B3 CodeRight

-
Suppliers
-
Gig
50%
Response frequency

Andreas Fernström

Teknisk Projektledare / Scrum Master / Team Ledare
Teknisk Konsult med erfarenhet från flera olika branscher som Bilindustrin, Tillverkande industri, Kollektivtrafiken, Fastighet och Energibolag. Under mina 10 år som konsult har jag haft ledande roller som Teknisk Projektledare, Software Lead och Development Manager.

Experience

B3 CodeRight
Teknisk Konsult
Mar 2018 - Pågående
Stockholm
Teknisk konsult med uppdrag inom Teknisk Projektledning, Arkitektur, DevOps, Scrum Master, Agile Coachning
Coachning Förbättringsarbete Ledning Scrum Arkitektur Releasehantering DevOps
Agil Coach
Mar 2018 - Pågående
Stockholm
I rollen som Agil Coach så arbetar Andreas med team och ledningsgrupp för att hitta sitt agila arbetssätt. I uppgiften innebär det att facilitera workshops, vägleda och komma med förslag på förändringar på processer och arbetssätt.
Agile Scrum Kanban DevOps

Kentor
Teknisk Konsult
Dec 2016 - Mar 2018
Stockholm
Teknisk konsult med uppdrag inom Teknisk Projektledning, Arkitektur, DevOps, Scrum Master, Agile Coachning
Release Management DevOps Deployment Planering
Agil Coach
Sep 2017 - Mar 2018
Stockholm
I rollen som Agil Coach så arbetar Andreas med team och ledningsgrupp för att hitta sitt agila arbetssätt. I uppgiften innebär det att facilitera workshops, vägleda och komma med förslag på förändringar på processer och arbetssätt.
DevOps Scrum Kanban Coachning
Teknisk Projektledning/Release Manager
Jan 2016 - Sep 2017
Stockholm
Jag hade till en början rollen som Teknisk Projektledare och ansvarade över planeringen för migrering av data som fanns i de nuvarande systemen, och som skulle migreras in i de system som skulle ersätta hantering av Teknisk och Ekonomisk förvaltning och CRM. Efter att vi hade gått live med de nya systemen, så tog jag över rollen som Release Manager, och ansvarade för planering av nya releaser och hanterade kritiska incidenter.
Release Management Projektledning Migrering Testning

Altran
Teknisk Konsult / Projektledning
Aug 2013 - Nov 2016
Göteborg
Teknisk konsult med uppdrag inom Teknisk Projektledning, Arkitektur, DevOps, Scrum Master, Agile Coachning
Scrum Master Development Manager Testning Releasehantering Projektledning
Development Manager / Scrum Master
May 2014 - Dec 2015
Göteborg
Min uppgift var att sätta samman ett team med individer och olika kompetenser som kunde lösa uppgiften med att utveckla Västtrafiks nya betal-app. Andreas var även med och tog fram beslutsunderlag för val av teknik och verktyg för projektet. Vi arbetade nära arkitekterna inom IT och Verksamhet för att identifiera det bakomliggande system som skulle föda appen med rätt priser och annan information om den valda resan. I rollen ingick även att leda teamet enligt Agile värden och principer, och som ramverk valdes SCRUM. Jag hade därmed två roller under projektets gång. Scrum Master och Development Manager.
Scrum master Produktutveckling Releasehantering DevOps Facilitering Träning Coachning
Verksamhetsutvecklare
Oct 2013 - Apr 2014
Göteborg
Andreas arbetade fram en process för hantering av inkommande projekt, där man tittade på antalet tillgängliga timmar per person, när projektet önskade leverans, hur ett projekts tidsplan låg i relation med något annat projekts tidsplan och leveranser.
Verksamhetsutveckling Processhantering

