Konsultrapporten first quarter 2022 is out now!
Read more No thanks!

Inköpschef Logistikavtal (ref:210767)

Management & Strategy
Stockholms län (allows remote work)
This gig is no longer available.
Uppdragsbeskrivning
Vår kund söker nu en inköpschef.
Som chef för företagets logistikinköp leder du ett team med ca 8 seniora inköpare som arbetar med strategiskt inköp för hela företaget. Huvudsakliga ansvarsområden är transporter, tunga och lätta lastbilar, externlager, automation/ny teknik, lastbärare, förbrukning/logistikrelaterade produkter såsom arbetskläder och utrustning samt diverse tjänster. Organisationen är geografiskt fördelad mellan Helsingborg, Kungälv, Västerås och huvudkontor i Solna. Ditt uppdrag är att säkerställa det totala uppdraget genom god arbetsfördelning på befintliga resurser, att hålla ihop gruppen på totalen då uppdraget är brett med en bred internkundsbas men också att säkerställa kompetensutveckling samt utveckling av processer och rutiner för att möta de behov av strategiskt inköpsarbete som finns nu och framåt inom företaget.
I denna roll finns det stora möjligheter att bidra med nya sätt att arbeta med strategiskt inköp inom logistik. En viktig del är att ta en ledande roll i att driva leverantörsutveckling och leverantörsstrategier men också att utmana affärsupplägg och ständigt utveckla befintliga affärer för att säkerställa stabilitet och kostnadseffektivitet för företaget. Teamet är ytterst ansvarig för affärsrelationerna med företagets avtalsparter och har därför många externa kontaktytor inom branschen. Det är också en roll med många interna gränssnitt inom företaget med övriga indirekta inköp. Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till avdelningens transportchef.

Transport likväl som hela företaget står inför stora och spännande utmaningar i både det korta och längre perspektivet kopplade till digitalisering, konsumentbeteenden och hållbarhet. I transportledningen samarbetar ni för att ta viktiga steg i de gemensamma utvecklingsprojekten, tillsammans med hela företaget. Dessa skapar du sedan förutsättningar för i din lokala organisation, så att ditt team arbetar effektivt och framåtriktat med hög kvalitet, kostnadseffektivitet och servicegrad.

Vem du är:
  • Du har sannolikt en relevant akademisk examen eller motsvarande.
  • Du utgår från någon av våra arbetsplatser i Kungälv eller Stockholm/Solna.
  • Du tycker om att kommunicera på både svenska och engelska och att nätverka i små och större sammanhang.
  • Då denna roll innebär att leda ett seniort team är du en trygg och tydlig ledare, som lägger vikt vid att inkludera, entusiasmera och utmana dina medarbetare med syftet att tillsammans höja kompetensnivån när det gäller konsten att optimera inköpsarbetet.
Erfarenheter:
  • I din karriär har du under många år arbetat med strategiskt inköp där du innovativt tagit dig an inköp av både produkter och tjänster.–
  • Du uppskattar en bred variation av inköp och får energi av det övergripande perspektivet.
  • Du drivs av att medverka till effektivisering, utveckling och förädling inom ditt skrå.
  • Det är extra meriterande om du arbetat med strategiskt inköp inom transport/logistik.
  • Även ha erfarenhet från säljsidan som försäljningschef, företrädesvis inom samma områden. Och med samma drivkrafter för effektivisering och utveckling.
  • Erfarenheter av systemimplementation/inköpssystemutveckling meriterande.


Om uppdraget
Startdatum: 2022-09-01
Slutdatum: 2023-12-30
Omfattning: 100%
Ort: Stockholm/Kungälv
Ansök senast: 2022-08-10
Referensnummer: 210767
Implementation
Optimizing
Sales
strategi
System Development
Vision
English
Automation
Inköp
Logistik
Avtal
Försäljning
Nätverk
PPS
Systemutveckling
Svenska
Ledning
Digitalisering
Location
Stockholm, Stockholms län, Sweden
Duration
01/09/2022 - 30/12/2022