Ulf Krossling

-
Suppliers
1
Contractor
-
Response frequency
UK

Ulf Krossling

Konsult
VD, senior manager för större projekt.
Nyfikenheten och konsultlivet har gett mig många, växlande och intressanta utmaningar. Utmaningar som spänner över många olika typer av uppdragsgivare och olika segment av affärsvärlden. Exempelvis fastighetsförvaltning, samhällsutveckling, finansiering, kommunikation, förändringsarbete och företagsutveckling. Främst i olika typer av projekt, fastighetsbolag - små och stora privata bolag, och offentliga organisationer. Men också inom olika verksamheter som beställarorganisationer och entreprenadföretag.
Det har inneburit värdeskapande processförändringar, ökande krav på ett förvaltningsresultat eller att möta förändringar på en ständigt rörlig marknad. Både i krympande och expanderande organisationer.
Att ta fram strategier och analyser för affärs- och verksamhetsplaner, marknadsplaner och för offentliga och privata organisationer för olika behov är givetvis en del av detta. Likaså är förmågan att jobba med konfidentialitets- och integritetsfrågor i förhållande till olika kunder och kollegor ett måste som konsult.
Att kunna skapa och kommunicera målbilder och strategier till i styrelser, ledningsgrupper, medarbetare styrgrupper och politiker är en stor del av jobbet. Det har jag haft förmånen att göra både i Sverige och internationellt.
Jag har lett infrastrukturprojekt med en budget på över 5 Miljarder kr.
Erfarenhet av linjechefsrollen finns också som tidigare fastighetschef på Green Cargo AB. Där var jag VD i koncernens fastighetsbolag och dess över 700 hyresavtal. Green Cargo AB förändrades från att ha varit ett statligt verk, SJ Gods, till att bli ett börsfäigt aktiebolag. Ett stort mått av förändringsarbete
Mitt sätt att leda en organisation är ett prestigelöst inkluderande ledarskap där jag är en del av teamet. Är van att lyssna på organisationen men är tydlig i mitt ledarskap. En teamspelare men också förmågan att driva egna projekt vid behov eller göra analyser och utforma strategier för verksamhetsintegrering i affärs- eller verksamhetsplan.
Ordning och reda är en del av mitt arbetssätt. En naturlig del av det är noggrannhet, struktur, och prioriteringar av aktiviteter på ett effektivt sätt. Delar med mig av mina erfarenheter till kollegor och stöttar och ger mina medarbetare de bästa förutsättningarna för att nå framgång i sitt arbete, både som individer och som team.
Jag är en, och vill vara en, ledare som genomsyras av lyhördhet, tydlighet, ansvarstagande och handlingskraft och som tycker om att se yngre medarbetare utvecklas och trivas. Vill nu tillhöra eller leda ett team av duktiga medarbetare där vi tillsammans kan utveckla både affärer och samtidigt skapa en effektiv och välmående organisation.

Experience

Almeira AB
VD/Konsult
Sep 2009 - Jun 2019
Sverige
Egen företagare. VD, Senior manager, infrastruktur, fastigheter,logistik mm
Infrastruktur fastigheter Senior Manager

Education

Uppsala Universitet
Juristlinjen
1992
Juridik

Skills

Change Management
Communication
Creating and Managing Budgets
Define Requirements
Infrastruktur
Leadership
Management
Meeting Deadlines
Presentations
Problem Solving
Project manager
Process Management

Roles

Fastighets chef
Förvaltningsledare
Managementkonsult
Projektledare
Verksamhetsutvecklare
CEO
Entreprenad juridik
Förändringsledare

Languages

svenska
engelska tyska

Preferences

Full time
Remote work
Right now

Strengths

Juridik
Affärsinne
kreativ
strategi
analys
humor
Företagsutveckling
Logistik

Primary contact

Ulf Krossling
VD/Konsult