Konsultrapporten first half 2022 is out now!
Read more No thanks!

Redovisningsekonom till MIAB i Bromma

Finance & Insurance
Stockholms län (allows remote work)
This gig is no longer available.
Till städbranschens största privatägda företag MIAB med kontor i Bromma söker vi en driven och ambitiös redovisningsekonom. Rollen som redovisningsekonom är ett vikariat på 12 månader med eventuell förlängning och chans till vidareanställning. Tillträde i oktober eller enligt överenskommelse.
I rollen som redovisningsekonom hos MIAB får du ett utvecklande och utmanande jobb i ett bolag med hög ambitionsnivå och drivna kollegor. Du får en roll med många kontaktytor där ditt uppdrag att agera affärsstöd blir väldigt viktig. Du kommer att vara en del av redovisningsteamet och rapporterar till bolagets ekonomichef. MIAB erbjuder möjlighet att arbeta hemifrån 1 – 2 dagar i veckan. Möten läggs i första hand på kontoret för att skapa gemenskapen och sammanhållning medan administrativa uppgifter kan göras från hemmet.
Arbetsuppgifter
Som redovisningsekonom på MIAB kommer du att arbeta med bokföring och löpande redovisning och ansvara för upprättande av bokslut och årsredovisning samt uppföljning av likviditet, budget och prognos. I arbetsuppgifterna ingår avtalsansvar, analys och rapportering för affärsområde Vård och Omsorg och Region Syd. I rollen ingår även vissa controllinguppgifter och du kommer får möjlighet att utvecklas inom controlling.
Du kommer att vara delaktig i företagets effektiviserings- och digitaliseringsprojekt.
MIAB arbetar i affärssystemen Visma Business och Visma Reporting, Wolters Kluwer och Bright Analytics.
Kvalifikationer
Du har relevant utbildning inom ekonomi och minst 2-3 års erfarenhet av redovisning på bolags- och koncernnivå och du har arbetat med analys och uppföljning. En akademisk utbildning inom företagsekonomi är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Visma Business och Visma Reporting, Wolters Kluwer och Bright Analytics.
Du behärskar svenska obehindrat i både tal och skrift och det är en stor fördel om du även behärskar engelska obehindrat i tal och skrift. Du har även god datavana och särskilt inom Office365 och excel.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är duktig på att självständigt planera och organisera ditt arbete. Du är analytisk och har sinne för siffror och affärer. Vidare har du förmåga att se helheten och kan på ett pedagogiskt sätt nå fram till andra. Utöver din kunskap tillför du mycket energi där du i positiv anda söker lösningar på utmaningar och lyfter förbättringsförslag. Sist men inte minst så är du social, nyfiken och öppen.
Mer om MIAB
MIAB grundades 1979 och har genom sin långa historik en gedigen kunskap och erfarenhet av uppdrag från kunder inom de flesta branscher och verksamheter, bland annat vårdsektorn, skolor, förskolor, kontor, hotell, muséer, butiker, gallerior och köpcentrum.
På företaget arbetar drygt 3 000 medarbetare och koncernen omsätter ca 1,1 miljard årligen. MIABs två huvudkontor ligger i Stockholm och Åbo och företaget har ett flertal lokalkontor i Sverige och Finland.
MIABs vision är att alltid vara branschens mest personliga och eftertraktade arbetsgivare och samarbetspartner, där människor får möjlighet att växa och utvecklas – tillsammans hjälper de sina kunder till en enklare vardag.
Mer om tjänsten
Tillsättning: 1 oktober eller enligt överenskommelse
Omfattning: heltid, 40 timmars arbetsvecka med möjlighet till flexibla arbetstider
Placering: Bromma
Uppdraget är ett konsultuppdrag under ett vikariat på 12 månader med eventuell förlängning och chans till vidareanställning.
Andara ansvarar för hela rekryteringsprocessen. Vid frågor, kontakta vår rekryteringsansvariga Linda Gadd på linda.gadd@andaragroup.se. Gå in på vår hemsida, www.andaragroup.se och sök tjänsten. Bifoga ditt CV och personligt brev så hör vi av oss så fort vi kan. Urval kommer att ske löpande.
Redovisning
Analys
Analytics
Rekrytering
Vision
Ekonomi
Svenska
Bokföring
Affärssystem
Budget
Visma
Årsredovisning
Avtal
Digitalisering
Bokslut
Excel
Office 365
Location
Bromma, Stockholms län, Sweden
Duration
ASAP - 30/09/2022