmaningen finns, och det är att lyckas bemanna alla projekt.
23 februari 2021
Just nu är det rekordhög efterfrågan på it-kompetens. Samtidigt är antalet seniora egenkonsulter fler än någonsin. Men har de den kompetens som efterfrågas?
22 februari 2021
Kompetensbristen har blivit ett populärt begrepp, men handen på hjärtat – är det verkligen kompetensbrist det handlar om? Likt ett par för trånga jeans som för länge sedan passerat bästa passformsdatum envisas arbetsgivare fortfarande med att försöka klämma in arbetstagarna i önskat format. I en anställning. Det skriver Manuel de Verdier, vd för Brainville.
13 oktober 2020
Priserna och aktiviteten på marknaden påverkades kraftigt i början av året, men det finns även andra tydliga symtom på hur konsultmarknaden påverkats under årets första halvår.
26 april 2020
När vissa plötsligt står utan jobb medan andra verksamheter behöver stärka upp, så siktar bemanningsbranschen på att sjösätta nya temporära projekt för att hjälpa till.
2 april 2020
Det har varit en stabil utveckling under det senaste halvåret på den nordiska konsultmarknaden. Det visar Brainvilles kartläggning. Men vad som händer nu, när marknaden bryskt kastas in i osäkra tider, är desto svårare att förutspå.
16 oktober 2019
Roller som behövs i uppstarten av stora it-projekt är de som har haft det tuffast under första halvåret i år. Det visar den senaste Konsultrapporten från företaget Brainville.
27 maj 2019
När Manuel De Verdier arbetade som systemutvecklare fick han ansvaret och uppdraget av att ta fram ett systemstöd för en enskild konsultmäklare. Då insåg han hur svårt det är för konsulter att upprätthålla CVn på flertalet webbplatser och biten med att sälja in sig själv som konsult överallt.
23 april 2019
Java-utvecklarna är hetare än vad de själva vet om och för projektledare är det tvärtom, enligt de aktuella priserna för it-konsulter.
15 oktober 2018
All ny lagstiftning, nya tekniker som AI och alla digitaliseringsprojekt har gjort att projektledare är högvilt på marknaden. Enligt en ny rapport är det den kategori it-konsulter som begär mest för sina tjänster.
19 oktober 2018
Är du redo? De flesta uppdrag har en flygande start. Fånga ett nytt uppdrag på måndag du också.
15 oktober 2018
Brainville – Nordens största plattform och handelsplats för konsulter – har återigen kartlagt den svenska IT-konsultmarknaden.
22 september 2017
Dagens Medias tema om den snabbt växande gigekonomin var väldigt gediget och beskrev verkligen fenomenet ur alla relevanta perspektiv – tack för det! Jag skulle dock vilja bemöta Madeleine Nilssons krönika där hon kommenterar giggarnas arbetsvillkor.
24 mars 2017
Resrc, som erbjuder en marknadsplats för konsultuppdrag, byter namn till Brainville. Bolaget konstaterar att 2016 blev ett rekordår då antalet anslutna konsultföretag ökade med 100 procent till över 10 000 företag. Nu rustar man för nya tag och detta alltså under nytt namn.
29 januari 2017
Den nya ”gig-ekonomin” växer. Över en halv miljon svenskar har redan tagit uppdrag via en nätbaserad plattform. Än fler har börjat söka påhugg via nätet. En växande grupp är management- och branschkonsulter.