Outcome by Eklund

-
Suppliers
-
Gig
-
Response frequency

Håkan Eklund

Affärsutvecklare, projektledare, säljare
Affärsdriven projektledare och affärsutvecklar som drivs av att uppnå gemensamma mål. Med 15 år erfarenhet av IT-branschen och tre år inom vård och e-Hälsa som konsult, IT-chef, affärsutvecklar och säljare erbjuder jag en bred kunskap med nya sätt att hantera utmaningar. Jag lovar mycket energi och kunskap!

Experience

Axians AB
Outsourcing Sales and Bid Manager
Jan 2012 - Pågående
Stockholm
Ansvarig för större upphandlingar inom IT-outsourcing. Rollen innefattar förhandlingar med personer på ledningsgruppsnivå. Som ansvarig säljare är mitt ansvar att vinna större affärer genom att leda ett anbudsteam med arkitekter, projektledare och tekniker för att ta fram rätt lösning med rätt priser. Jag har under våren bl.a. tagit två betydande kontrakt inom full IT-outsourcing inklusive försäljning av ca 3 000 klienter och skrivare från världsledande tillverkare
Säljare outsourcing

Axians AB
Konsult Projektledare
Jan 2001 - Pågående
Stockholm
Under sex år var jag en av Qbranch mest lönsamma konsulter och hade bl.a. uppdrag hos:
• SEB Asset Management, Projektledare
• SEB IT Service, Sektionschef
• Flir Systems, Projektledare
• Riksförsäkringsverket RFV, Projektledare
• Läkartidningen, Kravställare
• Naturvårdsverket, Projektledare
• Philip Morris, Systemutvecklare
• Coca-Cola, Systemutvecklare/Systemdesigner
• KF Kompetens, Teknisk Projektledare

Projektledare Processer

MedHelp
Produktchef
May 2016 - Apr 2019
Stockholm
Under våren 2018 utvecklade jag tillsammans med MedHelp en ny organisation för produktutveckling. I rollen som Product Manager ansvarade jag för MedHelps klientapplikationer samt hela området för offentliga affärer.
Min uppgift i rollen var att ta fram en matris för produkter och lösningar för hur MedHelps produkter ska placeras inför försäljning och marknadsföring. I rollen tog jag även fram processer för hur en produkt kommer från idé till lansering. Detta genomfördes sedan genom tätt samarbete med ledning, säljavdelning, affärsområdeschefer, marknadsavdelning och slutanvändare. Som Product Manager ansvarade jag för att produkten är lönsam, användarvänlig samt uppnår tillsatta KPI:er.
Produktchef

Medhelp
Affärsutveckling och Projektledning
Sep 2015 - May 2018
Stockholm
Som affärsutvecklare för MedHelp var mitt ansvar att hitta nya affärsmöjligheter, partners och processer som effektiverar vården. Rollen innefattade förhandlingar med personer på ledningsgruppsnivå samt verksamhetschefer inom sjukvård. Jag har under mina år på MedHelp varit med att lansera Hjärtupplysningen tillsammans med Coala Life för att kunna följa patienters hjärta på distans samt en lösning med vård på distans för patienter med KOL tillsammans med bla Karolinska Institutet och Södersjukhuset.
Under sex månader tog jag fram en digital strategi för produktutveckling hos MedHelp för att nyttjas för framtida investerare.
Affärsutveckling projektledning sälj

Axians AB
Solution Sales
Jan 2010 - Jan 2012
Stockholm
Delaktig i att bygga upp säljorganisationen och avdelningens utbud. Försäljningen inriktade sig på komplexa IT-lösningar, tjänster och projekt mot nya och befintliga kunder. Jag var under denna tid Qbranch främsta säljare inom området och genomförda en av Qbranch mest lönsamma affärer under en tre-års period med ett av Sveriges största telekombolag

Axians AB
Konsultsäljare
Jan 2008 - Jan 2010
Stockholm
I min roll som konsultförsäljare mot större företag i Sverige överträffade jag alltid min budget och var varje månad i den absoluta försäljningstoppen med en försäljning om minst 20 MSEK på årsbasis.
Säljare Konsult

Axians AB
IT-Chef
Jan 2007 - Jan 2008
Stockholm
IT-CHEF AXIANS AB (F.D. QBRANCH AB)

2007 - 2008
Ansvarig för att säkra att Qbranch hade rätt IT-miljö för att bedriva sin interna verksamhet, samt att säkerställa att företaget var rätt licensierat och hade rätt avtal mot sina underleverantörer.
IT-chef chef

Kabel New Media AB
Systemutvecklare
Jan 1999 - Jan 2001
Stockholm
SYstemutvecklare för bla KF, Coaca-Cola. Servera

Education

University of Florida
Bachelor Degree in BusinessInforamtion System
1999
System Information

C3L
Reklam och Media
1994

Tyresö Gymnasium
Ekonomisk linje
1990

Skills

Affärsutveckling
Projektledning
Sälj

Languages

Svenska
Engelska

Preferences

Full time
Right now
Stockholms län

Primary contact

Håkan Eklund
Säljchef och affärsutvecklare