HiQ Göteborg AB
Teknisk Projektledare
May 2011 - Aug 2013
Göteborg
Teknisk Projektledare inom Fordonsindustrin.
Software Lead Teknisk Projektledning Uppdragsledare
Development Manager
Aug 2012 - Aug 2013
Göteborg
Andreas ansvarade för SW ECU gruppen som bestod av 10 personer. Man hade som ansvar att bygga ihop funktionsmodellerna till körbar kod i ECU:ern. Teamet ansvarade därför att bygga kod som hade stöd för Autosar standarden. Andreas arbetade fram en iterativ process, med Scrum som bas. Alla funktionsgrupper hade 3 veckors sprintar som var synkade och man levererade alltid samtidigt in till SW ECU gruppen som därmed byggde samman funktionerna till komponenter. Andreas hade även daglig dialog med leverantörer och övriga avdelningar inom R&D enheten.
Teamledning Planering Uppsättning av Team Dialog med extern leverantör Processuppsättning Releasehantering
Projektkoordinator
May 2011 - Aug 2012
Göteborg
Andreas hade uppdraget att säkra upp planer mellan projekt och teamen. På Volvo Cars arbetade man oftast inte bara med en bil utan hade flera pågående projekt som behövde koordineras mellan enheter och team. Min uppgift var att lyfta fram planer och visualisera när i tiden vi behövde leverera körbar kod, ha klart dokumentation och när testning i bilar kunde påbörjas
Koordinering Planering

HP
Systemutvecklare / IT projektledning
Aug 2007 - Apr 2011
Göteborg
Utvecklare av egenutvecklad mjukvara, Samt projektledare för flertalet interna IT projekt
Utveckling ASP.net Projektledning
Teknisk Projektledare - Uppgraderingsprojekt
Jan 2011 - May 2011
Göteborg
Kunden hade bestämt sig för att uppgradera sin informatica plattform till den senaste versionen. Andreas ansvarade för den Tekniska projektledningen vid uppgradering från den gamla till den nya versionen.
Projektledning
Teknisk Projektledare - BI
Jan 2011 - May 2011
Göteborg
Andreas fick i uppdrag av kunden att leda ett Business Intelligence projekt som innefattade nyutveckling av ett data mart, som skulle göra Data tillgängligt för användare. Detta data access lager skulle ersätta ett äldre verktyg som byggde på filstruktur och ett föråldrat gränssnitt som var mycket svårt att supportera.
Projektleding
Teknisk Projektledare - Upphandling av SaaS lösning
Apr 2010 - Jan 2011
Göteborg
Andreas hjälpte för kunds räkning, att ta fram underlag för upphandling av molntjänst till bolagets ekonomiavdelning. I arbetet ingick det att sätta samman en RFI och hantera svaren. Bjuda in till demos och därefter sätta samman beslut för val av tjänst. Andreas bistod även med teknisk rådgivning under upphandlingens gång.
Projektledning Kontakt med leverantör
Teknisk Projektledare - Utveckling
Jan 2008 - Dec 2009
Göteborg
Andreas uppgift var att koordinera och projektleda utvecklingen av portalen. Ha kundkontakten med SKF’s olika intressenter i Tyskland, Frankrike, Spanien, USA, Italien, hantera inkommande krav, styra ändringar mot specifika releaser, planera projektet, säkra upp releaser, hantera underhållet av befintligt system, supportera befintliga kunder. Andreas ansvarade även för 3 utvecklingsteam som arbetade med uppdateringarna och hade även totalt ansvar för projektbudget.
Projektledning Utveckling
Systemutvecklare
Aug 2007 - Jan 2008
Göteborg
Hade uppdraget att supporter och vidareutveckla befintligt system som användes av kunder runtom i världen. Arbetade främst Visual Studio och C# för utveckling. MSSQL vara databasen man arbetade i.
ASP.net SQL Databas Integrationer

Education

Högskolan Väst
Bacheloor of Social Science
2003
Informatik

Skills

Scrum
DevOps
JIRA
Azure
SQL
ASP.NET
C#
Molnarkitektur
Testning

Roles

Agile Coach
Scrum Master
Teamledare
Teknisk Projektledare
Produktägare
Molnarkitekt
DevOps Engineer

Languages

Engelska
Svenska

Preferences

Full time
Remote work
Right now
Stockholms län

Strengths

Engagerad
Positiv
Nyfiken
Vill utvecklas inom mitt område

Primary contact

Ivo Leszczynski