Ulf Krossling

1 anställd
Sverige

CEO och Senior manager of businesses and heavy infrastructure projects. Analyses and creates strategies and implements these into businesses and infrastructure projects. Logistics and contracts expert. Develops business processes.

Almeira AB
VD, senior managment inom, samhällsutveckling, finansiering, kommunikation, förändringsarbete och företagsutveckling. Främst i små och stora privata bolag, offentliga organisationer och olika typer av projekt samt fastighetsbolag .
Det har inneburit värdeskapande processförändringar, ökande krav på ett förvaltningsresultat eller att möta förändringar på en ständigt rörlig marknad. Både i krympande och expanderande organisationer.
Att ta fram strategier och analyser för affärs- och verksamhetsplaner, marknadsplaner och för offentliga och privata organisationer för olika behov är givetvis en del av detta. Likaså är förmågan att jobba med konfidentialitets- och integritetsfrågor i förhållande till olika kunder och kollegor ett måste som konsult. 
Att kunna skapa och kommunicera målbilder och strategier till i styrelser, ledningsgrupper, medarbetare styrgrupper och politiker är en stor del av jobbet. Det har jag haft förmånen att göra både i Sverige och internationellt.

Stora projekt med en budget på över 5 Miljarder kr.

Erfarenhet av VD roll i Sverige och Europa. Linjechefsrollen finns också som tidigare fastighetschef på Green Cargo AB.  VD i koncernens fastighetsbolag. Green Cargo AB förändrades från att ha varit ett statligt verk, SJ Gods, till att bli ett börsfäigt aktiebolag. Ett stort mått av förändringsarbete

Prestigelöst inkluderande ledarskap där vi är en del av teamet. Är vana att lyssna på organisationer men är tydlig i ledarskapet. En teamspelare men också förmågan att driva egna projekt vid behov eller göra analyser och utforma strategier för verksamhetsintegrering i affärs- eller verksamhetsplaner.

Ordning och reda är en del av vårtarbetssätt. En naturlig del av det är noggrannhet, struktur, och prioriteringar av aktiviteter på ett effektivt sätt. Vi med oss av erfarenheter till kollegor och stöttar och ger  medarbetare de bästa förutsättningarna för att nå framgång i sitt arbete, både som individer och som team.
Vi ledergenom lyhördhet, tydlighet, ansvarstagande och handlingskraft och vi tycker om att se yngre medarbetare utvecklas och trivas. 
Jag är inte tillgänglig för nya uppdrag för tillfället

Platser

Kompetensområden

Administration
Bygg & Anläggning
Ekonomi, Finans och Försäkring
Human Resources
Juridik & Inköp
Management & Strategi
Transport & Logistik
1 anställd
|
Sverige
|

Vill du veta mer?

Logga in för att se kontaktuppgifter, kunskaper, roller, verksamhetsorter och en hel del annat.