Peter Ahlerup

Available now
Download profile
Email this url
ServiceNow administratör som är problemlösare och lagspelare
Jag är en problemlösande lagspelare med många års erfarenhet inom IT-sektorn och som On-site tekniker och med ett specifikt intresse för ITSM system. Jag har även jobbat ServiceNow System Administratör vid implementeringa av nya kunder. Jag är en väldigt strukturerad, omtänksam och lösningsorienterad IT-konsult, som har arbetat inom flera olika branscher. I min yrkesroll motiveras jag av att skapa en god relation med kunden, att förstå deras verksamhet och förenkla deras arbete, samt att leverera god service.

Experience

DXC Sweden
System administrator
Jan 2017 - Sep 2020
Stockholm
Full time
De senaste tre åren har jag arbetat som System Administrator inom Service now och med onboarding av nya kunder. Mina huvudsakliga uppgifter har främst inkluderat insamling, organisering och registrering av data för nya kunder till ServiceNow, Inom ramen för denna roll var jag involverad i ett flertal olika projekt. Under 2017-2018 assisterade jag bland annat i ett internt projekt, där vi omvandlade det forna systemet för incident- och ärendehantering till ServiceNow för 343 olika företag. År 2018 arbetade jag även med kunden Swedavia, och arbetade med att överföra dem till den nya DXC ServiceNow-miljön inom EU. I detta projekt bistod jag med att koordinera överföringen och fungerade även som Subject Matter Expert (SME). Mellan 2018-2020 var jag även involverad i ett projekt med Vattenfall, där vi överförde deras ärendehanteringssystem till ServiceNow. I likhet med Swedavia-projektet fungerade jag även här som SME.Inom ramen för denna roll var jag involverad i ett flertal olika projekt.
ServiceNow
SME
CSC Sweden
FIELD SERVICE ON-SITE SUPPORT
Jan 2013 - Jan 2017
Stockholm
Full time
Mellan 2013 och 2017 arbetade jag som ‘on-site technician’ inom IT och ’end user-området’, och hanterade incidenter och serviceförfrågningar som inte kunde lösas eller hanteras på distans. Denna roll innefattade kontakter med ett flertal olika kunder, som bland annat BAE, eBay och SAS. Jag var också ”VIP support SAS general management team. Under min tid som on-site tekniker assisterade jag även help desk / service desk , och fungerade då som 2-line remote support. Inom ramen för denna roll fick jag utökad kunskap om arbetet inom help desk / service desk.
On-site support
Remote support
Help desk
CSC Sweden
TRANSITION LEAD – END USER SERVICES
Jan 2012 - Dec 2012
Stockholm
Full time
Jag har även arbetat som transiation manager för så kallade ‘end user services’ när vi har överfört nya kunder till CSC:s miljö och system. Det första projektet handlade om att få field service/on-site support på plats för 94 olika arbetsplatser i Sverige, Danmark och Finland.
Transition Lead
End user service
Projekt Manager
CSC Sweden
TRANSITION & TRANSFORMATION/SUBJECT MATTER EXPERT
Jan 2010 - Jan 2013
Stockholm
Full time
Mellan 2010 och 2011, och senare även under 2012, arbetade jag som Subject Matter Expert (SME) inom IT och ’end user desktop environments’. I min roll som SME hjälpte jag ett antal olika kunder i deras övergång till sådana nya miljöer. Under 2012 var jag exempelvis involverad i implementeringen av en helt ny PC-miljö för Findus. I detta projekt bistod jag projektledaren med att planera och schemalägga implementeringen av den nya miljön, vilket innefattade 150 olika applikationer. Inom detta område har jag även arbetat med kunder som BAE och Nynäshamns kommun.
SME
Transition & Tranformation
Testare

Personality traits

Har jag varit pilot?
Ja

Education

Åvaskolan
Verkstad tekninskt
1978
2-årig verkstads tekniskt yrkes gymnasium

Skills

Implementation
Itsm
Resursplanering
Teknisk projektledning
Test
Applikationspacketering
ITIL
Management
ServiceNow

Roles

Data management
Systemadministratör
Teknisk projektledare
Chef
Testare

Languages

Engelska

Preferences

Full time
Remote work
On site work
Right now
Stockholm

Strengths

Strukturead
Ärlig
Glad
Hög energi

Primary contact

Create an account or login to view contact information.

Download as PDF

This feature is only available logged in.