Konsultrapporten first half 2022 is out now!
Read more No thanks!

Maria Eckerberg

Available as consultant
Utvecklare & designer med passion för användbarhet
Vill ni ge era kunder det lilla extra, i form av snygga och tydliga lösningar med användaren i fokus? Med dubbel kompetens inom UX-design och frontendutveckling brinner jag för att göra webben till en vackrare plats. På sistone har jag arbetat i Angular och React och vill alltid lära mig nya tekniker i strävan efter bästa möjliga lösning på varje utmaning. Jag trivs bra i tvärfunktionella team och kan hjälpa er att bryta ned komplexa problem till tydliga krav och riktigt bra design. Helst vill jag samarbeta med ett grymt team där vi hjälper varandra att bli bättre varje dag!

Experience

Morpheus Tribe AB
Frontendutvecklare / UX-designer
Jun 2022 - Pågående
Stockholm
Full time
Maryam Engelbrecht  
Konsult inom frontendutveckling och UX-design.
React
Frontendutveckling
Angular
TypeScript
JavaScript
UX-design
Sokigo
Frontendutvecklare / UX-designer
Jun 2022 - Pågående
Stockholm
Full time
Utveckling och underhåll av en ny webbaserad lösning som används inom svenska kommuner för att skapa detaljplaner kring samhällsbyggnad. Produkten är integrerad med tredjepartslösningar för GIS, samt CAD-verktyg.

Den komplexa arkitekturen som innefattar interna och externa beroenden samt slutkundernas varierande behov och krav gör att arbetsuppgifterna är breda och flexibla. Teamet saknar en UX-designer, vilket gör att jag jobbar tätt ihop med produktägare och produktspecialister för att säkerställa en god användarupplevelse och design.
React
TypeScript
JavaScript
Material UI
Git
Azure DevOps
UX-design
GraphQL
ParkTrade
Frontendutvecklare / UX-designer
Dec 2021 - Jun 2022
Stockholm
Full time
Jag jobbade som frontendutvecklare på ParkTrade, samt ansvarade för UX/UI för företagets webbtjänster. Arbetet bestod bland annat av att utveckla företagets backoffice-applikationer för att administrera vägtullar och trafikavgifter runtom i Europa. Jag har även jobbat med att bygga webbsidor för olika kunder och samarbetspartners. Det största projektet var att utveckla en tjänst för danska miljözoner, där användare kan gå in och registrera sina fordon för att se om de är godkända enligt reglerna för utsläpp, samt att ansöka om tillstånd för att köra inom zonen om fordonet inte levde upp till kraven. Jag ingick i ett utvecklingsteam tillsammans med en till frontendutvecklare och en backendutvecklare.
Angular
JavaScript
TypeScript
SCSS
Swagger API
Azure DevOps
UX-design
Shero Leaders
Community manager
Feb 2021 - Dec 2021
Stockholm
Full time
Jag jobbade på en startup tillsammans med en licenserad terapist och mindfulnesscoach och övriga teammedlemmar. Syftet med startupen var att bygga ett online-community för kvinnliga entreprenörer, med fokus på självkänsla och självkännedom. Jag ansvarade för planering av allt arbete för att definiera målgruppen, identifiera deras behov, hitta olika sätt att kommunicera med dem och skapade marknadsföringskampanjer och material för att nå dessa. Jag jobbade även med att facilitera workshops för medlemmarna i facebook-gruppen, samt med att marknadsföra kurserna startupen tillhandahöll för sina medlemmar, främst genom sociala medier som Instagram.
Projektledning
Sociala medier
Digital marknadsföring
Workshopfacilitering
Community Management
Academic Work
Frontendutvecklare
Jan 2019 - Feb 2021
Stockholm
Full time
Konsult inom frontendutveckling och UX-design.
Wordpress
Frontendutveckling
UX-design
Elgiganten
Frontendutvecklare
Jun 2020 - Feb 2021
Stockholm
Full time
Jag jobbade som frontendutvecklare i ett tvärfunktionellt utvecklingsteam på Elgiganten. I teamet ingick också backendutvecklare och systemarkitekt.

Teamet saknade en UX-kompetens så jag agerade UX-designer vid sidan av utvecklingsarbetet. Jag ansvarade för att ta fram förslag och skisser på nytt användarflöde för att förbättra användarupplevelsen. Jag byggde även ett gemensamt tema för hela backoffice och utvecklade nya funktioner för interna system för att effektivisera och förbättra arbetet internt. Utvecklingen skedde i Javascript och Planet 9.
HTML
CSS
JavaScript
REST API
UX-design
Open UI5
Planet9
Swagger
Eniro
Frontendutvecklare / UX-designer
Jan 2019 - Apr 2020
Stockholm
Full time
Jag arbetade på Eniro med design och utveckling av webbsidor för deras kunder. Kunderna var små och medelstora företag. Jag hjälpte dem med utveckling av deras varumärken och att stärka deras online-identitet. Jag stöttade även säljavdelningen för att kunderna skulle få rätt sorts hemsida. Gentemot kund var jag ansvarig för hela designprocessen, från användar-research till implementering. Ett exempel är finansfirman Erneholm & Haskel, där jag utformade webbplatsen i tät dialog med kunden, planerade och ledde fotografering, tog fram ett detaljerat designkoncept och skrev all kod i HTML, CSS och JavaScript för att sedan konvertera det till ett Wordpress-tema med hjälp av PHP.
HTML
CSS
JavaScript
Wordpress
PHP
UX-design
Användarintervjuer

Personality traits

Musikfantast
Jag sjunger och spelar i band på fritiden - är nästintill allätare när det gäller musik.
Engagemang
Jag vill alltid jobba för förbättring och har suttit i styrelsen i alla föreningar jag varit del av.

Personality tests

ENFP-T: Förkämpe / campaigner
ENFP är lätta att känna igen i en folksamling: charmiga, självständiga, energiska och medkännande. De formas av sin visionära natur som hjälper dem att läsa mellan raderna med energisk nyfikenhet. De har förmågan att hitta originella lösningar och behöver känna att de har frihet att vara innovativa.

Education

AW Academy
C#.NET Developer
2019
C#
.NET
MVC
Scrum
Git
Högskolan Väst
Webbdesigner
2018
HTML
CSS
JavaScript
Adobe
scrum.org
Professional Scrum Master I (PSM I)
2018
Scrum
Scrum master
Linköpings universitet
Kognitionsvetenskap (Bachelor of Arts)
2017
Python
Psykologi
UX-design
Interaktionsdesign
Kommunikation
Lingvistik
Neurovetenskap
JavaScript

Skills

Användarstudier
CSS
HTML
Responsive Design
SCSS
Angular
Kravanalys
Material UI
React.js
SEO
Typescript
UX-design
Wireframes
WordPress
Git
Google analytics
GraphQL
Javascript
jQuery
Open UI5
Rest-APIer
Scrum
UI-design
WCAG
.NET
Azure DevOps
Figma
Kanban
PHP
Sketch
SQL
Swagger

Roles

Frontend-utvecklare
UX-designer
Produktägare
Scrum Master

Languages

Svenska
Engelska
Norska

Preferences

Full time
On site work
Right now
Stockholms län
Uppsala län
Stockholm
Solna

Strengths

Kommunikation
Kreativa lösningar
Empati
Nytänkande
Engagemang
Flexibilitet
Ledarskap
Big picture & detaljfokus