Stefan Karlsson

Available now
Download profile
Email this url
9x Certifierad Salesforce Specialist (CPQ Specialist) med eget AB och F-Skatt
I mig får ni en egenanställd Salesforce-konsult med 9 certifieringar och erfarenhet från flertalet internationella implementationer. Jag är en kundorienterad konsult som anpassar sig till mottagarens tekniska nivå istället för att kräva det motsatta. Jag är en perfektionist som inte nöjer mig förens den sista slutanvändaren har konverterats till en entusiastisk Salesforce-ambassadör. Dessutom är jag professionell och tar ett kollektivt ansvar för projektets progression. Jag vet att kundnöjdhet och kommunikation är odiskutabla framgångsfaktorer för en vällyckad implementation.

Experience

Cloudiful
Grundare & Salesforce Applikationskonsult
May 2021 - Pågående
Stockholm
Full time
Jag grundade Cloudiful AB för en mer varumärkesmedveten, skalbar och långsiktig tjänsteförmedling inom Salesforce ekosystem. Internt används Sales Cloud för hantering av säljprocesser, lead-generering och bokföring av intäkter/utgifter. Salesforce Revenue Cloud (CPQ & Billing) används för offerering och fakturering.

www.cloudiful.se
Salesforce
Salesforce CPQ
SFDC
Sales Cloud
Salesforce.com
Sirocco AB
Salesforce Applikationskonsult
Apr 2020 - May 2021
Stockholm
Full time
Under perioden 08/20 - 05/21 jobbade jag heltid tillsammans med ett 10-tal andra kollegor med Sandviks omfattande och globala Salesforce CPQ implementation. Jag hade mitt eget ansvarsområde samtidigt som jag tog ett kollektivt ansvar för projektets framfart.

Innan Sandvik-projektet så fick jag överta en annan Salesforce implementation - Marine Jet Power - efter deras go-live. Jag tog över projektet i en förvaltningsfas som en kombinerad projektledare och applikationskonsult. Jag hade all kundkontakt, implementerade alla nya tekniska krav och utförde all 1:1 utbildning med ett 20-tal slutanvändare utspridda över hela världen.
Salesforce
Salesforce CPQ
SDFC
Sales Cloud
Salesforce.com
Service Cloud
Sandvik
Salesforce CPQ Applikationskonsult
Aug 2020 - May 2021
Stockholm
Full time
I en av världens största (om inte den största) Salesforce CPQ-implementationen någonsin, så har jag på heltid jobbat som funktionell applikationskonsult. Jag bar huvudansvaret för att skapa offertmallar (Quote Templates) och all datamappning till offerten från relaterade objekt. Utöver offertmallar så har jag dessutom skapat produkter, produktalternativ och betallösningar via “Custom Actions”.
Salesforce CPQ
Sales Cloud
SFDC
Salesforce.com
HTML
Conga Quote Generation
Automation
Marine Jet Power AB
Salesforce Applikationskonsult
Apr 2020 - Sep 2020
Stockholm
Full time
Jag ansvarade för all kundkontakt, implementerade alla nya tekniska krav och utförde all 1:1 utbildning med ett 20-tal slutanvändare utspridda över hela världen. De som utbildades var allt ifrån säljstyrka till ledningsgrupp och administratörer. Även en utbildningsmanual skapades för framtida onboarding och interna utbildningar.

Dessutom så skapade jag en integration mellan deras Salesforce-miljö och e-postleverantör Microsoft Outlook. Även en tredjepartsapp - ScanBizCards - implementerades för att effektivt skapa leads och kontakter genom att skanna visitkort med telefonen. Slutligen skapades också apex-klasser som jag migrerade till produktion via “Change Sets” och testklasser.
Salesforce
Sales Cloud
SFDC
Salesforce.com
APEX
Academic Work
Marknadsföringskonsult
Apr 2019 - Dec 2019
Stockholm
Full time
Arbetet gick ut på att förbättra uppdragsgivarens synlighet och att få deras följarantal att växa. En automatiserad och relationsfokuserad e-postmarknadsföring implementerades med ett dynamiskt och individanpassat innehåll.
Mailchimp
Marketing Automation
HTML
Frilans
Frilansande Copywriter
Dec 2018 - Dec 2019
Stockholm
Full time
Jag jobbade som frilansande copywriter för olika företag i Stockholm. Merparten av uppdragen gick ut på att producera digitalt innehåll att distribuera på hemsida och i e-postmarknadsföring. Jag frilansade under ett eget varumärke och jobbade för etablerade företag som Salomon, Haglöfs, Verbier och ALFA.
Copywriting
Frilans
Marketing Automation

Education

Academy by AW
Salesforce Academy by Academic Work
2020
Salesforce
SFDC
Administrator
Sales Cloud
Marketing Cloud
Berghs
Copywriting
2018
Copywriting
Kommunikation
Storytell
Högskolan i Jönköping
Medie- och Kommunikationsvetenskap
2014
Kandidatexamen
PR
Marknadskommunikation

Skills

Salesforce
Salesforce CPQ
Salesforce.com

Roles

Applikationsexpert
Salesforce

Languages

Swedish
English
Norwegian

Preferences

Full time
Remote work
On site work
Right now

Primary contact

Create an account or login to view contact information.

Download as PDF

This feature is only available logged in.