UVIN AB

1 anställd
Sverige

25 års erfarenhet av att jobba med användbarhet och anv.cent. utv. (UX). Certifierad inom UX (CXA) och Usability (CUA)

Rickard är en erfaren specialist inom användbarhet och användarcentrerad utveckling med imponerande 25 års branscherfarenhet. Förutom hans långa erfarenhet har han även certifikat som styrker hans gedigna kompetens inom UX, användbarhet och användarcentrerad utveckling.

I april 2014 blev han Sveriges första CXA (Certified User Experience Analyst), han var då en av endast 152 CXAcertifierade i världen. Idag finns det ytterligare en i Sverige och ca 630 globalt. CXA-certifikatet omfattar 10 utbildningsdagar fördelade på fyra tillfällen, samt en certifiering på 3.5 timme. En förutsättning för att kunna ta CXA-certifikatet är att man är CUA-certifierad, se nedan.

Rickard blev i februari 2014 en av då bara sex CUA (Certified Usability Analyst) i Sverige. Idag finns det 15 stycken i Sverige och ca 9 300 stycken globalt. CUA-certifikatet omfattar 10 utbildningsdagar fördelade på fyra tillfällen, samt en certifiering på 3.5 timme.

Egenskaper
Rickard är känd för sin prestigelöshet och pragmatiska inställning till sitt arbete. Han är en mycket social individ och har blivit beskriven som en glädjespridare av sin tidigare chef på CSN. Han trivs både i teamarbete och när han tar sig an uppgifter själv. Rickards främsta drivkraft är att skapa IT-lösningar som inte bara ger användarna en positiv användningsupplevelse, utan också levererar önskade resultat för verksamheten. Han strävar efter att utforma IT-stöd som erbjuder användarna ett gränssnitt som är intuitivt, enkelt och effektivt att använda. Detta för att underlätta deras arbete och maximera deras produktivitet, och inte medföra ytterligare en komplicerad arbetsuppgift. Det skapar goda förutsättningar för att verksamheten ska uppnå de effekter man vill erhålla med sin investering.

Tillgänglig konsult

Platser

Dalarnas län
Gävleborgs län
Jämtlands län
Stockholms län
Uppsala län
Västerbottens län
Västernorrlands län
Västmanlands län
Södermanlands län
Örebro län
Visa fler

Kompetensområden

IT & Telekom
1 anställd
|
Sverige
|

Vill du veta mer?

Logga in för att se kontaktuppgifter, kunskaper, roller, verksamhetsorter och en hel del annat.