Tekniskt stöd - Umeå universitet

IT & Telecom
Västerbottens län
This gig is no longer available.
ROLL: Tekniskt stöd
Startdatum: 2023-02-06 eller enligt ök.
Slutdatum: 2023-06-30
Option: Möjlighet till förlängning
STATIONERINGSORT: Umeå
OMFATTNING: 100%

BESKRIVNING:

I första hand handlar uppdraget om bemanning av vår Servicedesk och IT-support till användare. Det kan dock i förlängningen vara möjligt att även få uppdrag inom vårt IT-stöd med mer avancerad felsökning och administration. Vi tillhandahåller support på de vanligaste programvarorna från t ex Microsoft och Adobe, men även för vår webb som består av CMS, lär-, samarbets- och portalplattform, samt ett flertal expertsystem utöver Active Directory och Exchange.

SKA-KRAV:
-Gedigen kunskap och erfarenhet inom systemadministration och avancerad felsökning i Windows-och Mac OS-miljö, ett professionellt bemötande, serviceinriktning och en pedagogisk förmåga att informera och hjälpa användarna.
- Personliga egenskaper viktas lika högt som tekniska kunskaper och färdigheter. Att tåla stress, vara flexibel och duktig på att dokumentera sitt arbete är också viktigt.
- Relevant universitets- eller högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga krävs.

Utöver att kompetenskraven uppfylls ska följande uppgifter framgå: - Uppdragsgivare - Omfattning samt start- och slutår för uppdraget - Kort beskrivning av uppdraget såvida det inte finns beskrivet i konsultens CV

BÖR-KRAV:
- Det är meriterande med utbildningar och certifieringar inom ovanstående områden (se ska-krav), både på operativsystemnivå, servernivå och på enskilda applikationer.
Active Directory
Mac
Windows
Location
Umeå, Västerbottens län, Sweden
Duration
06/02/2023 - 30/06/2023