Konsultrapporten first quarter 2022 is out now!
Read more No thanks!

Via Frilans Finans
Available as consultant
Nätverkstekniker med inriktning datacenterlösningar
Driven och noggrann med den finska sisun som ser till att jobbet blir gjort i tid samt ordentligt. Jobbat inom branschen i 6år med både drift, design av nya datacenterlösningar och även varit med och tagit fram nya tjänster hos de arbetsgivare jag jobbat hos.

Specialiserad inom Cisco ACI som jag jobbat med i 4år. Är även certifierad i CCNP Datacenter - Implementing ACI (300-620).

Experience

Iver Sverige AB
Nätverkstekniker
Sep 2021 - Pågående
Alingsås
Full time
Jobbar med design och implementation av Ivers datacenterlösningar. Just nu jobbar jag med Ivers cloud projekt där jag och mina kollegor ansvarar för nätverksdesignen. Mitt ansvar är att designa och implementera ACI enligt de krav som tagits fram av styrgruppen.
Jag har även innan årsskiftet arbetat med en annan ACI lösning hos Iver där jag designade och byggde lösningen. Fokus har även varit att automatisera uppsättning av kund nät och själva ACI fabriken m.h.a python och ansible.
Cisco ACI
Python
Ansible
Nexus
N9K
Lösningsarkitekt
SME
Bahnhof AB
Nätverksarkitekt
Apr 2021 - Sep 2021
Göteborg
Full time
Jobbade med design och framtagning av nya lösningar inom Bahnhofs DC. I mitt dagliga arbete hjälpte jag kollegorna med olika designfrågor gällande kunduppsättningar eller interna uppsättningar. Det ingick även i mitt dagliga arbete att se över de olika rutiner som fanns för uppsättningar och designer samt se till att de hölls uppdaterade. Jag var även med och tog fram styrdokument som fanns för att enklare veta vad som gällde vid olika uppsättningar så att andra avdelningar kunde enklare förstå varför vi satte upp olika uppsättningar på ett visst sätt.
Miljöerna jag jobbade i var Cisco ACI och UCS. Men jag har även erfarenhet av Huawei. I arbetet ingick det även att ta fram lösningar för att automatisera olika arbetsmoment. Då används python och ansible för att bygga de olika skript som behövdes.
Cisco ACI
Cisco UCS
Nexus 9k
NXOS
Python
Ansible
Bahnhof AB
Nätverkstekniker
Oct 2018 - Apr 2021
Göteborg
Full time
Jobbade med design, drift och felsökning av Bahnhofs datacenternät som består av ACI i nätinfrastrukturen, UCS/Dell i bladchassi- i serverinfrastrukturen samt även Cisco nexus i äldre miljöer. Har även erfarenhet av Huawei brandväggar, switchar och routrar. Använde mig av python/ansible för att bygga olika skript. Byggde ett eget python skript som hämtar telemetri data från UCS och som sedan hanteras så att prometheus kan läsa in den.
2019 till 2021 tog jag fram nya tjänster och även förbättrade de tjänster som fanns sedan tidigare med nya lösningar. Tog fram arbetsrutiner för uppsättningar, gjorde designen av nätverket och skrev även standarder för de olika datacenterlösningar som togs fram.
Cisco ACI
Cisco UCS
NXOS
Nexus 9k
Python
Ansible
Alten AB
Konsult
May 2018 - Oct 2018
Göteborg
Full time
Satt som konsult med inriktning mot nätverk.
Under sommaren skapade jag ett dokument som är en introduktion till hur nätverk fungerar, jag pluggade även för kommersiella CCNA certifikatet; som jag även klarade och fick. Tränade på skripting i python.
Telenor
Tekniker på SOC(NOC)
Feb 2017 - May 2018
Karlskoga
Full time
Övervakning och felsökning av Telenors nät. Inkluderat i detta är deras LAN, Fiber, COAX, mobila (2G,3G och 4G) och deras transmissionsnät (WDM).
Om en driftstörning uppstod såg gruppen till att ta reda på var problemet var och hur många som var påverkade. Många gånger försökte vi själva felsöka men oftast ringde vi in en tredje linje som felsökte medan gruppen jobbade på att ta reda på påverkan och få ut information till kunderna och samtidigt ta hand om resterande nät. Under nätterna jobbade vi mycket med migreringar och uppsättningar av nya länkar samt tjänster.
Bredbandsgruppen
Servicetekniker
Jun 2016 - Feb 2017
Västra götaland
Full time
Felsökning av privatkunders utrustning, installation av produkter som kund beställt. Mycket kundkontakt, försäljning av olika tekniska produkter som kunden behövde för att kunna använda sitt nätverk.
Felsökning åt internetleverantör där det ingick att felsöka deras fiber, LAN och utbyte av utrustning som gick sönder.
LAN
Fiber

Education

Högskolan Väst
Nätverksteknik och IT-säkerhet
2016
Cisco
CCNA
CCNP

Skills

Cisco
Cisco ACI
Koordinering av externa leverantörer
Lan
Lösningsarkitekt
Nätverksteknik
Ansible
brandväggar
Huawei
Linux
Python
VMware
Docker

Roles

Lösningsarkitekt
Nätverksarkitekt
Nätverkstekniker

Languages

English
Swedish
Finnish

Preferences

Full time
Remote work
On site work
Right now
Västra Götalands län