Systemspecialist Radiokommunikation

Technology & Engineering
This assignment is no longer available.
Description

 
Uppdragsspecifikation
 
Bakgrund
Varje dag reser närmare en miljon människor med buss, tåg, båt eller färdtjänst i Stockholms läns kollektivtrafik. Under en dag har busslinje 4 lika många resenärer som SJ, och Hötorgets station lika många som hela Göteborgs central. Det är vi på Trafikförvaltningen inom Stockholms läns landsting som ser till att hela det här komplexa systemet fungerar.
 
 
Beskrivning av uppdraget
Tekniskt sakkunnig distribuerad antenn-lösning under jord
Inom Trafikförvaltningens teknikavdelning pågår en mängd stora projekt som arbetar med utbyggnad och upprustning av vår infrastruktur för trafik och system. För att klara utmaningen med upprustning av radiorelaterade system behöver vi förstärka med en tekniskt sakkunnig person som ska vara med och påverka framtidens teknik i en verksamhet som rör sig framåt.Om tjänsten
TF äger och driver SL Trafikradio, ett digitalt landmobilt radiosystem. Trafikradiosystemet står inför mycket stora utmaningar i en föränderlig omvärld under åren 2024-2030. Trafikradio distribueras i spårtunnlar, vändspår, perronger, biljetthallar, depåer, nödutgångar och biytor via ett system kallat ERDM. ERDM är ett genomgående redundant fiberoptiskt repeatersystem som består av optiska masterenheter, fiberdistribution från dessa, WDM splittar, repeatrar, combiners och antennsystem bestående av i huvudsak radierande RF- kabel.
 
Systemet distribuerar nedanstående radiotjänster :
 
  • SL Trafikradio, för Ledningskommunikation och Trygghetsresurser
  • Rakel, för Polis och Räddningstjänst
  • Simulerade GPS-positioner, i ERDM för SL’s Trygghetsresurser

 


Vad vi söker efter
 För detta område söker vi nu en systemspecialist som kan agera teknisk rådgivare, designa och implementera (med hjälp av entreprenör) nya lösningar, genomföra besiktningar och bistå med kunskap inom radiodesign och radioplanering bland annat.
Vem är du
Här krävs specifik kompetens och dokumenterad tillägnad erfarenhet av arbetsuppgifter inom digital landmobil radiokommunikation, specifikt TETRA-teknologi. En fördel är att ha arbetat med system från Motorola solutions samt Axwell Wireless.
För att lyckas förutsätter vi att du har ledaregenskaper, är analytiskt lagd och att ditt arbetssätt är strukturerat och självständigt. Du är en utåtriktad person som lätt knyter kontakter och skapar förtroendefulla relationer.

 
Tidplan och omfattning
Start:2024-02-01
Slut:2024-06-30
Med option på förlängning 
 
Exakt omfattning:50%Förtydligande av tidsåtgång vid behov av säkerhetsprövning: 
Trafikförvaltningen omfattas av säkerhetsskyddslagstiftningen vilket innebär att detta uppdrag är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning av leverantör/konsult krävs.  

Säkerhetsprövningens omfattning meddelas vid senare steg i urvalet. Processen för upprättande av Säkerhetsskyddsavtal och genomförande av registerkontroll beräknas ta ca tolv (12) till sexton (16) veckor från tilldelning av uppdraget, men kan ta längre tid. Konsultens enskilda arbetsuppgifter som omfattas av säkerhetsskyddslagstiftningen kan inte påbörjas innan denna process har genomförts och startdatum meddelats av Trafikförvaltningen.
 Stockholm, Stockholms län
Duration
01/02/2024 - 30/06/2024