grähs & Co konsult ab

-
Suppliers
1
Contractor
-
Response frequency

Fredrik Grähs

Entusiastisk, affärsinriktad ledare
Har jobbat som ledare för konsultorganisationer i 10 år. Som ledare för entreprenadbolag i 2 år. Jag har startat nya organisationer, växt från 0-100 medarbetare på 1 år, bla. Jag är fokuserad på affärer och resultat. Stort nätverk av kunder, och bra på att bibehålla långa relationer med kunder. Gillar människor och vill, kan och gör gott för min omgivning. Leder med mycket empati.

Experience

InfoCare Services AB
Director of Consulting
Feb 2019 - Mar 2019
Stockholm
Interimschefsuppdrag

Bäck Installation AB
Filialchef
Jun 2017 - Jan 2019
Stockholm
Filialchef Stockholm Jag har övergripande budget och personalansvar för samtliga 35 medarbetare fördelade mellan 5 avdelningar. Driver försäljningen av Bäck Installations entreprenadtjänster i Stockholm, och utvecklar nya affärsområden. Rekryterade personal/konsulter och hade tät kunddialog. Rapporterar direkt till VD och sitter med i ledningsgruppen för företaget.

We consulting AB
Konsultchef, Delägare & IT-chef
Nov 2013 - May 2017
stockholm
Delaktig i uppbyggnad av ett företag från grunden och ansvarat för kontoret i Stockholm. We Consulting startade som ett startup-bolag med inga anställda. När jag lämnade We Consulting hade bolaget ca 160 medarbetare. Ansvarade för ett team om ca 20 personer med ett rörelseresultat om ca 20%. Drev försäljning av tekniska specialistkonsulttjänster mot telekomsektorn, främst inom Network. Rekryterade personal/konsulter själv och hade tät kunddialog. Rapporterade direkt till VD och var deltagare i ledningsgruppen för företaget.

Orbion Consulting AB
Konsultchef
Nov 2009 - Oct 2013
Stockholm
Omorganiserat och expanderat verksamhet. Jag startade med 14 medarbetare och en olönsam verksamhet. När jag lämnade Orbion ansvarade jag för 38 medarbetare och verksamheten hade ett rörelseresultat om ca 20%. Jag utökade med flera nya kunder, konsulter, funktionsuppdrag och separata linjeverksamheter samt en ny konsultgrupp. Rekryterade personal/konsulter själv och hade tät kunddialog. Utsedd till lönsammaste chef under 2011 inom hela Relacom koncernen. Jag hade personalansvar samt säljansvar för gruppen och drev den med hjälp av 3st ”teamleaders”.

Technogarden Ab
Konsultchef
Jun 2008 - Oct 2009
Stockholm
Ensam ansvarat för att expandera Technogardens konsult och rekryteringsverksamhet i Stockholm. Jag har skött hela processen från kundbearbetning till anställning av personal. Rollen har inneburit mycket säljarbete till nya kunder.

Prevas AB
Projektledare
Apr 2007 - May 2008
stockholm
Drivit utvecklingsprojekt inom bl.a. medicinteknik. Applikationerna har varit små handhållna med trådlös kommunikation. Rollen har varit teknisk med stora inslag av säljarbete. Ansvarat för flera offerter för större turnkey projekt.

Flextronics
Projektledare
Feb 2006 - Mar 2007
Stockholm
Flertalet projekt har varit av större internationell karaktär, och jag har hanterat projekt med mellan 3-25 personer. Kommunikationen samt min tekniska bakgrund har varit en framgångsfaktor, då stora delar av projektarbeten gjordes i Europa och Asien. Min roll har varit bred och varierande, allt från affärsansvarig mot de olika kunderna till tekniskt sammanhållande och koordinerade avseende resurshantering.

Flextronics
Konstruktör
Nov 1999 - Jan 2006
Stockholm
Konstruerat mönsterkort för flera olika applikationer. Handhållna medicintekniska produkter, större telecom och datacom produkter. Även ansvarat för integrationen mellan elektronik och mekanik i internationella utvecklingsprojekt. Undervisat i ämnet. Fungerat som teknisk teamleader i olika projekt. Är Co-Inventor på ett globalt patent inom medicinteknisk produkt för Lifescan. http://www.onetouch.com/support/products/ultrasmart

Maxitech
Process ingenjör
Jun 1998 - Oct 1999
Stockholm
Processingenjör/ Konstruktör Utvecklat processen för tillverkning av tjockfilmskretsar. Undervisat produktionspersonal. Gjort konstruktionsförändringar på olika kretsar.

Education

IBCC
Excellence i Förhandling
2019

Ensize
DISC Certifiering
2017

Örebro Universitet
Företagsekonomi 21-40p
2005

Södertörns Högskola
Företagsekonomi 1-20p
2003

Högskolan i Halmstad
Kandidat Exam, Innovation
1998
Mekanik Elektronik Juridik

Skills

Avtal
Collaboration
Communication
Compliance
Development
Engelska
Excel
försäljning
Hardware
Implementation
Interviewing
Ledning
Management
Negotiation
Organizational
Personal
Product Development
produktutveckling
projektledare
strategi
swedish
Team Player
Technical
Verksamhetsutveckling
English
förstudie
HR
Infrastructure
Inköp
Kommunikation
Project Management
Projektledning
Research
sourcing
Training
Utbildning
Verbal
BI
Drift
Krav
Office 365
SharePoint
Upphandling

Preferences

Full time
Right now
Stockholms län
Stockholm

Primary contact